Kezdőlap‎ > ‎

Tengeri vitorlázás 2016

Az eddigi túrák sikerén felbuzdulva idén is vitorlát a bontunk az Adrián. Terveink szerint a közép-adriai Sukosanból kihajózva Brac, Hvar, esetleg Korcsula szigetére látogatunk el.
Időpontok: augusztus 27-szeptember 3, és szeptember 3-10. A hajók legénysége a jelentkezés sorrendjében alakul ki.
Kinek javasoljuk a túrázásnak ezt a módját? Mindenkinek, aki nagyon szeretné kipróbálni, milyen lehet egy héten keresztül egy vitorlás hajón élni, a hajózással kapcsolatos teendőket megismerni és gyakorolni, horgonyt vetni lakatlan öblökben, behajózni nyüzsgő kikötőkbe. A túra során a kezdő résztvevők is elsajátíthatják a vitorlázás alapjait. Ha ez a kíváncsiság erős benned, várunk téged! A részvételnek nem feltétele a hajózási tapasztalat. Nem javasoljuk a túrát kimondottan szédülős és klausztrofóbiára hajlamos barátainknak (a hajóban kicsik a terek, és azok bizony általában mozognak).
 A túrára 8 fős minden szükséges felszereléssel ellátott tengeri túravitorlást bérlünk. A túrán önellátók leszünk, a hajókon jól felszerelt konyha van, ezért a túrán (előre egyeztetett étlap alapján) közösen étkezünk. A túra kezdőpontjára telekocsival érdemes leutazni, a gépkocsikat őrzött parkolóban hagyjuk. Az ideális ár-értékarányos hajókat hamar „elkapkodják”, ezért és az előfoglalási kedvezmények érvényesítése miatt a hajókat még decemberben le kell foglalni, tehát gyors döntést kell hoznunk., a jelentkezést követően a hajóbérlési költség 50 százalékát előlegként be kell fizetni.

Tervezett költségek:
Hajóbérlés költségei: (Bavaria Cruiser 36 típusú hajóval)
augusztus 27- szeptember 3: 360 €/fő
szeptember 3-10: 340 €/fő

Egyéb költségek:
Kikötői költségek, üzemanyag, 40-60 €/fő
Utazás (telekocsi rendszerben) 17-19.000 Ft/fő
Étel-ital: /hajón főzve/ 10-12.000 Ft/fő
Utasbiztosítás: 3-4.000 Ft/fő


A jelentkezéshez kérjük a következő adatokat: név, e-mail cím, telefonszám, ha van saját gépkocsi (amellyel -teljes költségtérítés mellett- telekocsis utazást vállalsz), esetleges hajózási tapasztalat. A jelentkezőknek túramegbeszélést tartunk, amely egyben az előleg befizetésének az időpontja.

A túrával kapcsolatos kérdésekre szívesen adunk információt telefonon vagy e-mail-ben.
Jó szelet: Soós Gábor kapitány (06-20-9657 450) és Varga Andrea szervező (wargaa@freemail.hu)
Comments