Kezdőlap‎ > ‎Karitász‎ > ‎Karitász hírfolyam‎ > ‎

Júniusi akcióink

Szervezők - palferi.hu, 2014. júl. 13. 23:55   [ 2014. júl. 13. 23:55 frissítve ]
- Június 15-én, vasárnap 13 órától I. Pálferis Karitász Születésnap! Már egy éve igyekszünk rendelkezésre álló időnkből, erőnkből és leginkább szívünkből tenni másokért, másokkal, együtt. Mindenkit (akár voltál már bármelyik akciónkon, akár még csak tervezted) sok szeretettel várunk egy közös ünneplésre, visszatekintésre-hálaadásra, vidám együttlétre, batyus piknikre a Budai-hegyekbe! Csatlakozni később is tudsz, a Normafa környékén leszünk - a pontos helyről érdeklődni majd itt tudsz aznap délután: 30/45-50-345 (utána pedig várhatóan átmegyünk a MOM-nál rendezendő Hegyvidék Napok koncertreire). Kérjük, pokrócot és ha tudtok, karitászoshoz híven némi enni-/innivalót Ti is hozzatok a közös piknikhez - köszönjük. Gyere, ünnepeljünk együtt!


- Június 15-én (születésnapi piknikünk előtt), vasárnap délelőtt 10 órától a budapesti Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthona, Óvoda és Általános Iskola intézmény-együttesébe megyünk egy kötetlen találkozásra. Az egész országból - sokuk széthullott családból, rossz szociális körülményekből - érkező látássérült (legtöbbjük még mozgás-, és értelmi sérült is) gyermekeiknek az otthon melegét, gondoskodó szeretetét biztosítják, amelynek keretében az óvodai/iskolai nevelés mellett speciális fejlesztéssel és lelki gondozással is kísérik őket. Bővebben: http://vakokblaszlogyermekotthon.blog.hu/
Program: rövid beszélgetés/játék után séta a gyerekekkel a közeli templom (Szent László tp., http://www.szlp.hu/, 1125 Budapest, Diana u. 15/a) miséjére (ami részben a mi hálaadásunk is lesz az elmúlt bő 1 évünkért, élményekért, közösségünkért), majd visszasétálunk az Otthonukba (kb. 12:30-ig, onnan újból játék, ameddig kedvük/idejük van ebédig). 
Találkozó: 9:15-kor a Széll Kálmán (Moszkva) téren az óra alatt - kocsival érkezőkkel 9:45-kor fent az Otthonnál: 1125 Budapest, Mátyás király út 29.
(de misére is csatlakozhattok) Mivel tudnád őket még támogatni? süteménnyel + aktuális kérésüknek megfelelően: papírzsepi, WC papír, baba tusfürdő, izzók. Bármilyen más segítségnek, tartós élelmiszernek is örülnek, mert nehéz anyagi helyzetük miatt minden segítség jól jön. Hálásan köszönjük szívből jövő segítségeteket!

- A júliusi Pálferis Nagytáborban helyi karitász akcióval készülünk Sátoraljaújhelyen, ill. környékén - bővebben erről a várva várt nyári táborunkban, ahova jelentkezni itt tudsz.

- Nagytábor után mi is nyári szünetet tartunk, pihenünk, erőt gyűjtünk. Szeptember elején újból összegyűlünk és közösen tervezünk/szervezünk, hogy majd a 2014-2015-ös évadot megújulva, közösségben megerősödve, sok program-ajánlattal kezdhessük, remélve, hogy közülük minél többen találtok majd számotokra is vonzó akciót!

Comments