Kezdőlap‎ > ‎Karitász‎ > ‎Karitász hírfolyam‎ > ‎

karitasz bemutatkozás

Pálferis Karitász Akciócsoport


karitasz@palferi.hu 

Facebook csoportunkat itt találhatod 

Akcióinkról készült amatőr képek pedig itt adnak egy kis ízelítőt

Terveink szerint hamarosan megújul Karitász oldalunk és a későbbiekben szöveges, ill. fényképes beszámolókat is olvashattok. 

A Pálferis Karitász Akciócsoport abból a mindenkiben benne élő mély érzésből született meg, hogy szeretünk másoknak segíteni, illetve, hogy adni öröm és jó – együtt, közösségben pedig még inkább.

És mit is adhatunk? Valamennyi szabad időnk, kezünk, energiánk, lelkesedésünk sokunknak van – ám gyakran nem tudjuk, hogy hol/hogyan/kinek tudunk segíteni, egyedül mit tehetünk, jó helyre megy-e a felajánlás, stb. Ebben szeretnénk közreműködni, hogy a segítő szándékok/vágyak cselekvésbe fordulhassanak. Mindeközben pedig önmagunk, kapcsolataink és Közösségünk is épülhessen, növekedhessen.
Kezdeményezésünk természetesen mindenki számára nyitott – felekezettől, hitbéli meggyőződéstől függetlenül csakis az ember számít: mind a segítői, mind a rászorulói oldalon.

Pál Feri szavaival: milyen szép is az, amikor nem a sebzettségeinkből élünk, hanem a sebzettségeinkre adunk választ. Amikor nem a hiányainkból indulunk ki, hanem abból tudunk adni, amink van, bármi legyen is az. Konkrét programokat szervezünk, nem pénzbeli adományozó akciókat, hiszen utóbbit mindenki saját lehetőségeihez mérten megteheti – ráadásul egyedül is.
Inkább egy keretet szeretnénk mindehhez adni/biztosítani, amibe bárki szabadon és örömmel bekapcsolódhat. Karitász csoportunk (és végső nevünk is) még alakulóban van – ám a célunk biztos: együtt, hatékonyan segíteni a körülöttünk élő rászorulóknak, legyen az bárki is. Mindehhez számos ötletünk, valamint lelkesedésünk, tetterőnk van – és hisszük, hogy összefogással meg is lehet valósítani azokat.
Ezentúl minden nagyobb pálferis programba igyekszünk kis karitász-, azaz rajtunk túlmutató elemet belefűzni. Hiszen mi már annyi mindent kaptunk egymástól, ettől a Közösségtől. Bennünk van az a nagy késztetés/vágy, hogy most már ne csak befele, hanem kifele is éljünk. Egyre jobban formálódó csoportunkba nagy szeretettel várunk Téged is, ha van kedved részt venni az izgalmas kezdeti időszakban!

Az interaktívabb kommunikáció érdekében létrehoztunk saját facebook csoportot is - ha szeretnél Te is részt venni Karitász akcióinkban, csatlakozz egyre növekvő és mélyülő, aktív Közösségünkhöz!

Az akciók szervezéséhez örömmel várjuk segítők jelentkezését – akinek ehhez volna kedve/ideje, kérjük, jelezze ezen rövid űrlap kitöltésével (köszönjük, hogy már több, mint 220-an megtettétek!). Először július 9-én tartottunk egy nagy megbeszélést, találkozót - majd szeptember 19-én folytattuk az ötletelést (értesítést erről a kérdőívben szervezési segítséget is megjelölők kaptak). Idén január 17-én és március 14-én találkoztunk.
Szeretettel várunk Titeket bármely akcióban – minden segítségnek/segítőnek örülünk és előre is köszönjük!

Szepesvári Orsi, Pálferis Karitász Akciócsoport 
karitasz@palferi.hu

Köszönjük Mindenkinek, aki személyes jelenlétével, adományaival, anyagi hozzájárulásával, bátorításával, imájával az elmúlt évben hozzájárult a Pálferis Karitász munkájához!