Kezdőlap‎ > ‎Karitász‎ > ‎

Karitász hírfolyam

Pálferis Karitász Csoport

Jelentkezési lap
Facebook csoportunkat itt találod.
E-mail címünk: karitasz@palferi.hu

Bemutatkozás

A Pálferis Karitász Csoport abból a mindenkiben benne élő mély érzésből született meg, hogy szeretünk másoknak segíteni, illetve, hogy adni jó, együtt, közösségben pedig még inkább.

És mit is adhatunk? Valamennyi szabad időnk, energiánk, lelkesedésünk sokunknak van, ám gyakran nem tudjuk, hol, hogyan, kinek tudunk segíteni, egyedül mit tehetünk, jó helyre megy-e a felajánlásunk. Ebben szeretnénk közreműködni, hogy a segítő szándékok cselekvésbe fordulhassanak, mindeközben önmagunk, kapcsolataink és Közösségünk is épülhessen, növekedhessen.

Célunk együtt, hatékonyan segíteni a körülöttünk élő rászorulóknak, legyen az bárki is. Mindehhez számos ötletünk, lelkesedésünk, tetterőnk van, és hisszük, hogy összefogással meg is lehet valósítani azokat. Pál Feri szavaival: milyen szép is az, amikor nem a sebzettségeinkből élünk, hanem a sebzettségeinkre adunk választ, amikor nem a hiányainkból indulunk ki, hanem abból tudunk adni, amink van, bármi legyen is az.

Csoportunk mindenki számára nyitott -  felekezettől, hitbéli meggyőződéstől függetlenül csakis az ember számít mind a segítői, mind a rászorulói oldalon. Nagy szeretettel várunk Téged is a csapatunkba, kérjük, töltsd ki a Jelentkezési lapunkat, ha szeretnél csatlakozni hozzánk.

Az interaktív kommunikáció érdekében létrehoztunk saját Facebook csoportot is, ahol az aktuális programjainkon kívül más szervezetek önkéntes lehetőségeit is megosztjuk.

Köszönjük Mindenkinek, aki személyes jelenlétével, adományaival, anyagi hozzájárulásával, bátorításával, imájával hozzájárul a Pálferis Karitász munkájához!

Szeretettel várunk a programjainkon!
Szepesvári Orsi

Pálferis Karitász Csoport
karitasz@palferi.hu

Pálferi Karitász jótékonysági ebéd a Szimplában

Pálferi Karitász, 2015. szept. 17. 0:25   [ 2015. szept. 17. 0:27 frissítve ]

Szeptember 20-án, vasárnap, az Autómentes Gyermeknapon jótékonysági főzést szervezünk a Szimpla Kerttel közösen a VII. kerület, Kazinczy utca 14 sz. alatt. A főzésen bemutatkozunk, adományt gyűjtünk.


Hálásak vagyunk a Szimpla Kert szervezőinek, hogy mi is részt vehetünk a társadalmi felelősségvállalást erősítő programjukban, aminek keretében vasárnapról vasárnapra egy-egy civil szervezet kap lehetőséget főzni a Szimplakerti Háztáji Piacon, hogy különböző jótékonysági célokra gyűjthessen és megismertesse magát az érdeklődőkkel.

Menü:
- slambuc – más néven cserászka, öhöm, öreglebbencs , betyáros… - Te hogy ismered? 
- zöldségekben gazdag lecsó, azaz franciásan ratatouille (vega és kolbászos változat)
- sok-sok édesség, amit előző nap készítünk

Cél - amire gyűjtünk:
A Pálferi Karitász Twist Olivér munkacsoportját támogatjuk a programokhoz szükséges játékeszközökkel és kézműves anyagokkal. Az önkéntesek Deák Bea vezetésével gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkoznak. 

Program:
A nap folyamán különböző formákban bemutatkozunk, főzünk, ételt és édességet árusítunk, játszunk a gyerekekkel és persze a felnőttekkel, találkozunk egymással, beszélgetünk, eszmét cserélünk, vagy egyszerűen csak szemlélődünk.

Reményeink szerint 13 órakor Pál Feri atya is csatlakozik hozzánk a mise és a keresztelők után! 

Mindenkit nyitott szívvel, szeretettel és örömmel látunk!

Nagy Attila
és a Pálferi Karitász Szervezői Mag


Pál Ferivel és Gláser Andrással egyeztettünk

Pálferi Karitász, 2015. szept. 17. 0:22

Augusztus utolsó napján, hétfőn, Karitász munkacsoport-vezetői csapatunk találkozott Pál Ferivel és Gláser Andrással, a Pálferis Közösség vezetőjével, hogy terveink bemutatásán túl számos fontos szervezeti és elvi kérdésben egyeztessünk. A lelkesítő közös gondolkodást és tanácsaikat is felhasználva tovább fejlődünk - mérföldkő ez a Karitász életében! Sok most induló változás alapját erősítettük meg, az eredmények hamarosan számotokra is szemmel láthatóak lesznek. Rögtön az első, amit régóta fontolgattunk: nevünk Pálferi Karitászra rövidül, az S betűt több okból is elhagyjuk. 

A Karitász a Pálferi nyári táborban - 2015. július

Pálferi Karitász, 2015. szept. 17. 0:17   [ 2015. szept. 17. 0:18 frissítve ]

Ebben az évben, pálferis nagy közösségünk nyári táborában nem hétköznapi akcióra készült a Pálferi Karitász csapata. Pénzadományt gyűjtöttünk a Sátoraljaújhelyi Református Cigánygyülekezet részére. Táborunk lakói 103000 forintot adtak össze az gy hetes táborozás során. Ezzel az összeggel járultunk hozzá a missziós tevékenységek hangtechnikájának magasabb színvonalához.
Az adományt Pál László református lelkésznek, illetve egyik presbiterének Bukó Lászlónak adtam át a tábort záró szent mise végén.
A tábor egyik napján a fent nevezett gyülekezetbe látogattunk el. Erről készített rövid riportot, a Zemplén TV, amit az alább linken találtok >>>
Kisebb betekintés nyerhettünk mindennapjaikba, gyermekekkel játszottunk, fociztunk, beszélgettünk a helyiekkel, részt vehettünk egy nagyon szép istentiszteleten.Idősek otthonában önkénteskedünk

Pálferi Karitász, 2015. júl. 8. 9:33   [ 2015. júl. 8. 9:36 frissítve ]

Július 25-én, szombaton ellátogatunk egy péceli idősotthonba segíteni, beszélgetni, kertészkedni, együttlenni. Gyertek!

Részleteket itt találtok.Két éves a Pálferis Karitász - Születésnap Csobánkán, az Élet Házában, 2015. június 14-én

Pálferi Karitász, 2015. jún. 9. 6:24   [ 2015. jún. 11. 1:08 frissítve ]

Két évesek lettünk. Bár ez még a totyogós korszak, óriási lendülettel haladunk jó célok felé. Két éve igyekszünk munkaidőnkön túl, szabadidőnkben segíteni, tenni másokért, másokkal. Hogy csak a legutóbbi élményeinket említsük: idei első sikeres szervezőtoborzó találkozónk után megalakultak a munkacsoportok, akik még nagyobb erővel és számban szerveznek programokat, építenek közösséget és hidakat egymás között. Facebook csoportunk napról napra bővül, mára már több mint 700 tagot számlálhatunk.

Szeretnénk, ha közösen ünnepelhetnénk június 14-én, az Élet Házában, Csobánkán!

A csobánkai „Prohászka Ottokár Élet Háza” az Erdélyben működő Dévai Szent Ferenc Alapítvány www.magnificat.ro első Magyarországon létrehozott bentlakó gyermekotthona és lelkigyakorlatos háza.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Böjte Csaba ofm ferences szerzetes, az alapítvány elnöke Vásárhelyi Tamás. Az „Élet Háza” vezetője: dr. Madarassy Ágnes. Mindannyian szeretettel várnak minket.
http://www.elethaza.hu/

Program:

Június 14.
Találkozó: 8:45-kor a Margit-híd budai hídfőnél a kifele tartó 86-os, 9-es, 260-as buszmegálló melletti parkolóból
Indulás: 9 órakor a Margit-híd budai hídfőjétől (kocsival, ill. HÉV-vel)
Érkezés kb. 10 órára, Csobánkára
11 órakor mise lesz az Élet Háza lakóival.

Utána kötetlen együttlét, esetleg kirándulás a közeli szent kúthoz.

Kora délután közös főzés, bográcsozás.
Ebéd után, a délután folyamán kb. 2 órát szeretnénk arról is beszélni, milyen élményeket, tapasztalatokat szereztünk már, hol állunk, hova tartunk, milyen közelebbi és távolabbi terveink vannak. Ha bármi ötleted, észrevételed van, köszönjük, ha megosztod velünk.

Ha van kedvetek, édes-sós finomságot is hozhattok a piknikes találkozóra, amiknek az ott élő gyerekek is fognak örülni. Az Élet Háza szívesen fogad még tartós élelmiszereket is.

Lehetőség van már előző nap lemenni, ott is tudtok aludni. Szombaton segítséggel lehetünk a házimunkában, kert- és lógondozásban is. :) Kérjük, regisztrációd mellett jelöld, hogy mennél-e szombaton és ott aludnál-e.

Kérjük, lehetőleg regisztráljatok SZOMBAT REGGEL 9 óráig - fontos tudnunk az ebéd miatt, hogy hány főre készüljünk.
Természetesen váratlan vendégeknek is örülünk vasárnap - ha csak pár órára érkezel is. 
Jelenkezési lap.

Szeretettel várunk Téged és partneredet, és örülünk barátaidnak is!

Pálferis Karitász

Beszámoló az április 10-i Karitászos Szervezőtoborzóról

Pálferi Karitász, 2015. márc. 23. 7:02   [ 2015. máj. 15. 10:17 frissítve ]

Április 10­-én nagy érdeklődés mellett sikeresen megtartottuk Pálferis Karitász önkéntes szervezőtoborzó estünket. Az eseményre több mint hatvanan regisztráltak, akik közül kb. ötvenen el is tudtak jönni a Pálferis csoportoknak helyet adó Rekettyésbe. Rövid játék és üdvözlés után szervezői csapatunkkal először prezentációban mutattuk be a Karitász eddigi tevékenységeit, jövőbeni vágyait, céljait, működési elveit és hogy mit kínálunk a csatlakozó önkénteseknek. 

Az est második felében a főbb munkaterületek mentén összeálló csoportokban beszélgettünk, hogy ki miben szeretne és tud a jövőben segíteni. Egy szép, szimbolikus zárás után pedig még sokakkal sokáig beszélgettünk tovább. 

 

A lelkes régi és új tagok segítségével a Pálferis Karitász az eddiginél szervezettebb formában, még hatékonyabban tud segíteni rászoruló testvéreinken. 

 

Felemelő este volt - köszönjük aktivitásotokat, csillogó szemeiteket, tettvágyatokat! 

 

Ezen az estén megalakultak az alábbi munkacsoportok:

1. Környezetvédelmi munkacsoport (Zöld Hiúzok Csoport)

- Elsősorban a Gyermek-, és ifjúsági munkacsoporttal közösen kidolgozandó környezeti nevelés program megvalósítása

- Önállóan illetve más szervezetek által szervezett környezet-, természet-, és állatvédelmi programokban való részvétel

 

2. Gyermek-, és ifjúsági munkacsoport (Twist Olivér Csoport)

- Gyermekotthon látogatások, közös programok szervezése a gyerekekkel (sportolás, zenélés, kézműveskedés, oktatás)

- A Környezetvédelmi munkacsoporttal közösen kidolgozandó környezeti nevelés program megvalósítása

 

3. Idősek-betegek-sérültek munkacsoport (Hawking Csoport)

-   Idős és beteg emberek segítése, látogatása, hospice, gyászfelkészítés, gyászfeldolgozás

- Látás-, hallás- vagy mozgássérült emberek, értelmi sérültek segítése, számukra programok szervezése, a hétköznapokba való bekapcsolódásuk segítése, a velük kapcsolatos társadalmi tudatosság javítása, érzékenyítés.

 

4. Hajléktalanság, mély-szegénység munkacsoport

- Hajléktalanoknak, mély-szegénységben élőknek segítségnyújtás, azzal a távlati céllal, hogy segítsünk nekik kiemelkedni jelenlegi körülményeik közül.

- Partnerszervezetünk, a Budapest Bike Maffia programjain keresztül a hajléktalanság témájával, problémáival való megismerkedés, felkészülés saját karitászos akciók szervezésére.

 

5. Stratégiai munkacsoport

- Stratégia, tervezés, koncepcionális kérdések, pályázatok, fejlesztési irányok, kapcsolódások más szervezetekkel

 

6. Kommunikációs munkacsoport

- Jól átlátható információs rendszer kialakítása, a csoportok közötti folyamatos kommunikáció biztosítása, a munkacsoportok vezetőinek kommunikációs munkájának segítése

- Karitász honlap, Facebook, levelező-, naptárrendszer feltöltése, kezelése, interjúk, cikkek írása, partnerekkel kommunikációs folyamatok indítása, lebonyolítása, lezárása.

 

Több konkrét ötlet is megfogalmazódott, amiket már a munkacsoportok fognak feldolgozni. A következő hetekben több találkozó is lesz, illetve elektronikus formában is elindult a közös munka.

 

Folyamatosan be lehet azonban kapcsolódni, továbbra is sok szeretettel várjuk a szervezni, segíteni vágyókat. Kérjük, hogy ha te is kipróbálnád magad karitászos szervezőként, és szeretnél több információt arról, hogy mik az éppen aktuális feladatok, események, illetve szívesen csatlakoznál valamelyik csoporthoz, jelezd ezt a karitasz@palferi.hu címen. Keresni fogunk! Továbbá figyeld a honlapot, és a Karitász Facebook oldalát is:

https://www.facebook.com/groups/470927146318877/

 

Ha az elmúlt hetekben megkerestél minket, és érdeklődtél a bekapcsolódás alternatív lehetőségeiről, mert nem tudtál részt venni a toborzón, hamarosan újra keresni fogunk, hogy egyeztessünk.

 

A munkacsoportok beindulása mellett a következő szervezeti szintű változások, fejlesztések vannak folyamatban:

 - vidékiek bekapcsolódási és/vagy önszerveződési lehetőségei;

 - önkéntesközvetítő rendszer;

- következő szervezeti szintű találkozó szervezése (benne: szervezetfejlesztés, közösségépítés, csoportok feladatai, „betanítás” és kötetlen részek) – időpont: 2015. május 11., hétfő este (részletek hamarosan);

 - Karitász 2. szülinap megszervezése – időpont: 2015. június 14., vasárnap (részletek hamarosan);

 - az új tagoktól származó ötletek, kezdeményezések feldolgozása, beépítése, megvalósítása;

- „betanító anyagok”, good practice összegyűjtése, megosztása.

 

Ezeken a feladatokon szintén régi és új szervezők dolgoznak majd karöltve... :)

Várunk Téged is:

 a Pálferis Karitász Szervezőcsapata. 


Következő programjaink

Pálferi Karitász, 2015. márc. 3. 3:05   [ 2015. júl. 8. 7:49 frissítve ]

Örömmel látunk Téged is bármelyik akciónkban - akár szervezőként, akár segítőként szeretettel várunk!
Közösségünkkel és folyamatosan frissülő önkéntes lehetőségekkel aktív Facebook csoportunkban találkozhatsz. 

Pálferis rendezvényekhez kapcsolódó programjaink:
- március 14-15. - Szemétszedés, erdőtisztítás a Pálferis Tavaszi Kirándulás keretében 
- június 6. (szombat) - Karitász akció a Záróbulin
- június 29. - július 5. - helyi akciók a Pálferis Nyári Táborban, Sátoraljaújhelyen

További akcióink:
- április 10. (péntek) 18 órától - Karitászos Szervezőtoborzó a Rekettyésben
- április egyik péntekje - Kötetlen Karitász Est
- május egyik vasárnapja - Közös Lábos főzés a Szimpla Kertben
- június 13/14. - II. Karitász Születésnap
- szervezés alatt: Mosolygó Kórház, NOÉ, Befogadó Ház, csobánkai Élet Háza, ...

2014. második félévi és eddigi 2015-ös programjaink

Pálferi Karitász, 2015. márc. 3. 3:01   [ 2015. ápr. 6. 23:34 frissítve ]

2014. második felében történt akcióink:

Pálferis Nyári táborban értük el az év egyik legszebb önkéntes akcióját. Küldetést vállaltunk a helyi református cigánypasztoráció területén, az ott szolgálatot teljesítő Pál László lelkész segítségével, közremükődésével.

Idén is részt vettünk a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű országos/Közép-Kelet Európában nagy sikerű kezdeményezésben. Ezúttal egy óvoda udvarát kellett szebbé varázsolnunk, amit lelkes önkéntes társainkkal sikerült elérnünk.

Az ősz folyamán több alkalommal gyűjtőttünk több civilszervezet rászorulói részére, a keddi alkalmakat megelőzvén a MOM Kultúrális Központban.

Pálferi.hu közösségünk születésnapi partiján első ízben állítottunk standot, hogy személyesen is megmutassuk kik vagyunk, mik a céljaink. Ezen az estén mutatkozott be első "partnerkapcsolatunk",  nevezetesen a Budapest Bike Maffia vezetője jött közénk, és mondott el szervezetükről néhány szót a nagyérdeműnek.

Meg kell említsem a hagyományos karácsonyi kántálást a budatétényi Reménysugár Habilitációs Intézetben, amit a Serve the City és a Pálferis Karitászosok együtt valósítottak meg.

2015

Az új esztendőben tettekre váltottuk az elmúlt év őszének álmait, nevezetesen újabb kapcsolataink jöttek létre további civilszervezetekkel. Ilyen például a Mosolygó Kórház Alapítvány, a KUL (Kelet – Európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért) Alapítvány, valamint a Mosoly Alapítvány. Előbbi két szervezettel együtt voltunk jelen Pálferi.hu közösségünk Farsangi forgatagában. Ezen az estén a novemberinél nagyobb felülettel, könnyebb játékokkal mutatkoztunk be.

Január végén becsatlakoztunk a Budapest Bike Maffia közös, nyitott főzésébe, adományaik összekészítésébe. Jó hangulatú előkészületek, embertársaink iránti önzetlen szeretet melegített minket az egyébként hűvős téli napon.

Téli napjaink-heteink a tervezéssel teltek el, aminek eredménye a Húsvét utáni szervezőtoborzó.

Júniusi akcióink

Szervezők - palferi.hu, 2014. júl. 13. 23:55   [ 2014. júl. 13. 23:55 frissítve ]

- Június 15-én, vasárnap 13 órától I. Pálferis Karitász Születésnap! Már egy éve igyekszünk rendelkezésre álló időnkből, erőnkből és leginkább szívünkből tenni másokért, másokkal, együtt. Mindenkit (akár voltál már bármelyik akciónkon, akár még csak tervezted) sok szeretettel várunk egy közös ünneplésre, visszatekintésre-hálaadásra, vidám együttlétre, batyus piknikre a Budai-hegyekbe! Csatlakozni később is tudsz, a Normafa környékén leszünk - a pontos helyről érdeklődni majd itt tudsz aznap délután: 30/45-50-345 (utána pedig várhatóan átmegyünk a MOM-nál rendezendő Hegyvidék Napok koncertreire). Kérjük, pokrócot és ha tudtok, karitászoshoz híven némi enni-/innivalót Ti is hozzatok a közös piknikhez - köszönjük. Gyere, ünnepeljünk együtt!


- Június 15-én (születésnapi piknikünk előtt), vasárnap délelőtt 10 órától a budapesti Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvoda és Általános Iskola intézmény-együttesébe megyünk egy kötetlen találkozásra. Az egész országból - sokuk széthullott családból, rossz szociális körülményekből - érkező látássérült (legtöbbjük még mozgás-, és értelmi sérült is) gyermekeiknek az otthon melegét, gondoskodó szeretetét biztosítják, amelynek keretében az óvodai/iskolai nevelés mellett speciális fejlesztéssel és lelki gondozással is kísérik őket. Bővebben: http://vakokblaszlogyermekotthon.blog.hu/
Program: rövid beszélgetés/játék után séta a gyerekekkel a közeli templom (Szent László tp., http://www.szlp.hu/, 1125 Budapest, Diana u. 15/a) miséjére (ami részben a mi hálaadásunk is lesz az elmúlt bő 1 évünkért, élményekért, közösségünkért), majd visszasétálunk az Otthonukba (kb. 12:30-ig, onnan újból játék, ameddig kedvük/idejük van ebédig). 
Találkozó: 9:15-kor a Széll Kálmán (Moszkva) téren az óra alatt - kocsival érkezőkkel 9:45-kor fent az Otthonnál: 1125 Budapest, Mátyás király út 29.
(de misére is csatlakozhattok) Mivel tudnád őket még támogatni? süteménnyel + aktuális kérésüknek megfelelően: papírzsepi, WC papír, baba tusfürdő, izzók. Bármilyen más segítségnek, tartós élelmiszernek is örülnek, mert nehéz anyagi helyzetük miatt minden segítség jól jön. Hálásan köszönjük szívből jövő segítségeteket!

- A júliusi Pálferis Nagytáborban helyi karitász akcióval készülünk Sátoraljaújhelyen, ill. környékén - bővebben erről a várva várt nyári táborunkban, ahova jelentkezni itt tudsz.

- Nagytábor után mi is nyári szünetet tartunk, pihenünk, erőt gyűjtünk. Szeptember elején újból összegyűlünk és közösen tervezünk/szervezünk, hogy majd a 2014-2015-ös évadot megújulva, közösségben megerősödve, sok program-ajánlattal kezdhessük, remélve, hogy közülük minél többen találtok majd számotokra is vonzó akciót!

Májusi akcióink

Szervezők - palferi.hu, 2014. júl. 13. 23:51   [ 2014. júl. 13. 23:51 frissítve ]

- Május 11-én, vasárnap bekapcsolódunk a TeSzedd országos környezetvédelmi akcióba. Ha szeretnéd szebbé tenni velünk a várost, ahol éled mindennapjaidat, tarts velünk! 
Találkozás a Nyugati téri forgó óra alatt 09:00-kor. Jelentkezni itt tudtok. Bővebben: http://szelektalok.hu/teszedd/ 
Ezután még bőven oda tudunk érni Pál Feri 17 órakor kezdődő előadására a Körcsarnokba http://www.kezdjetekszeretni.hu/ (téma: család, párkapcsolatok, önbecsülés, önelfogadás + fellép: NEMADOMFEL együttes és gospel kórus). 
A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár negyedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Azt is szeretnénk, ha minél több ember kifejezésre is juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyna a szemeteléssel. Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni. Emellett az is a célunk, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére… A TeSzedd! nemzetközi porondon is bemutatkozik idén, hiszen Magyarország csatlakozik vele a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg. Május 10-én a kontinens 28 országának polgárai töltik a napjukat szemétszedéssel.

- Gyerekmaros május 24-én, szombaton Nagymaroson, Böjte Csabával - mottó: "Szegények, és sokakat gazdagítanak.": Idén is megrendezésre kerül az immár 40 éves múltra tekintő Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, mely részeként Gyerekmarosra is sok szeretettel várnak lelkes Pálferiseket, hogy egy hangulatos és vidám nap keretében Isten szeretetében találkozhassunk önmagunkkal, egymással és az eleven gyerkőcökkel. A többi, közel 70-80 önkéntessel együtt már péntek este leutazunk (részletek később), este pedig egy kis felkészítésen veszünk részt (szállás tornateremben). Szombat reggel a gyerekek érkezése után a programok a Duna parton zajlanak (sok játék, zene, rövid előadás, közös szentségimádás, mise stb.) - mindez a nap témájához, a szegénységhez kapcsolódóan. Különböző korosztályok közül is választhatsz, kiket vezetnél szívesen - segítőnek jelentkezni itt tudsz. Ha szeretnél többet megtudni, látogass el a http://gyerekmaros.hu/ oldalra, ahol hasznos ismertetőket (program, szórólap, stb.) is megtalálhatsz. Közel 700-800 gyerek vár minket sok szeretettel - garantált, hogy feltöltődve mész haza, ill. új oldalról is megismerheted magad! :) 
- Május 31-én, szombaton gyereknapozunk! Az esemény ötletgazdája az ipolydamásdi Talea Egyesület (http://taleaegyesulet.blogspot.hu), akik rendszeresen tartanak a faluban programokat, foglalkozásokat a kisebb-nagyobb gyerekeknek. Ezen esemény azonban már nagyobb szervezői gárdát igényel, ezért kértek segítséget. Örömmel vállaltuk, hogy megyünk és megpróbálunk szükséges mennyiségű (kb. 15 fő) önkéntest toborozni. A jelentkezők együtt fognak egy csodálatos napot eltölteni még kb. 100-150 résztvevővel. Nekünk fő feladatunk a kb. 9 (találkozó a helyszínen 7,30-kor, de érdemes előző este leutazni ismerkedni, előkészülni...) és 13 óra között lezajló kalandjáték állomásait biztosítani, ahol különböző mesék szereplőinek bőrébe bújunk, és a meséhez kapcsolódó feladatokat oldatunk meg a gyermekekkel. A kalandjáték után kézműves foglalkozás, sport-, és játéklehetőségek, valamint finom ebéd várja a résztvevőket a falu játszóterénél. Jelentkezni itt tudsz május 21-ig! 

1-10 of 20