Önfejlesztő csoportok

Önfejlesztő online csoportokat indítunk 2023-ban is

A Pálferis közösségben évek óta működnek önfejlesztő, önsegítő kisközösségek, más néven házicsoportok. A részvétel ezekben a csoportokban ingyenes. A személyes légkörű találkozókon beszélgetünk előadásokról, könyvekről, bennünket érdeklő témákról, vagy éppen arról, hogy mi van velünk. Jelenleg online és személyes találkozással is működnek kiscsoportok. A csoportok a pálferis csoportszabályok alapján működnek. A csoportok működéséhez segítséget adunk. Érdeklődni: info@palferi.hu

2023 februárjában az alábbi önsegítő, beszélgetős csoportok indulnak el:

Váljunk láthatóvá!
Önfejlesztő személyes csoport 

Az elmúlt évek történései az elmagányosodás felé vezettek. Hogyan tudunk nyitottabbá válni, érdekesebben élni, a többiekhez könnyen kapcsolódni, sőt barátokra, társra és még megértésre is rátalálni? Hogyan tudunk alkalmazkodni, mi az, amit még a változásokban is élvezni lehetséges?

Ilyen kérdések, barangolások és határátlépések jellemzik a mi kis tartalmas utazásunkat, amelynek egyik alappillére Pál Feri „A magánytól az összetartozásig” című könyve.

„Miért jellemez egyre többeket a magány vagy az elmagányosodás, akár a kapcsolataikon belül is? Kutatási eredmények azt igazolják, hogy a fiatalok többsége is vágyik a tartós társkapcsolatra, miközben a társkapcsolatban élők többsége számol be a magány érzéséről. Miért jutnak sokan a társtalanság magányától a társkapcsolati magányosságig?” Pál Feri

Sajátélményű, önfejlesztő csoport indul a következő témák ízlelgetésével:

  • A magányról, avagy miért nem találjuk a társunkat?

  • Az érett szerelem és egyéniség jellemzői

  • Választás, döntés, elköteleződés, A jóllét öt forrása

  • Pozitív kommunikációs lehetőségek, konfliktuskezelési stratégiák

  • Az önmegvalósítás dimenziói

  • Életkedv, életöröm, életerő növekedése, életcélok és jóllét

Szeretnénk megtalálni magunkban a hajtóerőt, azt a részünket, amit eddig lehet, hogy nem találtunk, vagy félretettünk. Egy ismeretlen kalandban indulunk el (mint Dorothy Óz a csodák csodája c. filmben), amely közben rájövünk arra, hogy mitől félünk igazán, mit jelent a lelki szabadság, a reziliencia képessége és az érzelmeink intelligens kezelése.

Egy igazi önismereti utazás csak gazdagabbá tehet minket!

Csoportkoordinátor: Miklósfalvi Zsuzsanna HR tanácsadó, közigazgatási mentor, mentálhigiénés szakember jelölt és mediátor

Időtartam: 6 alkalom, személyes találkozók formájában, február második felétől április végéig, hétköznap 18h kezdéssel, a pontos időpontokat a csoporttal egyeztetjük.

Jelentkezési határidő: 2023. január 27.

Létszám: A csoport maximális létszáma 10 fő. Zárt csoport.

Csoporttagok: Szívesen látunk bárkit, bármely korosztályból, a jelentkezőkkel telefonon egy előzetes beszélgetést tartunk.

Helyszín: Budapest, könnyen megközelíthető helyen

Díj: a csoport ingyenes, csak a terem bérleti díjhoz kérünk hozzájárulást

Jelentkezés itt: https://forms.gle/fda4XvtV8mVc284z7

*****

“Mi az, ami számít?” címmel, ingyenes, önfejlesztő online csoport indul 2023 februárban.

Az életünk szinte minden területén elborítanak minket a megoldandó feladatok. Hatalmas mennyiségű információáradatból kell kiválasztanunk azt, ami igazán fontos. Nem tudjuk, hogy mi az, amit önmagunkért teszünk, és mi, amit a másoknak való megfelelési kényszer miatt vállalunk be. Szeretnénk minél jobban eligazodni a világban, megfelelni a munkahelyi elvárásoknak, a családunkban, és a barátainknak is. Vágyunk a tartalmas beszélgetéseket adó helyzetekre, elfogadó, megértő, támogató környezetre. Viktor Frankl írása szerint „ Ha egy beszélgetésben valamilyen mélyen emberire találok, megállok, és nem kérdezek tovább, mert megérkeztünk”.

Terveim szerint, mi is ezt fogjuk érezni a Pál Ferenc: Ami igazán számít – Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal? című könyve olvasását követő beszélgetéseink során.

Pálferi ajánló sorai a könyvről: „Ez a könyv szándékom szerint az eddigi szakmai tanulmányaim és emberi tapasztalataim összefoglalását is jelenti. Arra vágytam, hogy amit a különböző humán területek tudásban, kutatási eredményekben kidolgoztak, az eljuthasson azokhoz, akiket érint, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Hozzátok. Ezért több mint tíz nagy téma került a kötetbe, reményem szerint összegyűjtve a leghasznosabb információkat egy-egy területre vonatkozóan.”

Csatlakozz hozzánk és osszuk meg tapasztalatainkat!

Keretek: a csoport kéthetente találkozik online, a csoportban való részvétel ingyenes.

Csoportkoordinátor: Enderle Ildikó

Magamról: Budapesten élek, közgazdászként végeztem. Voltam már tag önsegítő csoportban és koordináltam csoportot is. Hobbijaim: túrázás, filmek, olvasás.

Csoporttagok: a csoport a Pálferis Szenior Közösség támogatásával kerül meghirdetésre, ezért elsősorban 50+-os korosztályból várjuk a jelentkezőket, a könyv megléte szükséges a részvételhez

Időtartam: kéthetente, 2 óra, 10 alkalomra köteleződünk el

Csoport tervezett indulása: 2023. február

Jelentkezési határidő: 2023. január 31.

Jelentkezés itt: https://forms.gle/PeWyuvSysrLYNKs58

A csoportokba bejutni alapvetően jelentkezési sorrend alapján lehet.

*************

Figyelem! A fentiek nem önismereti és terápiás csoportok, hanem önfejlesztő csoportok! Önismereti csoportjainkat ezen a linken találjátok.

 ******************************

EGYÉB SEGÉDANYAGOK:

A keddi alkalmakra épülő csoporttematikai gyűjteményt hoztunk létre segítségül, ötleteket adva azoknak, akik csoportokat vezetnek. Itt találtok segédanyagokat hozzá. Ezek nem feltétlenül kapcsolódnak a fenti csoportokhoz.

Fő támogatónk:

További támogatóink