Kezdőlap‎ > ‎Karitász‎ > ‎Karitász hírfolyam‎ > ‎

Májusi akcióink

Szervezők - palferi.hu, 2014. júl. 13. 23:51   [ 2014. júl. 13. 23:51 frissítve ]
- Május 11-én, vasárnap bekapcsolódunk a TeSzedd országos környezetvédelmi akcióba. Ha szeretnéd szebbé tenni velünk a várost, ahol éled mindennapjaidat, tarts velünk! 
Találkozás a Nyugati téri forgó óra alatt 09:00-kor. Jelentkezni itt tudtok. Bővebben: http://szelektalok.hu/teszedd/ 
Ezután még bőven oda tudunk érni Pál Feri 17 órakor kezdődő előadására a Körcsarnokba http://www.kezdjetekszeretni.hu/ (téma: család, párkapcsolatok, önbecsülés, önelfogadás + fellép: NEMADOMFEL együttes és gospel kórus). 
A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár negyedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Azt is szeretnénk, ha minél több ember kifejezésre is juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyna a szemeteléssel. Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni. Emellett az is a célunk, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére… A TeSzedd! nemzetközi porondon is bemutatkozik idén, hiszen Magyarország csatlakozik vele a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg. Május 10-én a kontinens 28 országának polgárai töltik a napjukat szemétszedéssel.

- Gyerekmaros május 24-én, szombaton Nagymaroson, Böjte Csabával - mottó: "Szegények, és sokakat gazdagítanak.": Idén is megrendezésre kerül az immár 40 éves múltra tekintő Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, mely részeként Gyerekmarosra is sok szeretettel várnak lelkes Pálferiseket, hogy egy hangulatos és vidám nap keretében Isten szeretetében találkozhassunk önmagunkkal, egymással és az eleven gyerkőcökkel. A többi, közel 70-80 önkéntessel együtt már péntek este leutazunk (részletek később), este pedig egy kis felkészítésen veszünk részt (szállás tornateremben). Szombat reggel a gyerekek érkezése után a programok a Duna parton zajlanak (sok játék, zene, rövid előadás, közös szentségimádás, mise stb.) - mindez a nap témájához, a szegénységhez kapcsolódóan. Különböző korosztályok közül is választhatsz, kiket vezetnél szívesen - segítőnek jelentkezni itt tudsz. Ha szeretnél többet megtudni, látogass el a http://gyerekmaros.hu/ oldalra, ahol hasznos ismertetőket (program, szórólap, stb.) is megtalálhatsz. Közel 700-800 gyerek vár minket sok szeretettel - garantált, hogy feltöltődve mész haza, ill. új oldalról is megismerheted magad! :) 
- Május 31-én, szombaton gyereknapozunk! Az esemény ötletgazdája az ipolydamásdi Talea Egyesület (http://taleaegyesulet.blogspot.hu), akik rendszeresen tartanak a faluban programokat, foglalkozásokat a kisebb-nagyobb gyerekeknek. Ezen esemény azonban már nagyobb szervezői gárdát igényel, ezért kértek segítséget. Örömmel vállaltuk, hogy megyünk és megpróbálunk szükséges mennyiségű (kb. 15 fő) önkéntest toborozni. A jelentkezők együtt fognak egy csodálatos napot eltölteni még kb. 100-150 résztvevővel. Nekünk fő feladatunk a kb. 9 (találkozó a helyszínen 7,30-kor, de érdemes előző este leutazni ismerkedni, előkészülni...) és 13 óra között lezajló kalandjáték állomásait biztosítani, ahol különböző mesék szereplőinek bőrébe bújunk, és a meséhez kapcsolódó feladatokat oldatunk meg a gyermekekkel. A kalandjáték után kézműves foglalkozás, sport-, és játéklehetőségek, valamint finom ebéd várja a résztvevőket a falu játszóterénél. Jelentkezni itt tudsz május 21-ig! 
Comments