Kezdőlap‎ > ‎Csoportok‎ > ‎

Képmeditáció és kreatív önismereti műhely

Képmeditáció és kreatív önismereti műhely, 2016
Jelenlét és találkozás / Belső képeink nyomában

Ha érdekel, hogy „itt és most” miképp reagálsz a művészet, a természet, az élet adta képi kihívásokra, ha szeretnéd jobban megérteni, hogyan látsz, hogyan látod önmagad és a világot, ha szeretnél belső világod képeivel közvetlenebb kapcsolatba kerülni, ha szeretnéd felfedezni rejtett erőforrásaidat − és ha mindezekre vágysz nyitott szívvel és friss szemmel rátekinteni, és szívesen osztozol a tapasztalatokban, akkor itt a helyed. 

A csoportban arra hívlak, hogy adj magadnak időt az oldott jelenlétre és szemlélődésre, az önmagaddal és az egymással való találkozásra! Fedezd fel belső képeid, amelyek minden életszakaszban tartogatnak számodra meglepetéseket és új felismeréseket! Mit üzen a szín, a tér, a forma, vagy a felidézett mozdulatok? Hogyan hat egy ismerős vonás, miért zavar össze egy apró részlet? Minden megtalált új szempont növekedésre, továbbfejlődésre ösztönöz, gazdagítja az önismeretedet, formálja látásodat.

Az alkalmak játékos, imaginációs vagy relaxációs gyakorlatokkal kezdődnek. A képmeditáció tárgya képzőművészeti alkotás, természeti kép, aktuális témát felidéző külső vagy belső kép és saját alkotás egyaránt lehet. A meditációhoz kapcsolódó gyakorlatok a látvány és az ennek nyomán keletkező érzések, benyomások, kérdések megfogalmazására és megkülönböztetésére adnak lehetőséget. A csoportban történő megosztás segít alkotó módon együtt látni a különféle belső tapasztalatokat. 
A jelentkezéshez semmilyen előképzettség, rajzi vagy művészettörténeti tudás nem szükséges.

Ha mindez felkeltette az érdeklődésedet, szeretettel várlak a csoportba!
A csoportalkalmak novembertől júniusig háromhetente kedd esténként 18.00-tól 21.00-ig tartanak.

Háromhetente keddenként találkozunk 18 órától.
A csoport maximális létszáma 12 fő.
Részvételi díj: 1500.- Ft - fő/óra, azaz 4500.-Ft/fő/alkalom

A jelentkezőket arra kérem, hogy néhány sorban írjanak arról, miért választják a csoportot. Ezt követően mindenkivel egy rövid interjúra is sor kerül.
Csoportvezető: Verba Andrea, művészettörténész, vallástanár, mentálhigiénés szakember. 
Elérhetőség: szolofurt7@gmail.com

Képmeditáció és kreatív önismereti műhely- Verba Andrea