Kezdőlap‎ > ‎Programjaink‎ > ‎2010‎ > ‎

Évzáró kertiparti 2010

2010.06.01

A tavalyi évadzáró partihoz hasonlóan idén is meg akartuk rendezni Feri utolsó keddi előadását követő kedden a "hagyományos" kerti partit. Idén a közösségi játékok helyett a Rögtönzések Színházát (Lakmusz társulat) hívtuk meg, hogy játszák el nekünk magunkat.

Izgalommal készültünk mindenre, hogy a rendhagyó helyszín és a program maradandó élményt nyújtson számunkra. Az időjárás rendesen közbeszólt, az év legesősebb napját fogtuk ki. Aznap délben úgy kellett döntenünk, hogy más helyszínt keresünk. Kicsit kalandos volt, de végül sikerült mindent megszerveznünk. Délben 1 óra alatt megegyeztünk a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési házzal (köszönjük a rugalmasságukat, a nagy termet és a kedvezményes árat is), majd 2 óra körül a WEB-en kihírdettük a helyszín változását és reménykedtünk, hogy elolvassátok és sokan eljöttök. Szerveztünk taxi szolgáltatást is a két helyszín között. Nem volt rá szükség, mert a hír a honlapon át mindenkihez eljutott. :-)

Az eső és a nem várt helyszínváltás ellenére több mint 190-en jöttetek el (köszönjük a szervezők nevében). Remélhetőleg jól szórakoztatok és élveztétek az előadást és utána az együttlétet is.

Az előadás több szempontból is rendkívüli volt. Először is, mert rólunk szólt és a résztvevők élményei és a rögzönzők játékán keresztül kicsit rátekinthettünk magunkra. A társulat visszajelzése szerint sosem játszottak ekkora és ennyire szeretetben egybeforrt közönség előtt. Nekik is nagy élmény volt, különleges hangulattal !

Először megkérdezték néhányunkat, köztük Ferit is, hogyan érzik magukat és ezeket a hangulatokat megpróbálták visszaadni. Utána a feszültség oldása és a jó hangulat érdekében megkértek bennünket, hogy ismerkedjünk össze és beszélgessünk 5-5 percet a mellettünk ülő, lehetőleg nem ismert emberrel. Számomra ez is nagy élmény volt. Ezt követően a rögtönzők arra kértek bennünket, hogy mondjunk élményeket, amit ők eljátszottak. Az első bátor jelentkező Zsolt volt, majd én meséltem el azt az élményt, ami az első kiránduláson ért, hogy minden nagyobb hírverés nélkül 100-an mentünk el egy 2009 áprilisi kirándulásra. Akkor fogott meg a csoport ereje és bennünk rejlő lehetőségek. Ez is vonzott később a szervezők közé. Végül Lilla mesélte el, hogy talált jó barátnőre Ágóban. A játékmesternek meséltük el az élményünket, e közben a rögtönzők teljesen ránk figyeltek, majd összenéztek és eldöntötték, hogy milyen módon játsszák el a sztorinkat. Nagyon érdekes és lenyűgöző volt, nem mellékesen borzalmasan nehéz műfaj ennyire jelen lenni más élményeinek eljátszására. Igazán profi módon csinálták.

Az hogy nem csak mi élveztük a játékot abból is kiderült, hogy az eredetileg 75 percesre tervezett játék több mint két órán át tartott. :-)

Az előadást büfé, Dorka játékai és Kübi zenéje zárta le. A művelődési házban éjfélig maradhattunk, de sokan még úgy éreztük, hogy nincs vége a bulinak. Gyorsan összepakoltunk és rendet csináltunk magunk után és kb. 30-an az eredetileg tervezett helyszínen folytattuk a mulatságot énekelve gitár kíséret mellett, míg mások a kandalló mellé húzódva beszélgettek úgy reggel fél 5-ig.

Számomra nagyon pörgős nap volt, de nagyon örültem, hogy végül minden jól sikerült és jól éreztétek magatokat. Az alábbi képek talán visszaadnak a hangulatból valamit. :-)


Comments