Kezdőlap‎ > ‎Karitász‎ > ‎Karitász hírfolyam‎ > ‎

Októberi akcióink

Szervezők - palferi.hu, 2014. júl. 13. 23:29   [ 2014. júl. 13. 23:29 frissítve ]
- Iskolaszer-gyűjtés október 1-i, ill. október 8-i keddi alkalmak előtt/után: mind a Pálferis, mind az iskolai tanév őszi indulásához kapcsolódva iskolaszereket gyűjtünk a KUL (Kelet-Európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért) Alapítvány számára, akik állami gondozott, lakóotthonokban, ill. nevelőotthonokban élő fiatalok, gyermekek társadalmi integrációját, egészséges és sikeres felnőttekké válását segítik csoportos és egyéni fejlesztő/életvezetési programokon keresztül. Az immáron 16 intézményben jelen levő szervezet önkéntes rendszerével a gyerekeket családban nevelkedett fiatalokkal kapcsolja össze - mentori kapcsolataikat pedig szabadidős tevékenységek, érték- és jellemépítő klubok, szezontáborok, kirándulások révén is erősítik (bővebben a KUL Alapítványról: http://www.kulalapitvany.org és facebook).
Sokféle irodaszernek örülnének - néhány ötlet kiindulásként: füzetek, írószerek (ceruza, toll, filctoll, vonalzó, radír, körző, olló, hegyező, ragasztó, cellux stb.), iskolatáska, higiéniai csomag, tolltartó, színes papírok, stb. - de vitaminok is jól jönnek a gyerekeknek. Kedves üzenetet is írhatsz hozzájuk, ezzel téve személyesebbé a gyerekek számára az ajándékokat/tárgyakat. Mindezeket a portás melletti ruhatárnál adhatod át egyik önkéntesünknek.
Előre is köszönjük, ha hozzájárulsz Te is, hogy ezen nehéz sorsú fiataloknak kicsivel több könnyebb legyen az iskolakezdés! 

- Gyerekmaros október 5-én, szombaton Nagymaroson: Idén is megrendezésre kerül az immár 30 éves múltra tekintő Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, mely részeként Gyerekmarosra is sok szeretettel várnak lelkes Pálferiseket, hogy egy hangulatos és vidám nap keretében Isten szeretetében találkozhassunk önmagunkkal, egymással és az eleven gyerkőcökkel. A többi, közel 70-80 önkéntessel együtt már péntek este leutazunk a Keleti pályaudvarról 17:25-kor induló vonattal (első kocsiba szállj), este pedig egy kis felkészítésen veszünk részt (szállás tornateremben). Szombat reggel a gyerekek érkezése után a programok a Duna parton zajlanak (sok játék, zene, rövid előadás, közös szentségimádás, mise stb.) - mindez a nap témájához "Ki mint gondolkodik, úgy is él." kapcsolódóan. Különböző korosztályok közül is választhatsz, kiket vezetnél szívesen - segítőnek jelentkezni itt tudsz. Ha szeretnél többet megtudni, látogass el a http://gyerekmaros.hu/ oldalra, ahol hasznos ismertetőket (program, szórólap, stb.) is megtalálhatsz. Közel 700-800 gyerek vár minket sok szeretettel - garantált, hogy feltöltődve mész haza, ill. új oldalról is megismerheted magad! :) 

- 72 óra kompromisszum nélkül - Pálferis Karitász Akciócsoport a tettek mezején: Október 12-én, szombaton, mi is csatlakozunk a 72 óra kompromisszum nélkül programhoz, melynek keretében karitatív és ökológiai projektek (önkéntes feladatok) megvalósítása a célunk. Gyertek Ti is, hiszen minden kéz elkél :-). "Lépd át a határaidat és ismerd meg sokkal jobban magadat azzal, hogy velünk vállalsz önkéntes munkát" - Hirling Zsolt, világ- és Európa-bajnok magyar evezős, a tavalyi program fővédnöke. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek majd közhasznú feladatokat, mint például intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek (fogyatékkal élők, idősek stb.). A ’kompromisszum nélkül’ jegyében konkrét feladatunk egészen a megnyitóig meglepetés marad, de azt azért tudjuk, hogy a projektjeink feladattól függően nagyjából 9 és 16 óra között zajlanak majd. Ha szívesen segítenél nekünk, akkor jelentkezni itt tudsz október 4-ig, péntekig! A programsorozat fontos része a közös megnyitás és a lezárás, melyekkel könnyed hangulatban, szórakozással párosítva vezetjük fel, ill. értékeljük az eseményt. Ezekről és az aktualitásokról is olvashatsz a www.72ora.hu oldalon, vagy követheted a facebook-on is www.facebook.com/72ora, kedvcsinálónak pedig a tavalyi összefoglaló.

- A Budapest Főváros Önkormányzat Bolyai utcai Gyermekotthonába október 23-án, szerdán újból megyünk segíteni (az intézményről bővebben itt), ahová nagy örömmel várnak minket vissza sikeres és jó hangulatú júniusi akciónk után. A 9000 m2-es telek kertje és háza határtalan lehetőségek tára - sokan elférünk majd! Tarts velünk Te is ezen a munkaszüneti napon - az ottlakó gyerekek egy része várhatóan most is lelkesen besegít nekünk és örülnek, hogy újból megtöltjük élettel a telket. 
Találkozó: 08:30-kor a 91-es, 191-es, 291-es busz Margit körúti (Budai-hegyek felé tartó) megállójában. Program: kertrendezés és takarítás a házban 9-től ameddig bírjuk, várhatóan 18 óráig (természetesen előbb is el lehet menni s később is lehet csatlakozni). Sportos, kényelmes öltözet és munka/kertész-kesztyű ajánlott, továbbá kerti szerszámok (leginkább metszőolló, ágvágó) szükségesek 
Nagy szeretettel várnak minket újból a Ház lakói/munkatársai! 

Comments