Kezdőlap‎ > ‎Karitász‎ > ‎Karitász hírfolyam‎ > ‎

Szeptemberi akcióink:

Szervezők - palferi.hu, 2014. jún. 23. 23:16   [ 2014. jún. 23. 23:16 frissítve ]

- Tulipán csokrok családoknak – Adományok leltározása:
A Tulipán Alapítvány közreműködésével nagy örömünkre hónapról hónapra rászoruló családokat, gyermekeket ajándékozhatunk meg holland adományokkal (gyermek- és felnőtt ruhákkal, konyhai eszközökkel, etetőkkel stb.). Első lépésként a már megérkezett, bedobozolt felajánlásokból készítünk leltárt. Ehhez fogadjuk nagy szeretettel a Pálferis Karitász Akciócsoport önkénteseinek segítségét szeptember 7-én 10 órai kezdettel a Tulipán Gyermekkert Óvoda épületében (1037 Bp. Remetehegyi út 183.).

- Szeptember 19-én megtartottuk évkezdő szervezői/tervezői alkalmunkat, ahol sok remek programról egyeztettünk - részletek fokozatosan/folyamatosan.

- A szeptember 28-i Pálferis évkezdő bulin (és az október 1-i keddi alkalmon) - mind a Pálferis, mind az iskolai tanév őszi indulásához kapcsolódva - iskolaszereket gyűjtünk a KUL (Kelet-Európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért) Alapítvány számára, akik állami gondozott, lakóotthonokban, ill. nevelőotthonokban élő fiatalok, gyermekek társadalmi integrációját, egészséges és sikeres felnőttekké válását segítik csoportos és egyéni fejlesztő/életvezetési programokon keresztül. Az immáron 16 intézményben jelen levő szervezet önkéntes rendszerével a gyerekeket családban nevelkedett fiatalokkal kapcsolja össze - mentori kapcsolataikat pedig szabadidős tevékenységek, érték- és jellemépítő klubok, szezontáborok, kirándulások révén is erősítik ).

Sokféle irodaszernek örülnének - néhány ötlet kiindulásként: füzetek, írószerek (ceruza, toll, filctoll, vonalzó, radír, körző, olló, hegyező, ragasztó, cellux stb.), iskolatáska, higiéniai csomag, tolltartó, színes papírok, stb. - de vitaminok is jól jönnek a gyerekeknek. Kedves üzenetet is írhatsz hozzájuk, ezzel téve személyesebbé a gyerekek számára az ajándékokat/tárgyakat.
Belépéskor a regisztráció mellett lesz majd egy gyűjtőpont ezen célra, ám lehetőség lesz a bulit követő keddi (október 1-i) alkalom előtt/után a MOM-ban is leadni a Nekik szánt adományokat.
Előre is köszönjük, ha hozzájárulsz Te is, hogy ezen nehéz sorsú fiataloknak kicsivel több könnyebb legyen az iskolakezdés!

Comments