Támogass, hogy segíthessünk!

Méltósággal kísért napok,
órák, percek...

március 26-27.

Támogass, hogy segíthessünk

Pálferi Karitász jótékonysági futása

Fuss velünk! Fuss értünk!

április 22-23.

A nemes ügy, amelyért futunk

A Veni Vidi Vici Alapítványt halmozottan sérült gyermekeket nevelő szülők hozták létre, akik saját gyermekeik élethelyzetét, iskolai oktatását szerették volna megoldani.

A halmozottan sérült gyermekek általában extrém koraszülöttek vagy születésükkor történtek velük problémák. Az iskolánkba járó diákok nem betegek, ez egy állapot. A betegségre létezik gyógyszer, amitől a test meggyógyul. Az állapoton javítani lehet, vagy sokszor az állapot stagnálása is eredményt jelenthet.

Az Alapítvány alakulásakor fontos kitűzött cél volt, hogy az SNI-s (speciális nevelésű igényű) gyerekek megkapják azt a szükséges fejlesztést, amire szükségük van. Mozgásproblémák esetén megfelelő gyógytorna nemcsak mozgásállapotuk javulását idézheti elő, de műtétek is elkerülhetőek akár. Beszédeltérés esetén egy megfelelő logopédiai ellátás rengeteget segíthet azon, hogy a gyerekek kommunikációját meg lehessen érteni. Az értelmi akadályok pedig megfelelő gyógypedagógiai órákkal csodálatosan előremozdíthatóak. A fentiek nemcsak a diákok életét segíti, hanem a beilleszkedésüket is a társadalomba, illetve a szülőkről is terhet vesz le az ellátásukat illetően.

További információ a Veni Vidi Vici Alapítványról:

 

A 2023-es Telekom Vivicittá Városvédő Futáson résztvevő Pálferi Karitász és a Pálferis közösség valamint a Veni Vidi Vici Alapítvány futónagykövetek adománygyűjtési célja a Bálint, Bendegúz, Dorka és Máté speciális tanóráinak támogatása.

Futásoddal és adományoddal nemcsak az életminőségük javulását, de a mindennapjaik könnyebbé tételét is elősegíted. Az pedig, hogy miért fontos a társadalomba való beilleszkedés nem kérdés: az SNI-s gyerekek is gyerekek. Ugyanúgy a játék a legfontosabb számukra, mint az ép gyerekek számára. Abban az esetben, ha a játszótéren, a parkban kapcsolódhatnak az ép gyerekekhez rengeteget jelent számukra. Ezért fontos, hogy könnyebben meg lehessen érteni a beszédüket, hogy ne okozzon nagy gondot számukra a homokozóban egy lapát megfogása, vagy megértsék ők maguk, hogy mit mond nekik újdonsült játszótársuk.

Fuss velünk! Fuss értünk! - Bálint, Bendegúz, Dorka és Máté

ÁPRILIS 30-IG TUDSZ ANYAGI TÁMOGATÁSSAL SEGÍTENI

BANKKÁRTYÁS ADOMÁNYOZÁS

ADOMÁNYOZÁS UTALÁSSAL

Banki átutalással is lehetőség van a gyűjtést támogatni. Az utaláshoz szükséges adatok:

Pálferi Alapítványa a Teljes Életért
MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.
Bankszámlaszám: 16200223-10054457
IBAN bankszámlaszám: HU89 1620 0223 1005 4457 0000 0000
Közlemény: Adomány – Jótékonysági futás

Összegyűlt adomány összege

84000

10.5%

800 000 Ft (4×200 000 Ft)

Akik futócipőben a Nemes ügyért indulnak

"Egy érdekes telefonhívással kezdődött minden 5 évvel ezelőtt. Felhívott egy Anyuka, akinél őrületes gyermekzsivaly hallatszott a háttérben…ugysmint nálam a háttérben. Ágotának 3 gyermeke van, nekem 4. Ez volt az első benyomás: mind a ketten szülők vagyunk, összesen 6 sima és 1 fordított gyermekkel megáldva. Azóta eltelt 5 év, a telefonhívásból barátság lett, lassan 3 éve pedig a Veni Vidi Vici Alapítvány elnöke vagyok. Az első telefonhívás alkalmával, majd a soronkövetkező beszélgetésekkor az dübörgött végig az agyamban: hogy a két alapító anyuka küzd, halad, mosolyogva és valami olyan belső drive hajtja őket, mint egy élsportolót. A magam részéről nem vagyok sportember. De bennem is ott van ez a drive: az összes sima és fordított gyerekekért a világon, az alapítványomért, a célért amiért minden nap úgy küzdünk mosolyogva (!), mint egy igazi olimpikon!

Te sem sportolsz? De Benned van a drive? Vagy épp keresed azt? Gyere el a vicicittara és fuss, hogy segíts elérni célunkat!"

Köszönöm a VVV teljes csapata nevében:
Puskás Balázs
VVV Alapítvány kuratórium elnök, futónagykövet
"Alapvetően nem tudom a napját, mikor kezdtem el futni. A futás nemcsak kihívást jelent az életemben, hanem gyakorlatilag olyan tevékenységgé vált, mint a levegővétel. 🙂 Az elmúlt időszakban rengeteg városi futáson vettem részt, a covid óta viszont ezekre nem járok. Egy barátnőm -kezdő futó- hívta fel a figyelmemet a mostani kihívásra. Gondolkodás nélkül mondtam igent! Ennek két oka is van: az egyik, hogy idén töltöm be az 50-dik életévemet, és szeretném megünnepelni ezt újra egy félmaratonnal. Mindezek mellett a Veni Vidi Vici Alapítvány munkáját évek óta nyomonkövetem, szeretem és tisztelem. Természetesen személyes kötődésem is van az ott tanuló diákok egyikéhez, akit gyakorlatilag már inkubátoros kora óta ismerem. 🙂 Fontosnak tartom magánemberként, hogy kiálljunk a társadalmi felelősségvállalásért, és, ha ezt össze tudom kötni egy számomra kellemes tevékenységgel - mint a futás- akkor ez a legjobb kombók egyike. 🙂 Mint futónagykövet szeretnélek Benneteket is kapacitálni, hogy tegyetek az egészségetekért, élvezzétek a mozgást, és fussatok egy jó ügyért! :)"

Szeretettel:
Era
VVV Alapítvány, futónagykövet
"Kimondottan örülök a kérdésnek, hogy miért vállaltam ezt a futást a Vivicittá-n. Egész életemben meghatározó volt, hogy szociálisan érzékeny voltam és, ha lehetőségem engedte, akkor támogassam társadalmunkat, embertársaimat. Jelen esetben a kihívás, hogy egy halmozottan sérült alapítványért fussak 2in1 gyakorlatilag. 🙂 A futásom alatt az fog előrébb vinni és hajtani, hogy ezek a bicebóca gyerekek járnak majd az eszemben. Nekik ezt az utat járókerettel, kerekesszékkel lenne lehetőségük végig"futni", de biztos vagyok benne, hogy mosolyogva és nálam nagyobb odaadással teljesítenék. Szerencsés vagyok, hogy van két lábam, ami visz előre. Ők pedig szerencsések, mert Veletek együtt futunk értük. :)"
Eszter
VVV Alapítvány, futónagykövet

...És az anonim követeink.

PÁLFERI KARITÁSZRÓL

.

A Pálferi Karitász 2013 áprilisában alakult meg a Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés szakember kedd esti alkalmaira járó „pálferis” közösség tagjaiból, a Pálferi Alapítványa részeként.

Fő mottónk: „Adni jó, együtt, közösségben még jobb”. Célunk, hogy a segítő szándékok cselekvésbe fordulhassanak, mindeközben pedig önmagunk, kapcsolataink és közösségünk is fejlődhessen.

Ha érdekel az önkéntes munka vagy alkalmanként közösségben jótékonykodnál...

… akkor közöttünk a helyed! 🙂

karitász programsátor a vivicittán 🙂

Előző
Következő

Fő támogatónk:

További támogatóink