.

Vörös Sátor – 2019. ősz

A 2019. ŐSZI CSOPORT BETELT! Jelentkezéseddel várólistára kerülsz. Érdeklődni későbbi  lehetőségekről itt tudsz: egigeromesemuhely@gmail.com

Biblia alapú, női önismereti csoport

 

„Az önismereti csoport egy saját magunknak teremtett megálló, egy biztonságos, nyílt, elfogadó tér. Egy tér, ahol lehetőség nyílik olyan kérdések feltevésére és megválaszolására, amik régóta feszítenek bennünket, vagy épp aktuálisan elakadást jelentenek az életünkben.

A nőiség minden életszakaszban új és új jelentést kap, ha nem szánunk időt a megélésére, az új érzések elfogadására, kérdések feltételére, folyamatos feszültséggel telítődhet életünk. Néha nehéz szembesülni hozott mintáinkkal, vagy azzal, hogy egészen másképp élünk meg egy időszakot, mint azt korábban elképzeltük. Ezt nehéz másokkal megosztani, vagy akár magunknak is beismerni.

Az önismereti csoportok varázsa, hogy egymás történeteiből, megéléseiből tanulunk, új lendületet kap életünk, új szemléletmódot sajátítunk el.

Segít ráébreszteni, hogy kétségeinkkel, nehézségeinkkel nem vagyunk egyedül, megoldásokat, eszközöket kapunk, de ráébreszt saját meglévő erőforrásainkra is, amikről már lehet, hogy el is felejtkeztünk, vagy észre sem vesszük, mennyi erő van valójában bennünk.” (Porpáczi Júlia és Kresznerits Szilvia)

Női csoportjainkat Kincskereső Meseterápiás Módszer® segítségével vezetjük.

A csoportfolyamat része a különböző eszközökkel és technikákkal való alkotás pl: montázst, kollázst készítünk, olaj- és porpasztell krétával alkotunk. Belemerülünk a csendbe, relaxálunk, belső képekkel dolgozunk.

A csoportfolyamat alatt, kilenc Bibliai történettel dolgozunk, a történetek központjában női sorsokkal találkozunk. A történetek sorrendje változhat igazodva a csoport igényeihez és kérdéseihez.

  1. Ráhel története (Ter 29-33)
  2. Ruth története (Rút 1-4)
  3. Mirjam története (Kiv 2)
  4. Márta és Mária története (Jn 12,1-11; Lk 10, 38-42)
  5. A kánaáni asszony története (Mt 15)
  6. Pilátus felesége: Procula úrhölgy története (Mt 27)
  7. Mária Magdolna története (Jn 20)
  8. A samáriai asszony története (Jn 4,1-42)
  9. Názárerti Szűz Mária története (Lk 2; Mt 2)

A csoport állandó tagokkal, zárt csoportként működik. A csoporttagok a második alkalom után döntenek az elköteleződésről. Az első alkalom előtt várunk interjúra, személyes egyeztetés alapján.

Gyere és kóstolj bele, milyen eltölteni közösen havi 5 órát egy megtartó és biztonságot adó női körben!

Csoportvezetők: Borbély Veronika (mentálhigiénés szakember, meseterapeuta) , Nagy Andrea (pasztorális tanácsadó, lelkigondozó, pasztorálpszichológiai szemlélettel)
Időtartama: 10 alkalom (1 alkalom 5 óra)
Találkozások időpontja: Havonta 1 szombat: 9:30-15:00 (30 perces ebédszünettel)
Létszám: 10-12 fő
Helyszín: 1065 Budapest, Nagymező utca 49. 1. emelet 1. balra az első ajtó. Kapucsengő: 50.
Jelentkezési határidő: 2019. október
Díj: 9000 Ft/alkalom (kedvezményre van lehetőség)