Kerekezés a Zalai-dombságban -
Pálferis Biciklis előtábor

július 11-13.

Jelentkezési Információk

Jelentkezési határidő: július 5. 21:00

A gombokra való kattintás után kérünk, hogy az adatokat pontosan add meg. Ha az adatok beküldése előtt egy felugró ablakban hibaüzenetet kapsz, az azt jelenti, hogy valamelyik űrlapmező üres vagy a beírt formátumban valami hiba van (nem teljes vagy nem pontos) - csak ennek javítása után tudod elindítani a fizetést.

Szállásnak jelentendő személyes adatok​

A szállás felé jelentenünk kell a szállóvendégek adatait, ezért kérünk, hogy pontosan és hiánytalanul töltsd ki a jelentkezési lapon az űrlapmezőket. Így a helyszínen nem kell mindenkinek egyesével kézzel kitölteni a szállásfoglalási lapot, ezzel jelentősen csökkenthető a regisztráció ideje, és elkerülhető a nagyobb tömeg kialakulása.

Részvételi dÍj

28 500 Ft

Program

1. nap: Zalaegerszeg – Lenti (50 km 260 m szintemelkedés, 240 m süllyedés)
Miután mindenki megérkezett a Zalaegerszegi Pál Feris táborhelyre (kb. 13:00), két kerékre pattanunk és Lenti városát vesszük célba. Dimbes-dombos tájakon, ahol lehet kerülve a főutat számos bájos kistelepülésen áthaladva (Nagylengyel, Petrikeresztúr, Mikekarácsonyfa, stb.) fogjuk megtenni a durván 50 km-s távot. Az első napi szintkülönbség: 260m szintemelkedés, 240m süllyedés. Este Lentiben a Denis Hotelben fogunk aludni. A vacsora és a másnapi reggeli a helyszínen, amik költségét a túradíj tartalmazza.

2.nap: Lenti – Őriszentpéter – Vadása-tó (60 km, 257 m szintemelkedés, 168 m süllyedés)
Második nap a szállásadónk által biztosított svédasztalos reggeli elfogyasztását követően indulunk a Vadása-tóhoz. Utunk során átköszönünk Vas-megyébe, érintjük Szentgyörgyvölgyet és az Őrség szívét Őriszentpétert is. Úticélunknál, a Vadása tónál strandolási lehetőség, illetve étkező helyek és büfék várnak minket, ahol önköltségen lesz lehetőség majd megvacsorázni.

3.nap: Vadása-tó – Nádasd – Zalaegerszeg (kb. 65 km, szint elhanyagolható)
Harmadik nap a helyi kisboltban beszerezzük reggelinket majd felkirándulunk Nádasdra megcsodálni a templomot és harangtornyát és kis kunkorral Pankasznál visszatérünk a Zala folyó menti kerékpárútra. Pankasztól utunk Zalalövőn és Zalaszentgyörgyön keresztül kiépített kerékpárúton többnyire a Zala folyó mentén fog haladni vissza Zalaegerszegre. A 3. napon a szintkülönbség elhanyagolható.

Látnivalók

A túra során sok szépség és érdekesség lesz az utunkban: templomok, kilátók, fagylaltozók. melyeknél igény szerint el fogunk időzni.

Szállás

1 nap: Lenti Denis Hotel 2-3 és 4 ágyas szobákban.
2 nap: Vadása Kemping 4 fős faházak.

Étkezés

Az első napi vacsora és a 2. napi reggeli biztosított lesz, aminek a költségét a túradíj tartalmazza. 2. nap vacsi és 3. napi reggeli pedig a Vadása-tavi büfékomplexumokban lesz önköltségen. A napközbeni étkezéshez 1. nap hozzatok magatoknak otthonról szendvicset, 2. és 3. nap reggel pedig meg fogunk állni egy-egy ABC-nél, ahol fel tudjátok tölteni tarisznyátokat. A napközbeni étkezés is önköltséges.

Utazás

Vonat és teleautó rendszer segítségével. Zalaegerszegre való utazás önköltséges, mégis a tömeges kerékpárhelyjegyek miatt közösen kell majd vonatjegyet foglalnunk, vennünk. Részletekről később küldünk tájékoztatás.

A szintkülönbség értelmezése

Hogy legyen viszonyítási alapotok például Szentendréről feltekerni Dobogókőre 670m emelkedést jelent, szinte 0m süllyedés 25 km-en keresztül. Ez erőltetett hegymenet.

Túránk első napján Lentiig a 260m emelkedés és 240m süllyedés 50 km-n gyakorlatilag kisebb-közepes emelkedők és lejtők váltakozását jelenti. Dimb és domb! Ha edzésben vagy és kerékpározol, nem okozhat problémát. Ha nem, akkor még van időd, hogy felkészülj rá vagy egy elektromos kerékpárt beszerezz! 😊

Felmerülő kérdéseidet a kommunikacio@palferi.hu e-mail címre küldheted.

Fő támogatónk:

További támogatóink