BORTÚRA

szeptember
18-19.

A borkóstolás és a túrázás tökéletes egyvelegét alkotjuk meg egy hétvége keretein belül. Varázslatos hangulatú pincék és a legszebb borteraszok. Pazar látvány és panoráma a szombati természetjárás során, kiemelkedő tételek és minőségi borkóstolás valamint közösségi élmény kis hazánk legszebb borvidékein. A természetben együtt töltött túranapot a szívélyes vendéglátás koronázza meg a Söptei Pincészet JazzDűlő kertjében, a borászat tételeit kóstolgatva.

Tartsatok velünk! Lehetőségetek lesz a túrázáson és kikapcsolódáson kívül sok optimista és életvidám emberrel megismerkedni!

Várunk Benneteket sok szeretettel!

Általános információk

Időpont

HelyszÍn

Programok

Kiválasztott program díja

Szeptember 18-19.

Balatonfüredi – csopaki borvidéken 

(Söptei Borászat)

Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap délig): 23.000 Ft
(túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 6 tételes, szombat esti szállás és vasárnapi reggeli)

Túra részvételi díj (péntek estétől vasárnap délig): 30.000 Ft
(péntek esti szállás, túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 6 tételes, szombat esti szállás és vasárnapi reggeli)

[tiket_total_label event_id="palferi-21-oszi-bortura-1" pricing_option_id="" button_text_color="black" payment_button_text="0" justify_content="center" label_font_size="25px"]

Jelentkezés

NÉV

[tiket_formfield_item event_id="palferi-21-oszi-bortura-1" form_field_id="972732610339781"]

E-mail

[tiket_formfield_item event_id="palferi-21-oszi-bortura-1" form_field_id="527012671556057"]

Telefon

[tiket_formfield_item event_id="palferi-21-oszi-bortura-1" form_field_id="119535873521070"]

UTazás

[tiket_pricing_options_and_invoice_items_with_free_parameter event_id="palferi-21-oszi-bortura-1"]

Étkezés

[tiket_formfield_item event_id="palferi-21-oszi-bortura-1" form_field_id="736183818809511"]

Jelige a szobabeosztáshoz

[tiket_formfield_item event_id="palferi-21-oszi-bortura-1" form_field_id="315866940736736"]

Elfogadod-e, hogy ellentétes neművel vagy egyszobában?

[tiket_formfield_item event_id="palferi-21-oszi-bortura-1" form_field_id="681151401317090"]

Egyéb kérdés, megyjegyzés

[tiket_formfield_item event_id="palferi-21-oszi-bortura-1" form_field_id="421073563151920"]
[tiket_payment_button event_id="palferi-21-oszi-bortura-1" payment_button_bg="#540219"]

részletes PRogram

Találkozó

Szeptember 18-án, szombat reggel 09:30-kor találkozunk a balatonarácsi vasútállomás parkolójában
Cím: 8230 Balatonarács, Lóczi Lajos út 21.
Budapestről 2 óra utazási idővel érdemes számolni.
Megközelítés: Budapest – M7 – 71-es út – Balatonalmádi – Balatonarács/Balatonfüred

Esetleges kérdéseidet a kommunikacio@palferi.hu e-mail címre várjuk.

Túraútvonal

Szombat: Balatonarács Vasútállomás – Koloska-völgy – Lóczy barlang – Jókai kilátó – Tamás-hegy – Balatonarács Vasútállomás

Vasárnap: Somlyó-hegyi kilátó séta

A szombati túra után illetve vasárnap délelőtt/délután strandolási lehetőség a szállásunktól 200 méterre elterülő Balatonban.
😊

A túraútvonal változás jogát fenntartjuk!

Borkóstoló

Söptei Pincészet
https://www.soptei.hu/

Szállás

Park Villa és Konferenciaközpontban 25 fő
https://www.bfnp.hu/hu/szallas-1/csopak-park-villa

Lehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, ehhez a péntek esti érkezés opcióját kell bejelölni az űrlapon.

Részvételi díj

Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap délig): 23.000 Ft
(túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 6 tételes, szombat esti szállás és vasárnapi reggeli)

Túra részvételi díj (péntek estétől vasárnap délig): 30.000 Ft
(péntek esti szállás, túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 6 tételes, szombat esti szállás és vasárnapi reggeli)

Utazás

Egyénileg vagy telekocsi rendszerben. Segítünk az autókat összeszervezni.
Kérjük, a táblázatban majd mindenki jelölje, aki fuvart keres, illetve az autósok jelezzék, tudnak-e utast fogadni, honnan, mikori indulással.
A telefonszámaitokat is kérjük, írjátok majd be.

Étkezés

Az étkezés módját (normál, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes) az űrlapon tudod megadni.
Vasárnapi svédasztalos reggeli : 08.00 – 09.00 óráig, a szállástól 15 perc gyaloglásra, Kerekedi Csárda ( 71-es út mellett ) 
Mindenkinél legyen 1 napra elegendő hideg élelem (vásárlásra szombat reggel még lehetőség nyílik a helyi ABC-ben) illetve elegendő folyadék a szombati túrára. Javasolt mennyiség: 1,5 liter

Ruházat, felszerelés

Kényelmes túraöltözet, több rétegben, esőkabát vagy esőponcsó, túra bakancs vagy beszálló cipő, kemény talpú rövid szárú túra cipő, túra zokni (+ tartalék mindkét napra), rossz idő esetén kamásli, 10-20 literes hátizsák, túrabot (saját igény szerint), nedves törlőkendők kicsi kiszerelésben, sapka, napszemüveg, naptej, víz.

Balatonfüred- csopaki borvidék

Magyarország egyik kiemelkedő minőségi borvidéke, ahol a szőlő- és bortermelés mintegy kétezer éves múltra tekint vissza, és ahol a szőlőművelés első írásos emlékei egyben a magyar szőlőművelés kezdeteiről is tanúskodnak. E történelmi borvidék a Balaton észak-keleti részén, a tóval párhuzamosan húzódó hegyvonulat lankáin, a hegyek által körülvett völgyek, medencék oldalain terül el. A balatonfüredi térség jelentősége akkor kezdett nőni, amikor 1211-ben a Tihanyi Apátság tulajdona lett. A papoknak, szerzeteseknek köszönhetően a szőlőművelés és a borászat színvonala évtizedekkel megelőzte más tájak fejlődését. A török idők visszavetették, a XVIII. században azonban ismét fellendülés következett. A XIX. század közepére pedig Balatonfüred már a Balaton legfontosabb városa lett, ahol az ország előkelőségei bálok, ünnepek alkalmával találkoztak, s mulattak a kiváló fehér borok társaságában. Ma is Balatonfüred a borvidék központja, és 1987 óta a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” cím birtokosa.
A borvidék összterülete: kb. 6445 ha. Hegyközségi tagok 500 m2 feletti szőlőterülete: kb. 2143 ha. A borvidékbe tartozó települések száma: 24, a nyilvántartott pincészetek száma: 62.
Balatonfüred-Csopaki körzet: Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Felsőörs, Lovas, Mencshely, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Tihany, Vászoly
Zánkai körzet: Balatoncsicsó, Monoszló, Óbudavár, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Zánka településeknek a szőlőkataszter szerint I. és II. osztályú határrészei.
A terület éghajlata szélsőségektől mentes, kiegyenlített. A viszonylag enyhe telet korai kitavaszodás követi, majd a nem túl forró, de hosszú nyár, s a többnyire hosszú, derűs, száraz ősz. Az évi középhőmérséklet 10 C° körüli; a napsütéses órák száma meghaladja a kétezret. A Balaton víztükre megsokszorozva veri vissza a napsugarakat, ez kedvezően befolyásolja az éghajlatot, mediterrán mikroklímát teremt a tó környékén.
A borvidék talaja rendkívül változatos. Előfordulnak a fillitpalán, permi vörös homokkövön, triász-mészkövön, dolomiton, bazalton, bazalttufán létrejött talajok, de megtalálhatók a pannonagyagon és homokon, márgán és löszön kialakult rendzina és erdőtalajok is. Főként Balatonfüreden és környékén jellemző a feltűnő vörös szín, mely a permi vörös homokkő magas vasoxid tartalmáról árulkodik.
A Balatonfüred-Csopaki Borvidék változatos talaján sokféle szőlőt termesztenek. Némelyeket nagyobb mennyiségben, másokat csupán az érdekesség kedvéért, illetve kísérleti jelleggel. A Balatonra néző, déli- délkeleti fekvésű szőlőtáblákban a tó kedvező fény- és hőgazdálkodásának köszönhetően kiváló minőségű gyümölcsök érnek. Elsősorban fehér borszőlő fajtákat telepítettek, de némely pincészetek, főként a Tihany környéki ültetvényeiken, igazán ízletes vörösbort adó fajtákat is termelnek.
A borvidéken alapvetően két borstílust szokás megkülönböztetni. A Balatonfüreden és környékén készített borok testesebbek, tüzesebbek, magasabb extrakt tartalommal és alkohollal, míg a csopaki borok tartózkodóbbak, kecsesebbek, finom illattal, zamatokkal.

Hangulat 🙂

Previous slide
Next slide

Fő támogatónk:

További támogatóink