.

A hangom én vagyok – 2021-2022

Az idők kezdete óta minden kultúra embere hangadással fejezi ki érzéseit, vágyait, hogy összekapcsolódjon az élővel. Így jutva megértéshez, iránymutatáshoz, valódi állapotához. Csecsemőként mindannyian átéltük a hangunkkal való játék felszabadult örömét.

Hangunkban megnyilvánul létezésünk méltósága és egyedisége: nincs még egy hozzá hasonló hangminőség a földön. Mégis tévhitek sokasága veszi körül ezt a személyes kincset („rossz a hangom”) ahelyett, hogy felelősséget vállalnánk hangunk minőségéért, lehetőségeinek használatáért.

A hangadás nem egy veleszületett képesség, tanulható. Hatással van rá a körülöttünk élő emberek hangja, társadalmi szokások, személyiségünk, érzelmi és fizikai állapotunk, nemünk egyaránt. Hangunk egy személyes és kulturális műalkotás, összeköti a testet-szívet-elmét, melynek ápolása saját, szabad énünk ápolását is jelenti.

Arra hívlak, hogy elidőzz és belemerülj a testedben születő hangod rejtelmeibe, cselekvő éned mellé felébreszd az megfigyelőt, a finoman érzékelőt, hogy hangod kibontakozzon a maga teljességében. A műhely hangjátékai lehetőség adnak arra, hogy rutintevékenységed (hangadásod) gazdagsággal teljen meg, a megszokott hangadási mintákból kilépve új tapasztalatokat élj át, kitágítsd hangod rezgési képességeit, hangterjedelmét, hangerejét, csiszold beszédkészséged, hogy társaságban, munkahelyen élettel telivé váljon önkifejezésed. Ebben a társas játékban a csoport támogató ereje lesz átváltozásod helyszíne, bátorítód.

Az alkalmakat felváltva személyes jelenléttel illetve online tartjuk, így biztosítva lehetőséget azoknak, akik körülményeik, (időhiány, földrajzi távolság stb.) miatt személyesen nem tudnának részt venni.

KÖVETKEZŐ ALKALOM: 2021. NOVEMBER 3. (ONLINE). (Október 27. elmarad)

Alkalmak:

Személyes időpontok (Szent Margit Gimnázium): szeptember 15, 29, október 13, 27, november 10, 24, december 1, március 9, 23, április 27, május 11 25, június 1.

Online időpontok: szeptember 22, október 6, 20, november 3, 17, december 8, január 5, 19, február 2, 16, március 2, 16, április 6, május 4, 18,

Az alkalmakra külön is lehet jönni.

Csoportvezetők: Nacsa Jánosné Dömötör Ildikó (ének-zene tanár, zeneterapeuta, pszichodráma-vezető, mentálhigiénés szakember)
Találkozások időpontja: 18:00-20:00 között
Létszám: Max. 16 fő
Helyszín: Online és személyes jelenlét (Szent Margit Gimnázium) felváltva
Díj: 4000 Ft/alkalom