Házicsoport

Önfejlesztő online csoportokat indítunk 2021-ben is

A Pálferis közösségben évek óta működnek önfejlesztő, önsegítő kisközösségek, más néven házicsoportok. A részvétel ezekben a csoportokban ingyenes. A személyes légkörű találkozókon beszélgetünk előadásokról, könyvekről, bennünket érdeklő témákról, vagy éppen arról, hogy mi van velünk. Jelenleg online módon működnek a kiscsoportok, de a pandémia korlátozásainak feloldása után személyes találkozás is lehetséges. 

Ha szeretnél csoportba kerülni, akkor az EZEN A LINKEN tudsz jelentkezni. 

A most induló csoportok maximális létszáma 8 fő. A csoportok várhatóan május végén indulnak. A további részletekről e-mailben értesítjük a jelentkezőket.

Mini-képzés leendő csoport-koordinátoroknak

Az új csoportok indulását és működését azzal próbáljuk segíteni, hogy egy 4 alkalmas online találkozót (“mini-képzést”) szervezünk azoknak a jelentkezőknek, akik vállalják, hogy koordinálnak újonnan alakuló online pálferis csoportokat. Az első két találkozón néhány éves tapasztalattal rendelkező pálferis csoport-koordinátorok mondják el, hogy milyen keretek között működnek a pálferis csoportok, és beszélgetnek a résztvevőkkel ezekről a keretekről a mélyebb megértés érdekében. A harmadik és negyedik alkalommal gyakorlatban lesz lehetőség megtapasztalni, hogy hogyan működik egy ilyen csoport. A résztvevők létszáma az alkalmak interaktív jellege miatt korlátozott.

A képzés felépítése és időpontjai:

 1. Április 19. (19.30-21:00): Jelenleg működő csoportok bemutatkozása, ismerkedés egymással, a koordinátor feladatai – interaktív online előadás
 2. Április 26. (19.30-21:00): A csoportindítás mikéntje, csoportszabályok –  interaktív online előadás, online kiscsoportos munka
 3. Május első hete (időpont-egyeztetéssel): Csoportműködés modellezése – online kiscsoportos munka
 4. Május második hete (időpont-egyeztetéssel): Koordinátor-jelöltek demonstrálnak csoportban  – online kiscsoportos munka


Jelentkezés: EZEN AZ ŰRLAPON Ha kérdésed van. írj a kommunikacio@palferi.hu e-mail-címre.

 

Várjuk jelentkezéseiteket szeretettel!

 

Üdvözlettel:

Pálferis csoportkoordinátorok

 

***

 

Szabó István, pálferis önkéntes és szervező, aki évek óta koordinál házicsoportot (beszélgetős önfejlesztő csoport), 2020 májusában online “házicsoportokat” is indított a közösségi kapcsolatok építése és fenntartása céljából. Azóta több ilyen házicsoport is elindult, további önkéntes koordinátorok segítségével. Az önfejlesztő, önsegítő csoportok kialakításában és a koordinátorok képzésében segít a Pálferi Alapítvány.

Figyelem! Ez nem önismereti, terápiás csoport, hanem önsegítő csoport! Önismereti csoportjainkat ezen a linken találjátok:

Az önsegítő csoportól bővebben alább olvashattok, illetve az induló két új csoportról is lejjebb görgetve találtok leírást és jelentkezési lapot:

Erőforrás (EF) csoport (Szabó István kezdeményezése) 

 

Cél: Önfejlesztés, önsegítés személyes, baráti légkörben, csoportalkalmak keretében. Az imaélet ápolása és erősítése.

Rendszeresség, időtartam: 2 hetente 120 perc, a csoport kb. fél éves, azaz 10-12 alkalom.

Zárt csoport: A csoport 8 fős. A csoportban elköteleződés szükséges. Az alkalmak 60 %-án a jelenlét elvárt.

A csoportban ingyenes a részvétel.

Jelentkezési határidő: A csoportokba bejutni alapvetően jelentkezési sorrend alapján lehet.

Ki lehet csoporttag?

 • A tagok elsősorban keresztény felekezetű személyek, vagy a keresztény hitet elfogadó személyek. Lehet tag nem keresztény vagy nem vallásos személy is, aki tiszteletben tartja a csoport alapelveit, valamint tevékenyen hozzájárul a csoport életéhez.
 • A tagok vállalják, hogy forgó rendszerben vezetik az online csoportban a beszélgetést.
 • A tagok elfogadják és betartják a csoport szabályait, amelyhez irányadó a Pálferis Csoportszabályok gyűjteménye.
 • Szintén fontos, hogy valamilyen módon a tagok bele tudjanak kapcsolódni a közös imádságokba.

Program:

Jelenleg Pál Ferenc: Ami igazán számít c. könyvét dolgozzuk fel az alkalmak során. Az adott alkalom házigazdája előre elolvas egy megbeszélt részt a könyvből, amelyet röviden összefoglal az összejövetelen, majd beszélgetést vezet előre átgondolt kérdések alapján.

Tartalom és felépítés

 • Bevezető
 • Beszélgetés Pál Ferenc: Ami igazán számít c. könyve alapján
 • Ima

Jelentkezés a csoportba:
Évente 2-3 alkalommal, amelynek időpontjárt hírlevélben küldjük. A hírlevélre a https://blog.palferi.hu/feliratkozas/ oldalon lehet feliratkozni.

Ha kérdésed van, írj ide: ist.szb@gmail.com vagy az info@palferi.hu-ra.

 

MOST ŐSSZEL KÉT ÖNSEGÍTŐ CSOPORTOT INDÍTUNK, EZEKRE MÁR LEHET JELENTKEZNI. LEÍRÁS ÉS JELENTKEZÉSI LAP ALÁBB:

Erőforrás-LA_KB csoport

Anna és Betti párban vezetnek egy 4 hónapos 8 alkalmas online önfejlesztő csoportot. Íme a bemutatkozásuk.

Laskay Anna: Háromgyerekes édesanya vagyok. Könyvtárosként és újságíróként dolgozom. Emellett érdekel a biblioterápia és a mediáció, melyekben igyekszem egyre jobbá válni. Ahogy az élet egyéb területein is. Fontos számomra a Pálferis nyitottság, az önkéntesség, s a közösség. Egy általam (is) vezetett önsegítő csoportban az erőforrásaink használatát, a folyamatos fejlődést és az egyéni történeteket tartanám fókuszban.

 

Kurucz Betti vagyok, 3 gyermekes anya, coaching végzettséggel, kézműves portékával, zenével és hittannal foglalkozom. Esztergomban 5 éve Szent Ignácos csoportot vezetek és Szabó Istvánnál – az Erőforrás önfejlesztő csoportok vezetőjénél – a tavasszal belekóstolhattam a Pálferis házicsoportozás rejtelmeibe.  Nagyon értelmes és jó dolognak érzem a közös könyvfeldolgozást, melyet beszélgetés, gondolat és érzésmegosztás követ. Rengeteget tanulhatunk egymástól sokféleségünk miatt.

Párban csoportot vezetni nagy bizalom, egymásra utaltság, ráhagyatkozás. A másik friss gondolatai, eltérő látásmódja nagy szabadságot ad. Örülünk, ha mindezt csoporttagjainkkal is megélhetjük!

Jelentkezés Anna és Betti csoportjába  (min 5 – max 8 fő) A jelentkezés után a csoportkoordinátorok felveszik veletek a kapcsolatot.

 

Erőforrás-KN csoport

Niki szintén indít egy csoportot, amely 12 alkalomból áll és 6 hónapig tart. Íme a bemutatkozása.

Kotán Nikoletta vagyok, képzésben lévő művészetterapeuta, aki vendéglátó és kereskedő képzése, majd rengeteg féle munkája után 180 fokos fordulattal 35 évesen elvégezte a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakot. 10 évig dolgoztam sok-sok szülővel és gyerekekkel bölcsődében. A pszichológia és az egészséges mentálhigiéné a kedvenc témáim egyike és művészetterapeuta képzésem alapkövei is.
Pál Feri világlátása követendő példa számomra. Az alapítvány közelébe Szabó István felhívására válaszolva kerültem, aki 2017 óta koordinál önsegítő és – fejlesztő csoportokat Pál Feri előadásai, könyvei és más könyvek alapján. István és a közösség látta meg, hogy szükség van több ilyen célú csoportra és így több csoportkoordinátorra is.
Hiszem, hogy az ember számára a csoport és az ahhoz való tartozás pont ugyanolyan fontos, mint a tiszta víz vagy táplálék. A csoport elfogadása és megtartó ereje, a valakihez való kapcsolódás az, amivel részben a lélek táplálkozik és ez elengedhetetlen az egészséges élethez. Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő és biztonságos kapcsolódásokat, ami segíti őt a mindennapok kérdéseiben.
Remélem, hogy én is hozzájárulhatok ehhez azzal, hogy egy csoport kialakulását segíthetem. Várom a találkozást.

Jelentkezés Niki csoportjába (min 5 – max 8 fő) A jelentkezés után a csoportkoordinátor felveszi veletek a kapcsolatot.

Várjuk jelentkezéseiteket! Reméljük, hogy a csoportmunka örömötekre szolgál és hasznotokra is válik majd.

 

  

****************************************************

A keddi alkalmakra épülő csoporttematikát hoztunk létre azoknak, akik csoportokat vezetnek. Itt találtok segédanyagokat hozzá. Ezek nem kapcsolódnak a fenti csoprotokhoz.

Fő támogatónk:

További támogatóink