.

FelkéSzülünk: Szülésre hangolódó foglalkozás várandósoknak

A szülés egy olyan ritka élethelyzet, ahol határok szélére kerül a nő és a baba, és amely helyzet megélése, átélése fontos mind a babának, mind a mamának, de még a papának is. Nem mindegy, hogy a szülés élménye milyen, hogy a születés hogyan alalkul, ez az élmény kapcsolatainkra nagy hatással lehet.

 

Hisszük, hogy a nők természetüknél fogva képesek szülni.
Hisszük a kapcsolat fontosságát.

Annak érdekében, hogy az anyák minél inkább meg tudják őrizni jelenlétüket és kontrollálni tudják szülésük történéseit, részletes tájékoztatást adunk a biológiai, pszichés és egyéb történésekről, lehetőségekről a szülés előtti, alatti és utáni gyermekágyas időszakot illetően. Felvázolunk olyan szempontokat, amelyek fontosak lehetnek az anyának a szülés körüli időszakban, a babának a születésekor, az apának a szülés kísérése során, annak érdekében, hogy aztán a pár ki tudja alakítani maga számára azt, ami neki igazán fontos, és ezek mentén tehessenek további lépéseket a szülésre és az utána lévő időszakra való készülés során. Kiscsoportos formában dolgozunk, játékos, mozgásos gyakorlatokat is alkalmazva felveheted a kapcsolatot testeddel, pároddal, a babáddal, másokkal.

Megosztások, beszélgetések formájában megtapasztalhatod, hogy félelmeiddel, vágyaiddal, izgatottságoddal és egyéb érzéseiddel nem vagy egyedül, más párok is hasonló cipőben és ruhákban járnak, mint te!


Várunk szertettel, akár egyedül, akár pároddal együtt
!


Csoportvezetők:
Vargáné Nagy Anna – dúla, szülésfelkészítő
Weber Andrea – mentálhigiénés szakember

További részletek és jelentkezés:
szuloveszuletni@gmail.com

 

Időtartama: Négy alkalommal 3,5 óra
Találkozások időpontja: 2018. április 19, 26 és május 3. és 10. 17:30-21:00