Házicsoport

Önfejlesztő online csoportokat indítunk 2022-ben is

A Pálferis közösségben évek óta működnek önfejlesztő, önsegítő kisközösségek, más néven házicsoportok. A részvétel ezekben a csoportokban ingyenes. A személyes légkörű találkozókon beszélgetünk előadásokról, könyvekről, bennünket érdeklő témákról, vagy éppen arról, hogy mi van velünk. Jelenleg online és személyes találkozással is működnek kiscsoportok. A csoportoka pálferis csoportszabályok alapján működnek. A csoportok működéséhez segítséget adunk. Érdeklődni: info@palferi.hu

2022 őszén az alábbi önsegítő, beszélgetős csoportok indulnak el:

Isten és én. Úton a meghitt istenkapcsolat felé

Fülesi Emőke vagyok humán erőforrás területen, nemzetközi vonalon dolgozom vezetőként.

Az elmúlt évi önfejlesztő csoportunk fő témája a „kapcsolódás egymáshoz és önmagunkhoz” volt. Idén egy lépéssel még mélyebb vizekre evezünk az arra érdeklődőkkel, és az Istenhez fűződő kapcsolatunkat vesszük górcső alá. Izgalmasnak találom azt, hogy elidőzzünk és őszintén megvizsgáljuk, milyen is az istenkapcsolatunk, ez a kapcsolat mit jelent a mi életünkben és hogyan tudjuk fejleszteni.

Beszélgetünk majd arról, hogy milyen hatással vannak az emberi kapcsolataink az Istenről kialakított képünkre, hogyan alakul ez a kép bennünk idővel, hogyan tud ez a kép, kapcsolat fejlődni bennünk, és aztán ez a bennünk fejlődő spiritualitás, a felnőttebb kapcsolatunk Istennel hogyan hat vissza az emberi kapcsolatainkra.

Téma / könyv: Pál Ferenc: Természetes spiritualitás. Meghittségben Istennel.

„Amennyiben végigjárjuk a személyes istenkacsolathoz vezető lélektani és spirituális fejlődés útját, végül nemcsak Istennel, de önmagunkkal, másokkal és a világgal is meghittségben élhetünk.”

Keretek: A csoport ingyenes, októberben indul és kb 3 hetente fog találkozni (hétfőnként – vagy megbeszélés szerint). A csoport 10 alkalomra köteleződik el. A csoport részben online működne, lehetőség szerint személyes találkozással vegyítve.

Csoporttagok: A csoportba szívesen várok különböző korosztályból tagokat, azt gondolom, hogy a különbözőségekkel gazdagíthatjuk egymást.

Jelentkezési határidő: 2022. október 1.

Jelentkezés itt: https://forms.gle/vJXUbhYWPA54brgt9

*****

Az érzelmi intelligencia fejlesztése Pál Feri előadásaival – ingyenes, online, önfejlesztő csoport – koordinátor: Sallai Valéria

Sallai Valéria vagyok, 60 éves, 2 gyermek édesanyja. Közgazdászként dolgoztam, majd egyre inkább elkezdett foglalkoztatni az ember, így kineziológusként is tevékenykedtem.

Pál Feri előadásai, könyvei más megvilágításba helyezték, így másfajta rálátást adtak egy-egy élethelyzetemre, segítve ezzel a megoldást, a kivezető út megtalálását.

Nekem a pálferiség olyan érték, amit Pál Feri adott a tanításai, a személyisége által, ami köré oda lehet gyűlni, kicsit „melegedni”, tanulni, megérkezni. Egy idézet tőle, ami számomra vezérlő elv:„Nyilván valamiképpen az a célunk, az ég felé növekedni. Úgy élem én meg a mi alkalmainkat, hogy itt egy együtt-növekedésről van szó. Hogy együtt növekedünk valamiképpen az ég felé.”

Aztán eszembe jutottak Jézus szavai: „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”

Így az értékrend és a cél adott, már csak bátorság kell hozzá, hogy lássam magam, az életem. Bátorság kell hozzá, hogy az ég felé növekedjek, mert le kell tennem mindent, amit oda nem vihetek magammal és ez sokszor fájdalmas és nehéz (amíg le nem teszem).

Különösen nehéz, ha olyan élethelyzetbe kerülök, amire az eszem és az érzéseim másképp reagálnak. Felmerül a kérdés: tudok az érzéseimtől függetlenül, tárgyilagosan gondolkodni?

Pál Feri azt mondja: „Ne a tapasztalataink alapján éljünk, hanem a tapasztalataink megértése alapján.”

Legyünk együtt bátrak! Csatlakozz hozzánk, hogy együtt gondolkodjunk el azon, hogyan tudnánk távolodni a rögzült érzelmi sémáinktól és közelebb kerülni a belső szabadságunkhoz.

Téma:

„Az érzelmi gátoltság-sémák” (9 előadás 2016-ban) majd

„Az érzelmi intelligencia fejlesztése” (7 előadás 2017-ben).

Rendszeresség, időtartam: 2 hetente csütörtökönként, 2 óra az esti órákban (16 alkalom) várhatóan 2023. június elejéig tart

Csoportalkalmak helyszíne:  Pálferis Alapítvány Budapest, Nagymező u. 49. I/1

Csoport tervezett indulása: október

Jelentkezés a csoportba: https://forms.gle/DBMZXwuxEXgZ2V7QA

Jelentkezési határidő: 2022. október 1.

A csoportokba bejutni alapvetően jelentkezési sorrend alapján lehet.

*************

Figyelem! Ez nem önismereti, terápiás csoport, hanem önsegítő csoport! Önismereti csoportjainkat ezen a linken találjátok.

 ******************************

SEGÉDANYAGOK:

A keddi alkalmakra épülő csoporttematikai gyűjteményt hoztunk létre segítségül, ötleteket adva azoknak, akik csoportokat vezetnek. Itt találtok segédanyagokat hozzá. Ezek nem feltétlenül kapcsolódnak a fenti csoportokhoz.

Fő támogatónk:

További támogatóink