.

Női mesecsoport 2019. ősz

A 2019. ŐSZI CSOPORT BETELT! Jelentkezéseddel várólistára kerülsz. Érdeklődni későbbi női mesecsoportól itt tudsz: egigeromesemuhely@gmail.com

A női lélek útja a mesékben

„Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a szívetek is” (Mt 6,21)

A csoport célja, hogy a résztvevőket végigkísérjük a női lélek útján a mesék segítségével. Ehhez az utazáshoz 8 mesét hívunk segítségül. Az út a belső világunk felé vezet, ahol az önmagunkra találás a cél. Hiszen a régi korok emberei nem pusztán szórakozásból meséltek, hanem azért, hogy a mesékben felfedezhető bölcsességek segítségével választ találjanak saját életkérdéseikre. A mese a lélek tükre, belső világunkra nyit ajtót. A mese szereplőiben vágyaink, fantáziáink, indulataink, ösztönvilágunk ölthet testet. A mesék üzeneteiben ott rejlenek megoldásaik kulcsai is.

Mesecsoportjaimat a Kincskereső Meseterápiás Módszer® segítségével vezetem. A módszer lényege: mesék segítségével felfedezni a személyiségünkben rejlő, még feltáratlan lelki kincseket, belső értékeinket. Mivel a mesék az emberi lélek alkotásai, a Kincskereső Meseterápiás Módszer® a mesék lélektani elemzésével közelíti meg a mesehősök próbatételeinek, megküzdéseinek értelmét és célját.

A csoportfolyamat része a különböző eszközökkel és technikákkal való alkotás pl: montázst, kollázst készítünk, olaj- és porpasztell krétával rajzolunk, használjuk a föld adta agyagot. Mesét hallgatunk. Belemerülünk a csendbe. Relaxálunk, belső képekkel dolgozunk. Mindehhez pedig semmi, de semmi előképzettségre, kézügyességre nem lesz szükséged.

Gyere és kóstolj bele, milyen a mesék világába elmerülve eltölteni közösen havi 5 órát egy megtartó és biztonságot adó női körben.

A csoport állandó tagokkal, zárt csoportként működik. A csoporttagok a második alkalom után döntenek az elköteleződésről. Az első alkalom előtt várunk interjúra, személyes egyeztetés alapján.

Szeretettel várunk mindenkit, aki nyitott arra, hogy a mesék segítségével végig járja a női lélek útját a mesék segítségével.

 

Csoportvezetők: Borbély Veronika (mentálhigiénés szakember, meseterapeuta), Pecsko Beáta (biblioterapeuta, meseterápiás szakember)
Időtartama: Havonta 1 szombat: 9:30-15:00 (30 perces ebédszünettel), összesen 9 alkalom
Találkozások időpontja: Havonta 1 szombat: 9:30-15:00 (30 perces ebédszünettel)
Létszám: Maximum 10 fő
Helyszín: 1065 Budapest, Nagymező utca 49. 1. emelet 1. balra az első ajtó. Kapucsengő: 50.
Jelentkezési határidő: 2019. október
Díj: 9000 Ft/alkalom (kedvezményre van lehetőség)