Kezdőlap‎ > ‎Karitász‎ > ‎Karitász hírfolyam‎ > ‎

Áprilisi akcióink

Szervezők - palferi.hu, 2014. júl. 13. 23:47   [ 2014. júl. 13. 23:47 frissítve ]
- Április 15-én, kedden 17.00-18.30-ig újból kézműves alkalmat tartunk a zuglói Befogadó Házban. Akinek van ilyesmiben tapasztalata, ötlete vagy "csak" kedve, szívesen látjuk! Februárban nagyon vidám és tartalmas estét töltöttünk együtt a kedves és eleven gyerekekkel - a fiatalok már nagyon visszavárnak minket! 
.
- Tavaszi „lomtalanítás/nagytakarítás” Nagyböjt & Húsvét jegyében - Használati tárgyak gyűjtése április 15-én, 22-én és 29-én a MOM-ban a keddi alkalmak előtt fél8-tól, ill. utána 22 óráig (gyűjtőpont: földszinti aula).
Meguntad valamely használati tárgyadat? Feleslegessé vált és csak a helyet foglalja? Add tovább, hogy érték legyen! 
Hozd el ezen célra szívesen felajánlandó tárgyaidat Húsvét előtti vagy utáni keddi alkalomra, hogy azok a Nagycsaládosok Országos Egyesületén (NOE) keresztül az ország különböző pontjain élő (nem csak családos) rászorulókhoz juthassanak el. Van olyan család, ahol már 1 evőeszköz is kincs és öröm a meglévő 4 darabhoz... 
Tarts velünk Te is, hogy Nagyböjt a lemondásokon túl a jóság ideje is legyen! Előre is köszönjük felajánlásaitokat a megajándékozottak nevében! 


- Április 26-án, szombaton - a tavalyi legelső, ill. múlt hónapi sikeres akciónk után - újból tavaszi munkával segítjük Böjte Csaba ferences szerzeteshez kötődő Élet Házát.
A csobánkai „Prohászka Ottokár Élet Háza” az Erdélyben működő Böjte Csaba ferences szerzetes Dévai Szent Ferenc Alapítvány első Magyarországon létrehozott bentlakó gyermekotthona és lelkigyakorlatos háza. A 2009-től működő nevelőszülős házban jelenleg 19 bentlakó gyermek lakik. www.elethaza.hu Most főképp a 3,2 hektáros kert rendezéséhez kérték a segítségünket (erdőrendezés, konyhakert, nyári konyha falakkozása, ruhák válogatása), ám természetesen másféle munkát is örömmel adnak, ha valakinek máshoz van kedve/tehetsége (pl. ablakmosás, ház belső takarítása, stb.). Meghirdetett, nyitott önkéntes napjukon más közösségek aktív tagjaival is találkozhatunk majd!
Találkozó: 07:20 - Margit-híd budai hídfőnél a kifele tartó 86-os, 109-es 260-as buszmegálló melletti parkolóból (telekocsit szervezünk, igyekszünk autóval megoldani az oda-vissza utazást). Indulás: 07:30, érkezés kb. 08:20 (2014 Csobánka, Fő út 44.) Ismerkedés után segítés a háziak útmutatása alapján. Közös ebéd 14-15 között a Ház lakóival, majd szabad program, játék/beszélgetés a gyerekkel. Hazaindulás: rugalmasan. Munkaruha ajánlott – aki pedig tud, hozzon kesztyűt, kerti szerszámot is.

Comments