Kezdőlap‎ > ‎Karitász‎ > ‎Karitász hírfolyam‎ > ‎

Júniusi-júliusi akcióink 2012-2013

Szervezők - palferi.hu, 2014. jún. 23. 23:04   [ 2014. jún. 23. 23:04 frissítve ]

- Folytatódik a sikeres Pálferis könyvgyűjtés, mely kiegészül tartós élelmiszer-gyűjtéssel is, mivel nagy örömünkre sokan jeleztétek, hogy Ti is szívesen csatlakoznátok, illetve további könyveket is adnátok.
A városi vetélkedőhöz kapcsolódóan meghirdetett jókedvű adakozásotokat nagyon köszönjük - jóvoltotokból már hozzávetőlegesen 150-200 könyvvel gyarapodott a „Csak Egyet!” Szociális Segítő Központ most alakuló ingyenes könyvtára! Sokan megfogadtátok, hogy most a Csak Egyet szlogen nem él, hanem többet hozni ér! :)
Ugyanezen célra szánt könyve(ke)t, ill. tartós élelmiszereket június 4-én adhatod át (akkor is örömmel fogadjuk, ha Tálentum Estre már nem maradsz) - kezdés előtt, 19:30 és 20:20 között a MOM aulájában vagy az épület előtt várunk a Szociális Segítő Központ egyik vezetőjével. Leginkább hasznos élelmiszerek: tartós tej, tartós kenyér, liszt, olaj, cukor, konzerv, rizs; könyvekre pedig műfaji/stílusbeli megkötés továbbra sincs - amit szerinted örömmel olvasnának a Központ vendégei (róluk bővebben lejjebb, a májusi akcióknál). Minden könyv és élelmiszer jó helyre kerül - köszönjük ezúttal is!

- A fokozódó árvízi helyzet sok Pálferist megérint és megmozgat. Rendkívüli akciók keretében igyekszünk együtt is segíteni - a lehetőségeket a gyorsan frissülő Pálferis Karitász facebook csoportunkban követheted nyomon. Örülünk és köszönjük, ha lehetőségeidhez mérten akár egyénileg, akár más szervezetekkel, fizikai vagy pénzbeni segítséggel bekapcsolódsz az árvízvédelmi munkákba!

- A most levonult árvíz utómunkáit segítve bekapcsolódunk a Magyar Vöröskereszt felhívásába: velük egyeztetve tisztító- és fertőtlenítő szereket, ill. szúnyogriasztókat gyűjtünk a károsultaknak. Ha van kedved ezt a célt támogatni, kérjük hozd magaddal ezen felajánlásaidat a június 21-i évzáró bulira, melyeket a portán, belépéskor adhatsz át. Köszönjük.

- Két alkalommal, június 20-án délelőtt, illetve július 3-án este a Csak Egyet Nappali Szociális Segítő Központban (1068 Budapest, Király utca 98/A pince, lejárat az Izabella utca felöl) játszunk, imádkozunk, beszélgetünk kötetlenül hajléktalanokkal, rászorulókkal.
Hajléktalan otthon, hajlékkal otthontalan - azaz az otthon mélységei hajléktól függetlenek és behunyt szemmel láthatóak. Ha otthonos vagy és adnál az érzésből, vagy ha megtapasztalnád mi is az otthon, akkor itt az alkalom! Játékosan próbáljuk megmutatni és megtapasztalni az egymásra utaltságot, a segítségnyújtást és a bizalmat - „láthatatlanul” a felebaráti kapcsolatokat. Imádkozunk egymásért és az árvízkárosultakért.
Várjuk szeretettel a Pál Feri Közösség Karitász Akciócsoportjának önkénteseit! Egyek vagyunk hajlékkal, vagy anélkül. Adjunk, segítsünk együtt - örömmel!

- Június 29-én, szombaton pedig a Budapest Főváros Önkormányzat Bolyai utcai Gyermekotthonába (az intézményről bővebben itt ) megyünk egész napra. A 9000 m2-es telek kertje sok napra való munkát adna - mi ezt próbáljuk meg enyhíteni :) - szóval, sokan elférünk, gyere Te is! Az ottlakó 30 gyerek is lelkesen várja, hogy velünk együtt rendezhesse a kertet, ill. hogy megtöltsük élettel a telket.
Találkozó: 08:30-kor a 91-es, 191-es, 291-es busz Margit körúti (Budai-hegyek felé tartó) megállójában. Program: kertrendezés 9-től ameddig bírjuk, várhatóan 18 óráig (természetesen előbb is el lehet menni s később is lehet csatlakozni) - tervek szerint utána közösen beülünk valahova.
Sportos, kényelmes öltözet és munka/kertész-kesztyű ajánlott, továbbá kerti szerszámok (leginkább metszőolló, ágvágó) szükségesek - a további fontos információk miatt is kérjük, jelentkezz itt.
Nagy szeretettel várnak már minket a Ház lakói/munkatársai!

- A júliusi Pálferis Nagytáborban helyi karitász akcióval készülünk Vép városában - bővebben erről a várva várt remek nyári táborunkban :).

- Nagytábor után mi is nyári szünetet tartunk, pihenünk, erőt gyűjtünk. Szeptember elején újból összegyűlünk és közösen tervezünk/szervezünk, hogy a 2013-2014-es évadot megújulva, sok program-ajánlattal kezdhessük, remélve, hogy közülük minél többen találtok majd számotokra is vonzó akciót!
Comments