.

A hangom én vagyok – 2019-2020

Az idők kezdete óta minden kultúra embere hangadással fejezi ki érzéseit, vágyait, hogy összekapcsolódjon az élővel. Így jutva megértéshez, iránymutatáshoz, valódi állapotához. Csecsemőként mindannyian átéltük a hangunkkal való játék felszabadult örömét.

Hangunkban megnyilvánul létezésünk méltósága és egyedisége: nincs még egy hozzá hasonló hangminőség a földön. Mégis tévhitek sokasága veszi körül ezt a személyes kincset („rossz a hangom”) ahelyett, hogy felelősséget vállalnánk hangunk minőségéért, lehetőségeinek használatáért.

A hangadás nem egy veleszületett képesség, tanulható. Hatással van rá a körülöttünk élő emberek hangja, társadalmi szokások, személyiségünk, érzelmi és fizikai állapotunk, nemünk egyaránt. Hangunk egy személyes és kulturális műalkotás, összeköti a testet-szívet-elmét, melynek ápolása saját, szabad énünk ápolását is jelenti.

Arra hívlak, hogy elidőzz és belemerülj a testedben születő hangod rejtelmeibe, cselekvő éned mellé felébreszd az megfigyelőt, a finoman érzékelőt, hogy hangod kibontakozzon a maga teljességében. A műhely hangjátékai lehetőség adnak arra, hogy rutintevékenységed (hangadásod) gazdagsággal teljen meg, a megszokott hangadási mintákból kilépve új tapasztalatokat élj át, kitágítsd hangod rezgési képességeit, hangterjedelmét, hangerejét, csiszold beszédkészséged, hogy társaságban, munkahelyen élettel telivé váljon önkifejezésed. Ebben a társas játékban a csoport támogató ereje lesz átváltozásod helyszíne, bátorítód.

 

Alkalmak: 2019. szeptember 25. szerda, október 16. szerda, november 6. szerda, november 27. szerda, december 17. kedd, január 15. szerda, február 5. szerda, február 25. kedd, március 18. szerda, április 22. szerda, május 13. szerda, június 2. kedd, június 23. szerda

 

Csoportvezetők: Nacsa Jánosné Dömötör Ildikó (ének-zene tanár, zeneterapeuta, pszichodráma-vezető, mentálhigiénés szakember)
Időtartama: 18:00-20:00-ig.
Találkozások időpontja: Következő találkozás: 2020. február 25. Júniusig havonta egy vagy kettő kedd vagy szerda. Alkalmanként is lehet jönni.
Létszám: Max. 16 fő (min. 8 fő)
Helyszín: Szent Margit Gimnázium, 1114 Budapest, Villányi út 5-7. 238-as terem.
Jelentkezési határidő: Mindig az adott alkalom előtti vasárnap.
Díj: 3500 Ft/ alkalom