Házicsoport

Önfejlesztő online csoportokat indítunk 2021-ben is

A Pálferis közösségben évek óta működnek önfejlesztő, önsegítő kisközösségek, más néven házicsoportok. A részvétel ezekben a csoportokban ingyenes. A személyes légkörű találkozókon beszélgetünk előadásokról, könyvekről, bennünket érdeklő témákról, vagy éppen arról, hogy mi van velünk. Jelenleg online és személyes találkozással is működnek kiscsoportok. A csoportoka pálferis csoportszabályok alapján működnek. A csoportok működéséhez segítséget adunk. Érdeklődni: info@palferi.hu

2021 őszén az alábbi önsegítő, beszélgetős csoportok indultak el:

Az érzelmi intelligencia fejlesztése Pál Feri előadásaival – ingyenes, online, önfejlesztő csoport – koordinátor: Sallai Valéria

Sallai Valéria vagyok, 60 éves, 2 gyermek édesanyja. Közgazdászként dolgoztam, majd egyre inkább elkezdett foglalkoztatni az ember, így kineziológusként is tevékenykedtem.

Pál Feri előadásai, könyvei más megvilágításba helyezték, így másfajta rálátást adtak egy-egy élethelyzetemre, segítve ezzel a megoldást, a kivezető út megtalálását.

Nekem a pálferiség olyan érték, amit Pál Feri adott a tanításai, a személyisége által, ami köré oda lehet gyűlni, kicsit „melegedni”, tanulni, megérkezni. Egy idézet tőle, ami számomra vezérlő elv:„Nyilván valamiképpen az a célunk, az ég felé növekedni. Úgy élem én meg a mi alkalmainkat, hogy itt egy együtt-növekedésről van szó. Hogy együtt növekedünk valamiképpen az ég felé.”

Aztán eszembe jutottak Jézus szavai: „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”

Így az értékrend és a cél adott, már csak bátorság kell hozzá, hogy lássam magam, az életem. Bátorság kell hozzá, hogy az ég felé növekedjek, mert le kell tennem mindent, amit oda nem vihetek magammal és ez sokszor fájdalmas és nehéz (amíg le nem teszem).

Különösen nehéz, ha olyan élethelyzetbe kerülök, amire az eszem és az érzéseim másképp reagálnak. Felmerül a kérdés: tudok az érzéseimtől függetlenül, tárgyilagosan gondolkodni?

Pál Feri azt mondja: „Ne a tapasztalataink alapján éljünk, hanem a tapasztalataink megértése alapján.”

Legyünk együtt bátrak! Csatlakozz hozzánk, hogy együtt gondolkodjunk el azon, hogyan tudnánk távolodni a rögzült érzelmi sémáinktól és közelebb kerülni a belső szabadságunkhoz.

Téma:

„Az érzelmi gátoltság-sémák” (9 előadás 2016-ban) majd

„Az érzelmi intelligencia fejlesztése” (7 előadás 2017-ben).

Rendszeresség, időtartam: 2 hetente csütörtökönként,120 perc az esti órákban (16 alkalom)

Online működés: a csoport online indul, közös döntés, hogy a csoport átvált-e a személyes találkozásra, ha körülmények engedik

Csoport tervezett indulása: október

Jelentkezés a csoportba ITT.

Jelentkezési határidő: 2021. október 10. A csoportokba bejutni alapvetően jelentkezési sorrend alapján lehet.

*

Nőként a teremtett világban – ingyenes, önfejlesztő, természetjáró csoport nőknek – koordinátor: Katona Ildikó és Deméné Gyöngyi Éva  

A Pálferi Alapítvány, valamint a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület szervezésében

Cél: Önfejlesztés, önsegítés személyes, baráti légkörben, túrázással egybekötött csoport alkalmak keretében.

Koordinátorok: Katona Ildikó és Deméné Gyöngyi Éva (közgazdász édesanyák, a Pálferi Alapítvány önkéntesei, ill. a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület tagjai)

Időtartama: Időtartama: 2021. októbertől 2022. áprilisig havi 1 túra hétköznap napközben kb. 10-13 óráig 

Létszám: 6-12 fő

Helyszín: Jól megközelíthető, Budapest környéki dombok-hegyek.

Zárt csoport: A csoportban elköteleződés szükséges. Az alkalmak kb. 60 %-án a jelenlét elvárt.

A csoportban ingyenes a részvétel.

 Ki lehet csoporttag?

Téged várunk, ha természetszerető, önismeret iránt érdeklődő nőként te sem tudsz részt venni esti/ hétvégi programokon – anyaként, tanulmányaid vagy munkád miatt!

A tagok elsősorban keresztény felekezetű személyek, vagy a keresztény hitet elfogadó személyek. Lehet tag nem keresztény vagy nem vallásos személy is, aki tiszteletben tartja a csoport alapelveit, valamint tevékenyen hozzájárul a csoport életéhez.

A tagok vállalják, hogy forgó rendszerben vezetik a csoportban a beszélgetést.

A tagok elfogadják és betartják a csoport szabályait, amelyhez irányadó a Pálferis Csoportszabályok gyűjteménye.

Program:

Pál Ferenc: Ami igazán számít c. könyvét dolgozzuk fel az alkalmak során. Az adott alkalom felelőse előre elolvas egy megbeszélt részt a könyvből, amelyet röviden összefoglal, majd beszélgetést vezet előre átgondolt kérdések alapján. 

Alkalmanként 5-10 km-es gyalogtúrát is tervezünk.

Jelentkezés a csoportba ITT.

Jelentkezési határidő: 2021. október 10. A csoportokba bejutni alapvetően jelentkezési sorrend alapján lehet.

*

Bátran az úton – ingyenes, online, önfejlesztő csoport – koordinátor: Gonda Gréta

Bár mindannyiunknak vannak céljai, a megvalósítás nem egyszer akadályokba ütközhet. Téged mi gátol abban, hogy belevágj? A kudarctól való félelem? Vagy az, hogy mások megbélyegeznek? 

A csoport célja, hogy feltérképezzük, miként haladjunk közösen a következő úton: Kigondolni, belevágni, megvalósítani.

A téma feldolgozásához Almási Kitti: Bátran élni c. könyve lesz a segítségünkre.

Keretek: A csoport (lehetőség szerint hétfőként) várhatóan októberben indul, online havonta kétszer találkozunk és fél évig köteleződünk el.

Forgórendszer: A csoporttagok vállalják, hogy a beszélgetéseket forgórendszerben mindig más tag vezeti

A koordinátor: Gréta vagyok, közgazdászként végeztem, majd projekt menedzserként dolgoztam a kiállítási szektorban. A járvány kitörésekor váltottam, ráléptem a gyerekkori álmom felé vezető útra, és jelenleg újságíróként dolgozom. Várlak, ha neked is vannak céljaid, és szeretnél dolgozni azon, hogy elindulj, vagy tovább haladj a megvalósítás útján!

Rendszeresség, időtartam: 2 hetente, hétköznap 90 perc az esti órákban

Jelentkezés a csoportba ITT

Jelentkezési határidő: 2021. október 10. A csoportokba bejutni alapvetően jelentkezési sorrend alapján lehet.

 

*************

Figyelem! Ez nem önismereti, terápiás csoport, hanem önsegítő csoport! Önismereti csoportjainkat ezen a linken találjátok.

 ******************************

SEGÉDANYAGOK:

A keddi alkalmakra épülő csoporttematikai gyűjteményt hoztunk létre segítségül, ötleteket adva azoknak, akik csoportokat vezetnek. Itt találtok segédanyagokat hozzá. Ezek nem feltétlenül kapcsolódnak a fenti csoportokhoz.

Fő támogatónk:

További támogatóink