.

Női önismereti mesecsoport – 2020. ősz

A női lélek útja a mesékben

„Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a szívetek is” (Mt 6,21)

A csoport célja, hogy a résztvevőket végig kísérjük a női lélek útján a mesék segítségével. Ehhez az utazáshoz 8 mesét hívunk segítségül. Az út a belső világunk felé vezet, ahol az önmagunkra találás a cél. Hiszen a régi korok emberei nem pusztán szórakozásból meséltek, hanem azért, hogy a mesékben felfedezhető bölcsességek segítségével választ találjanak saját életkérdéseikre. A mese a lélek tükre, belső világunkra nyit ajtót. A mese szereplőiben vágyaink, fantáziáink, ösztönvilágunk ölthet testet. A mesék üzeneteiben ott rejlenek megoldásaik kulcsai is.

Mesecsoportjaimat Kincskereső Meseterápiás Módszer® segítségével vezetem. A módszer lényege: mesék segítségével felfedezni a személyiségünkben rejlő, még feltáratlan lelki kincseket, belső értékeinket. Mivel a mesék az emberi lélek alkotásai, a Kincskereső Meseterápiás Módszer® a mesék lélektani elemzésével közelíti meg a mesehősök próbatételeinek, megküzdéseinek értelmét és célját.

A csoportfolyamat része a különböző eszközökkel és technikákkal való alkotás pl: montázst, kollázst készítünk, olaj- és porpasztell krétával rajzolunk, használjuk a föld adta agyagot. Mesét hallgatunk. Belemerülünk a csendbe. Relaxálunk, belső képekkel dolgozunk. 

Mindehhez pedig semmi, de semmi előképzettségre, kézügyességre nem lesz szükséged.

Gyere és kóstolj bele, milyen a mesék világába elmerülve eltölteni közösen havi 5 órát egy megtartó és biztonságot adó női körben.

A csoport állandó tagokkal, zárt csoportként működik. A csoporttagok a második alkalom után döntenek az elköteleződésről. Az első alkalom előtt várunk interjúra, személyes egyeztetés alapján.

Szeretettel várunk mindenkit, aki nyitott arra, hogy a mesék segítségével végig járja a női lélek útját a mesék segítségével.

Csoportvezetők: Borbély Veronika (mentálhigiénés szakember, kiképző meseterápiás szakember) , Pecsko Beáta (biblioterapeuta, meseterápiás szakember)
Találkozások időpontja: Havonta 1 szombat vagy vasárnap 10:00-15:30 (30 perces ebédszünettel), 9 alkalom
Létszám: Maximum 10 fő
Jelentkezési határidő: 2020. október vége
Díj: 9500 Ft/alkalom (kedvezményre van lehetőség)