Kezdőlap‎ > ‎Csoportok‎ > ‎

Csoport szenvedélybetegek hozzátartozóinak


Békési Tímea, Borbély Veronika

Hogy miért érdemes hozzátartozói csoportba járni?
Azért, mert bár ahány ember, annyiféle megvalósulása lehet a problémának, de mégis sok közös pont van a szenvedélybeteg család működésében. Hihetetlenül felszabadító érzés megtapasztalni, hogy nem vagyunk egyedül a problémánkkal, végre beszélhetünk erről a - stigmatizált mivolta miatt is – fájdalmas taburól, titokról. Hogy vannak jó megoldások, lehetőségek a változtatásra, változásra egy olyan helyzetben, amely a legtöbbeknek megoldhatatlannak tűnik.
Mindehhez a szabad interaktív módszer, az önsegítés elvei, a rendszerszemléletű megközelítés és művészetterápiás eszközök lesznek segítségünkre.
Akár a társad, akár a testvéred, akár a szülőd, vagy akár a gyermeked küzd függőségi problémával, itt jó helyen leszel.

A csoportot kéthetente szerdánként tartjuk, 18.00-21.00-ig. Az első alkalom október 28-án lesz.

Helye: Rekettyés, Bp. VI. ker., Felsőerdősor u. 10.

Részvételi díj: 1500 Ft/óra, tehát 4500 Ft/alkalom.

A csoport a tanév során zárt csoportként, tehát állandó tagokkal működik majd.

A jelentkezőkkel személyes beszélgetés keretében ismerkedünk meg.

Jelentkezési határidő: 2015. október 10.

Várunk szeretettel!

Csoportvezetők:
Békési Tímea addiktológiai konzultáns, képződő családterapeuta
bekesitimea@gmail.com
Borbély Veronika szociális munkás, mentálhigiénés segítő szakember, képződő meseterapeuta és -lelkigondozó


Ha kell még biztatás, álljon itt néhány tapasztalat régebbi csoporttagoktól:

„Amikor elkezdtem a csoportba járni, akkor görcsösen ragaszkodtam ahhoz, hogy az egész problémát nekem kell megoldani és,  csak én tudom mi a jó a testvéremnek és az egész családnak...Most már tudom, hogy igazán csak magammal tudok dolgozni és ott tudok lenni, ha segítséget kérnek tőlem...A csoportnak köszönhetően bátrabban és nyíltabban tudok beszélni a témáról, nem okoz gondot ezt beismerni, hogy a családunkban az alkohol problémát okoz. És ez nagyon jó érzés, hogy ki merem mondani..”

„Nagyon-nagyon sokat változott a gondolkodásom, hála nektek. Lett egy csodaszép esküvőm, és van már rálátásom mind a szüleim múltjára, mind a saját múltamra. Jobban értem, mit miért teszek a kapcsolataimban. Tudom, ez még csak a kezdete egy hosszú útnak, de annyira örülök, hogy ilyen szép lehetőségeink vannak valahogy szépen megélni ezt az életet.”

„Én nem nagy kedvvel mentem a csoportba, úgy gondoltam, kevésbé szólt rólam az elmúlt kapcsolatom, mint az exemről. Ugyanakkor éreztem, hogy részem van a dologban, hogy ez megtörtént...Nekem sokat segített a csoport abban, hogy érzelmileg is szabaduljak a helyzetből, ne csak fizikálisan. Most már nem bánom az exemmel töltött időt, hogy eddig tartott eljutnom a felismerésig, hogy nem tehetek érte/értünk többet, mint amit, s el kell tudnom engednem azt az illúziómat, miszerint megmenthető és majd boldogan élünk...
Már nem sajnálom, hogy nem maradtunk együtt, megannyi próbálkozás ellenére sem. Valamint, könnyebben tudok beszélni a témáról, már nincs bennem szégyenérzet, és ki tudok mondani dolgokat, amiket azelőtt nem.
És hát a félév alatt sikerült eljutni A-ból B-be, vagyis a problémától az eredőig; úgyhogy a következő feladat az apámmal való viszonyom normalizálása...”

Jelentkezés


Comments