Kezdőlap‎ > ‎Programjaink‎ > ‎2010‎ > ‎

Farsang 2010

2010. február 6

Helyszín: Szekércsárda

Hatalmas farsangi mulatságot tartottunk február elején. A sok hó ellenére majdnem 300-an jöttetek el és nagyon jól mulattunk együtt.

Február legszebb hétvégéjén sokatokkal gyűltünk egybe, hogy együtt temessük el a tél minden gonosz szellemét egy közös farsangi mulatságon a már jól ismert Szekér csárdában.

A komoly farsangi keretekhez igazodva jelmezes megjelenésre buzdított minden bevállalós résztvevőt a szervező csapat – melynek teljesítése félelmetesen jól sikerült. Körbenézve az ember szeme meg-meg akadt a pozitív anyakomlexusával flörtölő papot zaklató határőrök és kutyáik nyomkereső igyekezetén, az egyre megfontoltabban mozgó muszlim misztikus és Satir asszony fel-fel tűnő alakján, a Vasas FC mindenütt jól kivehető, büszkén virító mezein, komplett uzsonnák étvágygerjesztő találkozásán, a fenyegetően rohangáló hiánymotiváción és persze a rettenetes függőség-ember eltorzult arcán.

Ezt persze maga a Tél sem nézhette tétlenül; elegáns hófüggönybe burkolta a rendezvény helyszínét, újabb felejthetetlen pillanatait teremtve meg közös esténknek.

Ez eleinte talán elszomorította a nemritkán hópelyheknél is sűrűbben szállingózó pálferiseket, mikor leszálltak a HÉV-ről és elindultak az 1-2 kilóméteres úton, ám a szorgosan dolgozó 1-3 „pálferi-taxi” nem engedett a fagynak – folyamatosan levadászták az érkező hóembereket.

Valamivel 6 után kezdődtek a bemelegítő, csapatformáló játékok, melyek viszonylag rövid idő alatt, Kossuth Lajost megszégyenítő gyorsasággal duzzasztották a résztvevők 1-2 tucatos létszámát 150-200-ra. Óriáskígyók, gravitációval küzdő tollpihék és a sok fejtörést okozó „hátricák” tagolták végül csapatokra a résztvevőket, hogy ezután a bemutatkozást követően közös tulajdonságokat gyűjtsünk, párunk szemével fotózgassunk majd együtt varázsoljunk esőerdőt Budapest szívébe.

A vacsi után jóllakottan kezdtünk neki jelmezünket díjazó csipeszkéink (közjegyző által hitelesített) számlálásához, majd büszkén neveztünk ezek leadásával a jelmezversenyre, ahol – természetesen – a bájos és ügyes kis cicalány győzött. A közönség nyereménye azonban bőven fölülmúlta mind értékében, mind élményében a tortát, hiszen a sok bátor jelmezes bemutatkozása tette fel a koronát az estére.

S akkor elindult a buli. Mint egy varázslat első varázsigéi áradnak szét, s töltik meg élettel a teret a mágus parancsára, kúsztak be lassan mindenki hallókáján a táncra hívó dallamok első akkordjai. Egyre többen adták át magukat a táncparkett kopogó hívásának. A páros táncok után a Salsa Picante mesterei és tanítványaik adtak interaktív ízelítőt a latin tánc tüzes világából. A latinos vonal után magyarosabb irányt vett a bál. Csidu a moldvai és széki táncok világát hozta el a csárdába.

A kis tanulás után ismét a ropni vágyók tömegére szabadultak Dj K-Roy mágikus dallamai, s már el sem engedték foglyaikat az éjjelbe hajló zárásig. Egy-két ráadás örökzöldet még a pakoláshoz is biztosított saját lemezlovasunk.

Így ért véget a 2010-es év első pálferis bulija, s így kezdődött el az idei zord tél fejvesztett menekülése egy ilyen csapat farsangja elől!

Farsang 2010Comments