Filmezzünk együtt! -
Pálferis Nyári Alkotó Előtábor

"A valóság képekben lesz a miénk!"

július 11-13.

Két napra Sényére, egy zalai falucskába hívunk, ahol a művészeti előtáborok hagyományaként fogunk közösen játszani, filmezni, kikapcsolódni.

Szívesen kipróbálod magad egy közösségben alkotó csoport tagjaként? Szereted a filmeket és el tudod magad képzelni egy filmes stáb fogaskerekeként? Jelentkezz, és vágjunk bele együtt a kalandba, amit a filmezés tartogat számunkra!

A két nap alatt betekintést nyerhetsz a filmkészítés alapvető rendszerébe, az ötlettől a próbákon keresztül a technikai utómunkákig. A végeredmény pedig egy rövidfilm lesz, amelynek elkészítésében aktívan részt vettél. Workshop keretében alakítjuk a film tartalmát, és a stábmunka határozza meg, hogy mi készül. Rajtad is múlik, hogy milyen lesz!
Mustó Péter atya idézete akár filmes táborunk tematikájául is szolgálhat.

"Amikor képet alkotunk, akkor köntöst adunk az életnek. A kép belső tudás. A kép egységben mutatja meg a személyt, a személyek kapcsolatát, helyzeteket, lelki állapotokat. Egységben, kiterjedésben, hatásban, intenzitásban, érzelmeket kiváltva. Az, ami van, az terjeszkedik, térben, időben, hatásban, ahogy emberi testünk és valóságunk is csak térben, formában, időben és hatásaiban elevenedik meg. Amit látunk, az nem egy elvont fogalom, hanem egy komplex egység, egy kép."

Jelentkezési Információk

A gombokra való kattintás után kérünk, hogy az adatokat pontosan add meg. Ha az adatok beküldése előtt egy felugró ablakban hibaüzenetet kapsz, az azt jelenti, hogy valamelyik űrlapmező üres vagy a beírt formátumban valami hiba van (nem teljes vagy nem pontos) - csak ennek javítása után tudod elindítani a fizetést.

Szállásnak jelentendő személyes adatok​

A szállás felé jelentenünk kell a szállóvendégek adatait, ezért kérünk, hogy pontosan és hiánytalanul töltsd ki a jelentkezési lapon az űrlapmezőket. Így a helyszínen nem kell mindenkinek egyesével kézzel kitölteni a szállásfoglalási lapot, ezzel jelentősen csökkenthető a regisztráció ideje, és elkerülhető a nagyobb tömeg kialakulása.

Részvételi dÍj

A jelentkezés feltétele a kérdőív kitöltése, a részvételi díj 42.000.-Ft/fő (amely két büféreggelit tartalmaz), a további étkezéseket magunknak szervezzük, és finanszírozzuk. Van közösségi konyha és hűtőszekrények, tűzrakóhely és bogrács. A táboron való részvételhez semmilyen filmes, vagy más előképzettség nem szükséges. A szállásunk minőségi, légkondicionált szobákban, francia- vagy többágyas elhelyezéssel történik (a szobák nagy részében saját wc, fürdő áll rendelkezésre).

Program

Érkezés hétfőn a reggeli órákban, a foglalkozás 10/30-kor kezdődik, szerdán pedig 14 óráig lezárjuk a közös foglalkozásokat. Az első napon ismerkedünk egymással, szerepekkel, funkciókkal, lehetőségeinkkel. Az ebédszünet után elméleti bevezető következik a filmírás alapfogalmairól, majd belevágunk a filmötlet kidolgozásába, amely során egyéni és kis csoportos gyakorlatokon keresztül közelítünk a konszenzusig. Miután kiválasztottuk a történetet, jöhet a forgatókönyv kidolgozása, és a stáb kialakítása. Részletekbe menően lebontjuk a feladatokat, hogy mindenki a hozzáillő funkcióban próbálhassa ki magát. Estére összeáll tehát a csapat és a forgatási terv. Kedden megkezdődnek a próbák, és egyéni forgatásra is biztosítunk lehetőséget. Ebéd szünet után: Action! Indul a forgatás. Este pedig befejezésként az utómunkák következnek, és a tábortűz mellett zárásként a premier. Szerdán délelőtt lezárjuk a közös alkotó folyamatot, és elbúcsúzunk. Akik folytatják Zalaegerszegen a nagy táborban, kényelmesen odaérnek.Ha teheted, hozz magaddal egyperces bemutatkozó videót, amit készítettél és szívesen megosztod másokkal! Örülünk, ha hozol valamilyen apró, számodra fontos tárgyat is. Az esti programokhoz pedig bármilyen zeneszerszámot is szívesen látunk.Táborvezető: Albert Zoltán, sok kreatív területen dolgoztam, és a korábbi években két művészeti előtábort is tartottunk ugyanezen a helyszínen. Ezúttal a modern kor legkomplexebb kifejezési eszközét választottam kirándulásunk tárgyául, a filmkészítés világába látogatunk. Közgazdászként, vállalkozóként működtem sok éven keresztül, amely mellett mindig foglalkoztam valamely művészeti, önkifejezési formával. Írok, rajzolok, festek, részt veszek irodalmi, filmes műhelyekben, jelenleg egy saját ötlet erdei színházi megvalósításán dolgozom egy csapattal. Asszisztens: Magyar Anna Flóra, gyógypedagógus, a filmezés, a zene és a közösségi megmozdulások szerelmese vagyok. Várom, hogy találkozzunk, és együtt fedezzük fel a filmkészítésben, a közös alkotásban rejlő energiákat!

Napi bontás

07.11. Hétfőn egész napra tervezünk, tehát kérjük, hogy reggel 10 óráig érkezz meg a szállásra! A foglalkozást 10/30-kor elkezdjük, délelőtt az összerázódás a célunk. Az ebédszünet után a szakmai, kreatív program keretében egy rövid elméleti oktatás következik a filmezés struktúrájáról, az ötlettől a premierig. Ezután belevágunk a film koncepciójának kidolgozásába, workshop formában, gyakorlatokkal közelítünk a közös filmtervhez. A stáb kialakítása is izgalmas feladatnak ígérkezik, amelyhez szintén játékos módon vezetünk. Estére megszületnek a munkacsoportok, és hamarosan a forgatókönyv is. Vacsoránkat bográcsozással, szalonna sütéssel oldjuk meg. Majd közös éneklés, csillagles és beszélgetés következik (filmvetítésre is van lehetőség).

07.12. Kedden reggel csendes imával, erdei sétával kezdünk. A büféreggeli bőséges, változatos, mindenki az igényeinek megfelelően fogyaszthat, a lényeg, hogy 9/30-kor el tudjunk kezdeni dolgozni. A délelőtt a részletes forgatási tervvel, a próbákkal telik, a technikát is teszteljük, majd ebéd után kezdődhet a forgatás. Az esti órákig befejezzük a feladatot, majd következik az utómunkák sora, szerkesztés, vágás, hang-és zene sáv, feliratok. Közös tábortüzezés alatt a film elkészül, és a nap zárásaként megnézzük együtt a kivetítőn.

07.13. Szerdán délelőtt az élmények feldolgozása, a tábor zárása van hátra. Reggel a kápolnánál kezdjük a napot. Reggeli következik, majd megosztókört, beszélgetést tartunk, a hivatalos program 12 óráig véget ér, így a nagy táborba Zalaegerszegre oda tudunk érni.

Szállás

A két hektáros kertben, erdők között, egy bájos zalai zsákfaluban található a Fonfaliget, amely Hévíz és Zalaszentgrót között fekszik, garantált a kikapcsolódás. A kertben medence, teniszpálya, tűzrakóhely, szabadtéri konyha, sóbarlang, napozók, kiülők várnak. A birtokon wi-fi, a szobákban tv, valamint sporteszközök állnak rendelkezésünkre.

Nyári konyha: teljes konyhafelszerelés, mikrohullámő sütő, vízforraló. kávéfőző, TV, tűzhely, sütő, hűtőszekrény, tárolóhelyek. Stúdió: fedett dohányzó, terasz, ingyenes számítógép használat. Teakonyha: hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, evőeszközök, poharak, csészék, tányérok, mosogató, vízmelegítő. A birtok területén ingyenes WIFI használat, TV készülékek a ház szobáiban (a kisházakban nincs TV). A nyári konyha és a teakonyha eszközeinek tisztán tartásáról, a sportfelszerelések használat utáni elpakolásáról a tábor ideje alatt a táborozók gondoskodnak (ingyenes használat). A táborozás alatt a a táborvezető felelős a házirend betartásáért. Nem rendeltetésszerű használatból, illetve szándékos rongálásból okozott kárért a bérlő anyagi felelősséggel tartozik. 10x2x5 méter méretű strandmedence, napozó (opcionális), aszfaltos teniszpálya ütőkkel és labdákkal, 20000 nm kert és erdő, erdei terasz, kerti terasz sátorral, bográcsozó, futballkapuk, tollasháló, kerti padok, napozóágyak, hinta és kerékpárok (8 felnőtt, 4 gyerek), sóbarlang. A birtokhoz tartozik két kutya, Lenke és Marci (nagytermetű, de szelíd lények, és három macska, kérésre elzárhatóak).

Fontos, hogy a településen sem kereskedelmi, sem vendéglátó egység nem található. Közeli kisváros, Zalaszentgrót (8 km) autóval gyorsan elérhető, közeli étterem biciklivel megközelíthető. A jelentkezőkkel email-ben tartjuk a kapcsolatot, és megbeszéljük, hogy mit hozzatok magatokkal, válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

Kérjük, jelezd, ha korábban érkeznél, vagy még maradnál! A Fonfaliget egy vendégfogadásra szakosodott szálláshely, ahol változatos kikapcsolódásra van lehetőségünk, és ahol csak a mi csoportunk lesz a tábor idején.

Utazás

Az odajutásban telekocsi rendszert ajánlunk használni, lesz egy felület, ahol megoszthatjátok egymással az információkat.

Hasznos linkek

https://fonfaliget.hu/https://www.facebook.com/profile.php?id=100019384624754

Felmerülő kérdéseidet a kommunikacio@palferi.hu e-mail címre küldheted.

Ejtőznél, de hallod a hívást, a csapattal együtt, nem vitás, rajzolj az égre, száll a parázs, feltölt élménnyel, tele a garázs! Indulás, indulás!!!

Fő támogatónk:

További támogatóink