Kezdőlap‎ > ‎Karitász‎ > ‎Karitász hírfolyam‎ > ‎

2014. második félévi és eddigi 2015-ös programjaink

Pálferi Karitász, 2015. márc. 3. 3:01   [ 2015. ápr. 6. 23:34 frissítve ]

2014. második felében történt akcióink:

Pálferis Nyári táborban értük el az év egyik legszebb önkéntes akcióját. Küldetést vállaltunk a helyi református cigánypasztoráció területén, az ott szolgálatot teljesítő Pál László lelkész segítségével, közremükődésével.

Idén is részt vettünk a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű országos/Közép-Kelet Európában nagy sikerű kezdeményezésben. Ezúttal egy óvoda udvarát kellett szebbé varázsolnunk, amit lelkes önkéntes társainkkal sikerült elérnünk.

Az ősz folyamán több alkalommal gyűjtőttünk több civilszervezet rászorulói részére, a keddi alkalmakat megelőzvén a MOM Kultúrális Központban.

Pálferi.hu közösségünk születésnapi partiján első ízben állítottunk standot, hogy személyesen is megmutassuk kik vagyunk, mik a céljaink. Ezen az estén mutatkozott be első "partnerkapcsolatunk",  nevezetesen a Budapest Bike Maffia vezetője jött közénk, és mondott el szervezetükről néhány szót a nagyérdeműnek.

Meg kell említsem a hagyományos karácsonyi kántálást a budatétényi Reménysugár Habilitációs Intézetben, amit a Serve the City és a Pálferis Karitászosok együtt valósítottak meg.

2015

Az új esztendőben tettekre váltottuk az elmúlt év őszének álmait, nevezetesen újabb kapcsolataink jöttek létre további civilszervezetekkel. Ilyen például a Mosolygó Kórház Alapítvány, a KUL (Kelet – Európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért) Alapítvány, valamint a Mosoly Alapítvány. Előbbi két szervezettel együtt voltunk jelen Pálferi.hu közösségünk Farsangi forgatagában. Ezen az estén a novemberinél nagyobb felülettel, könnyebb játékokkal mutatkoztunk be.

Január végén becsatlakoztunk a Budapest Bike Maffia közös, nyitott főzésébe, adományaik összekészítésébe. Jó hangulatú előkészületek, embertársaink iránti önzetlen szeretet melegített minket az egyébként hűvős téli napon.

Téli napjaink-heteink a tervezéssel teltek el, aminek eredménye a Húsvét utáni szervezőtoborzó.

Comments