Kezdőlap‎ > ‎Karitász‎ > ‎Karitász hírfolyam‎ > ‎

Decemberi akcióink

Szervezők - palferi.hu, 2014. júl. 13. 23:39   [ 2014. júl. 13. 23:39 frissítve ]
- Karácsonyi Kántálás a Reménysugár Otthonban: december 20-án (péntek) este közösen énekelni megyünk a budapesti Reménysugár Habilitációs Intézetbe. Sokunk gyerekkorának legcsodálatosabb karácsonyi élménye a kántálás volt: amikor az ifis csapattal Szenteste meglátogattuk a kórházban fekvő betegeket, a magányos öregeket és árvákat, karácsonyi énekeket énekeltünk nekik/velük és megtapasztaltuk, hogy a másoknak okozott öröm a legnagyobb öröm. 
Most is egy ilyen kántálásra invitálunk Titeket a Reménysugár halmozottan fogyatékkal élők otthonába http://www.rhi.hu/index.php
A lakók többsége felnőtt, akiknek gyerekkoruktól a Reménysugár Intézet ad otthont. Sajnos nagyon sokan évek óta nem ünnepelhették a családjukkal a karácsonyt, sőt, az Intézet falait sem hagyhatták el. Mivel mind nagyon szeretik a zenét, szeretnénk igazi karácsonyi hangulatot varázsolni az életükbe. 
Ismert karácsonyi dalokat fogunk énekelni a Pálferis Kórus több tagjával - nem vagyunk profik, viszont annál lelkesebbek!
Csatlakozz hozzánk Te is- éljük meg együtt, velük a Karácsony igazi lényegét, örömét! 

- december 30-án (hétfő) délelőtt a budapesti Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvoda és Általános Iskola intézmény-együttesébe megyünk egy kötetlen találkozásra. Az egész országból - sokuk széthullott családból, rossz szociális körülményekből - érkező látássérült (legtöbbjük még mozgás-, és értelmi sérült is) gyermekeiknek az otthon melegét, gondoskodó szeretetét biztosítják, amelynek keretében az óvodai/iskolai nevelés mellett speciális fejlesztéssel és lelki gondozással is kísérik őket.
Program: közeli kirándulás és játék a gyerekekkel, majd tea és kalács mellett (utóbbit mi visszük Nekik) beszélgetés az Otthonban (kb. 12:30-ig, onnan újból játék, ameddig van kedvük/kedvünk). 
Találkozó: 9:15-kor a Széll Kálmán (Moszkva) téren az óra alatt - kocsival érkezőkkel 9:45-kor: 1125 Budapest, Mátyás király út 29.
Mivel tudnád őket még támogatni? kaláccsal/bejglivel (vagy más süteménnyel) + aktuális kérésüknek megfelelően: papírzsepi, WC papír, baba tusfürdő, izzók, de 1 mikrót, ill. 1 porszívót is keresnek. Bármilyen más segítségnek, tartós élelmiszernek is örülnek, mert nehéz anyagi helyzetük miatt nagy szükségük van minden segítségre. Hálásan köszönjük szívből jövő segítségeteket!
Comments