Add meg itt a címsor szövegét

Nyári bortúra

Balatonudvari/
Fövenyes

június 12-13.

Add meg itt a címsor szövegét

Fizetési tudnivalók

Amennyiben rendelkezel már tiket.hu- s regisztrációval, abban az esetben a jegyvásárlást a “Bejelentkezés” -s gombbal könnyedén elvégezheted. Ha nem rendelkezel, azonban szeretnél beregisztrálni, akkor egy egyszerű e-mail+jelszó vagy google (gmail) fiókkal is könnyen és biztonságosan megteheted.

Bejelentkezés után, az űrlap kitöltését követően a “Bankkártyás fizetés” gombra kattintva tudod biztosítani a helyed a bortúrára.

Ha pedig nem rendelkezel és nem szeretnél tiket.hu-s regisztrációt, abban az esetben is tudsz jelentkezni a bortúrára, azonban a számlázási adatokat külön szükséges megadnod a jelentkezés folyamán.

IDŐPONT

PROGRAMOK

KIVÁLASZTOTT PROGRAM DÍJA

2021. JÚNIUS 12-13.

Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap délig): 23.000 Ft 
(túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 6 tételes, szombat esti szállás és vasárnapi reggeli)

Túra részvételi díj (péntek estétől vasárnap délig): 30.000 Ft
(péntek esti szállás, túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 6 tételes, szombat esti szállás és vasárnapi reggeli)

[tiket_total_label event_id="palferi-nyari-bortura" button_text_color="black" button_text="0" jusify_content="center"]

JELENTKEZÉS

[tiket_login_button login_button_text_color="white" login_button_text="Bejelentkezés" login_button_letter_spacing="0.1rem" login_button_font_family="Arial" login_button_font_size="20px" login_button_bg_color="#00123B" login_button_border="2px #00123B" login_button_border_radius="10px" login_button_width="50%" logout_button_text="Kijelentkezés" show_facebook_button="true]

NÉV​

[tiket_formfield_item event_id="palferi-nyari-bortura" form_field_id="978329597774451"]

E-MAIL

[tiket_formfield_item event_id="palferi-nyari-bortura" form_field_id="465995715848933"]

TELEFON

[tiket_formfield_item event_id="palferi-nyari-bortura" form_field_id="423449287041523"]

UTAZÁS

[tiket_pricing_options event_id="palferi-nyari-bortura"]

ÉTKEZÉS

[tiket_formfield_item event_id="palferi-nyari-bortura" form_field_id="149972285920196"]

JELIGE A SZOBABEOSZTÁSHOZ

[tiket_formfield_item event_id="palferi-nyari-bortura" form_field_id="309870191353933"]

ELFOGADOD, HOGY ELLENTÉTES NEMŰVEL VAGY EGY SZOBÁBAN?

[tiket_formfield_item event_id="palferi-nyari-bortura" form_field_id="354152699573422"]

EGYÉB KÉRDÉS, MEGYJEGYZÉS

[tiket_formfield_item event_id="palferi-nyari-bortura" form_field_id="001117620573897"]
[tiket_payment_button event_id="palferi-nyari-bortura" thank_you_message_after_payment="Köszönjük a vásárlásod!" payment_button_text_color="white" payment_button_text="Bankkártyás fizetés" invoice_button_color="white" invoice_button_bg="darkblue" need_append_price_after_payment_button_text="false" need_invoice_details="true" payment_button_line_height="25px" payment_button_letter_spacing="0.1rem" payment_button_font_family="Arial" payment_button_font_weight="400" payment_button_font_size="20px" payment_button_bg=#00123b padding="0" open_new_tab="false" payment_button_border="none" payment_button_border_radius="10px" invoice_title="Számlázási adatok - 1. lépés (1. lépes / 2)" invoice_subtitle="Az adataid nem adjuk ki harmadik félnek" do_not_ask_invoice_data="false" code_and_check_boxes_in_popup="false" payment_button_width="170px"%" payment_button_align="center"]

Részletes Program

BorMozi a Balatonfüredi – csopaki borvidék (Skrabski Borászat és Fövenyesi Kertmozi)

A borkóstolás és a túrázás tökéletes egyvelegét alkotjuk meg egy hétvége keretein belül. Varázslatos hangulatú pincék és a legszebb borteraszok. Pazar látvány és panoráma a szombati természetjárás során, kiemelkedő tételek és minőségi borkóstolás valamint közösségi élmény kis hazánk legszebb borvidékein. A természetben együtt töltött túranapot a szívélyes vendéglátás koronázza meg a szállásunk csodálatos kertjében, a Skrabski Borászat tételeit kóstolgatva. Tartsatok velünk! Lehetőségetek lesz a túrázáson és kikapcsolódáson kívül sok optimista és életvidám emberrel megismerkedni! Várunk Benneteket sok szeretettel!

A programon való részvételhez védettségi igazolvány szükséges, amelyet a szállásadó ellenőrizhet.

Esetleges kérdéseidet a kommunikacio@palferi.hu e-mail címre várjuk.

BorMozi​

Szeretnénk az egykori kertmozik varázslatos nyáresti hangulatát visszacsempészni, a Fövenyesi Kertmoziban egy sikerfilm megtekintése közben ötvözzük a borkóstolás és a szabadtéri vetítés élményét ☺ A vetítéshez popcorn és ásványvíz is biztosított, amelyet a részvételi díj tartalmaz. 

Borkóstoló

Skrabski Borászat
http://www.skrabski.hu/
Borkóstoló: Furmint 2020, Sauvignon Blanc 2020, Olaszrizling 2020, Rajnai Rizling 2018, Öreg Tőkék Olaszrizlingje 2019, Kékfrankos Siller 2019
Dr. Kopp Mária és Skrabski Árpád szellemi öröksége és a varázslatos hely, ahol az 1800-as években épült borospincék és szőlőültetvények vannak, elkötelezetté tettek bennünket a minőség mellett. Értéket szeretnénk teremteni organikus borainkkal, melynek nagy részét saját szőlőink adják a Balatonra néző délkeleti oldalon, a Kis Leshegyen, ahol csaknem 10 hektáron művelnek szőlőt.
Olaszrizling, furmint, rajnai rizling és kékfrankos boraik születésébe kémiailag nem avatkoznak bele, őrzik azok illatát és zamatát. A pincébe kerülő élesztővel, természetes úton erjednek boraik, megtartva ezzel a napsütötte déli lejtők erejét. A mészköves, agyagos talaj, a Balatonról visszatükröződő napfény, a hagyományokat tisztelő szőlőművelés garancia arra, hogy a palackokba csodálatos borok kerüljenek.

Szállás

Üdülőben 30 fő
Lehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, a péntek esti szállás díja külön fizetendő.

Az elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban történik. A 2 ágyas szobák kiosztása során a párok/házaspárok elsőbbséget élveznek.

Részvételi díj

Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap délig): 23.000 Ft
(túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 6 tételes, szombat esti szállás és vasárnapi reggeli)
Túra részvételi díj (péntek estétől vasárnap délig):
30.000 Ft
(péntek esti szállás, túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 6 tételes, szombat esti szállás és vasárnapi reggeli)

Utazás

Egyénileg vagy telekocsi rendszerben. Segítünk az autókat összeszervezni.

Találkozó

Június 12-én, szombat reggel 09:30-kor találkozunk a fövenyesi szállásunkon
Ezüst Nyár Üdülő
8242 Balatonudvari – Fövenyes, Gesztenye sor 1.
Budapestről 2 óra utazási idővel érdemes számolni.
Megközelítés: Budapest – M7 – 71-es út – Balatonalmádi – Balatonfüred – Balatonudvari – Fövenyes

Túraútvonal

Fövenyesi körtúra
Fövenyes – Fenye hegy – Becser puszta – Hűvös völgy – Les hegy – Skrabski borterasz – Fövenyes
https://www.gpsies.com/map.do?fileId=amtbqvlexwocedyo
A túraútvonal változás jogát fenntartjuk!

A túra után illetve vasárnap délelőtt strandolási lehetőség a szállásunktól 50 méterre elterülő Balatonban. 😊

Étkezés

Mindenkinél legyen 1 napra elegendő hideg élelem (vásárlásra szombat reggel még lehetőség nyílik a helyi ABC-ben) illetve elegendő folyadék a szombati túrára. Javasolt mennyiség: 1,5 liter

Ruházat, felszerelés

Kényelmes túraöltözet, több rétegben, esőkabát vagy esőponcsó, túra bakancs vagy beszálló cipő, kemény talpú rövid szárú túra cipő, túra zokni (+ tartalék mindkét napra), rossz idő esetén kamásli, 10-20 literes hátizsák, túrabot (saját igény szerint), nedves törlőkendők kicsi kiszerelésben, sapka, napszemüveg, naptej.

Balatonfüred- csopaki borvidék

Magyarország egyik kiemelkedő minőségi borvidéke, ahol a szőlő- és bortermelés mintegy kétezer éves múltra tekint vissza, és ahol a szőlőművelés első írásos emlékei egyben a magyar szőlőművelés kezdeteiről is tanúskodnak. E történelmi borvidék a Balaton észak-keleti részén, a tóval párhuzamosan húzódó hegyvonulat lankáin, a hegyek által körülvett völgyek, medencék oldalain terül el. A balatonfüredi térség jelentősége akkor kezdett nőni, amikor 1211-ben a Tihanyi Apátság tulajdona lett. A papoknak, szerzeteseknek köszönhetően a szőlőművelés és a borászat színvonala évtizedekkel megelőzte más tájak fejlődését. A török idők visszavetették, a XVIII. században azonban ismét fellendülés következett. A XIX. század közepére pedig Balatonfüred már a Balaton legfontosabb városa lett, ahol az ország előkelőségei bálok, ünnepek alkalmával találkoztak, s mulattak a kiváló fehér borok társaságában. Ma is Balatonfüred a borvidék központja, és 1987 óta a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” cím birtokosa.
A borvidék összterülete: kb. 6445 ha. Hegyközségi tagok 500 m2 feletti szőlőterülete: kb. 2143 ha. A borvidékbe tartozó települések száma: 24, a nyilvántartott pincészetek száma: 62.

Balatonfüred-Csopaki körzet: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Felsőörs, Lovas, Mencshely, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Tihany, Vászoly
Zánkai körzet: Balatoncsicsó, Monoszló, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Zánka településeknek a szőlőkataszter szerint I. és II. osztályú határrészei.

A terület éghajlata szélsőségektől mentes, kiegyenlített. A viszonylag enyhe telet korai kitavaszodás követi, majd a nem túl forró, de hosszú nyár, s a többnyire hosszú, derűs, száraz ősz. Az évi középhőmérséklet 10 C° körüli; a napsütéses órák száma meghaladja a kétezret. A Balaton víztükre megsokszorozva veri vissza a napsugarakat, ez kedvezően befolyásolja az éghajlatot, mediterrán mikroklímát teremt a tó környékén.
A borvidék talaja rendkívül változatos. Előfordulnak a fillitpalán, permi vörös homokkövön, triász-mészkövön, dolomiton, bazalton, bazalttufán létrejött talajok, de megtalálhatók a pannonagyagon és homokon, márgán és löszön kialakult rendzina és erdőtalajok is. Főként Balatonfüreden és környékén jellemző a feltűnő vörös szín, mely a permi vörös homokkő magas vasoxid tartalmáról árulkodik.
A Balatonfüred-Csopaki Borvidék változatos talaján sokféle szőlőt termesztenek. Némelyeket nagyobb mennyiségben, másokat csupán az érdekesség kedvéért, illetve kísérleti jelleggel. A Balatonra néző, déli- délkeleti fekvésű szőlőtáblákban a tó kedvező fény- és hőgazdálkodásának köszönhetően kiváló minőségű gyümölcsök érnek. Elsősorban fehér borszőlő fajtákat telepítettek, de némely pincészetek, főként a Tihany környéki ültetvényeiken, igazán ízletes vörösbort adó fajtákat is termelnek.
A borvidéken alapvetően két borstílust szokás megkülönböztetni. A Balatonfüreden és környékén készített borok testesebbek, tüzesebbek, magasabb extrakt tartalommal és alkohollal, míg a csopaki borok tartózkodóbbak, kecsesebbek, finom illattal, zamatokkal.

Previous slide
Next slide

Fő támogatónk:

További támogatóink