Tisza-tavi élmény bicajozás -
Pálferis Biciklis előtábor

július 10-12.

Jelentkezési Információk

Jelentkezési határidő: július 5. 21:00

A gombokra való kattintás után kérünk, hogy az adatokat pontosan add meg. Ha az adatok beküldése előtt egy felugró ablakban hibaüzenetet kapsz, az azt jelenti, hogy valamelyik űrlapmező üres vagy a beírt formátumban valami hiba van (nem teljes vagy nem pontos) - csak ennek javítása után tudod elindítani a fizetést.

Szállásnak küldendő adatok​

A szállás felé jelentenünk kell a szállóvendégek adatait, ezért kérünk, hogy pontosan és hiánytalanul töltsd ki a jelentkezési lapon az űrlapmezőket. Így a helyszínen nem kell mindenkinek egyesével kézzel kitölteni a szállásfoglalási lapot, ezzel jelentősen csökkenthető a regisztráció ideje, és elkerülhető a nagyobb tömeg kialakulása.

Részvételi dÍj

34000 Ft

Program

1. nap: Északi Tisza-tó kör (46 km)
(Tiszafüred - Tiszadorogma - Tiszabábolna - Borsodivánka – Poroszló –Tiszafüred)
A Budapestről induló Tisza-tó expresszel érkezünk Tiszafüredre reggel, ahonnan az első utunk a szállásunkra vezet, hogy a csomagjainkat lepakoljuk. Innen pattanunk két kerékre és kezdjük meg utunkat Tiszadorogma felé, ahol komppal fogjuk átszelni a Tiszát. A Tisza-tó északi, kevésbé ismert részén számos bájos kistelepülésen áthaladva (Tiszabábolna, Tiszavalk, Négyes, Borsodivánka) érkezünk meg a poroszlói vizi sétány és tanösvényhez. Itt a bicikliket a parton hagyjuk, majd motorcsónakokkal visznek át minket a vízi sétányra, ahol a víz fölé, cölöpökre épített, 1500 méter hosszú pallórendszeren sétálva fedezhetjük fel a Tisza-tó természeti értékeit. Ezt követően – újból biciklit ragadunk és visszatérünk szálláshelyünkre, Tiszafüredre.

2. nap: Déli (Kis) Tisza-tó kör (75 km)
(Tiszafüred - Tiszaderzs - Abádszalók - Kisköre - Sarud – Poroszló – Tiszafüred)
Második nap a reggeli elfogyasztását követően indulunk útnak és első állomásunk a tiszaderzsi Református Templom részét képező Biblia Múzeum lesz. Innen Abádszalókot érintve megnézzük a kiskörei hallépcsőt, duzzasztóművet és tájházat. Ezt követően Sarudon át, Poroszló felé vesszük az irányt, ahol a szabadstrandon csobbanunk egyet a tóban. Utunk során végig gyönyörködhetünk a tó szépségében és élővilágában. Vacsorára visszaérünk Tiszafüredre.

3. nap: Szabadon választható program
Harmadik nap - önköltséges - szabadon választható programok közül lehet választani
A.) Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszlón (~9km a szállástól), óriásakváriummal, játékokkal, 3-4 órányi időtöltés. 3400 Ft/fő
B.) Albatrosz kikötő: csónak-, vagy motorcsónak bérlés, a víz szerelmeseinek (érdemes előtte egy-két nappal lefoglalni). Túrakenu / kajak: 700-1000 Ft/óra (4 órára olcsóbb) Motorcsónak: 1 óra 6500 Ft/motorcsónak (benzinnel)
C.) A szállás melletti termál strand és gyógyfürdő kényeztetése (ingyenes)
D.) Kisebb- nagyobb biciklikör a kilóméterhiányosoknak, edzéstől függően 50-, 60, vagy 70 km távolságban
E.) Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény -Szabics kikötő: tudd meg kik voltak a pákászok egy vadregényes sétán! 1800 Ft/fő. 1-2 óra, túravezetés 3000 Ft/óra.
F.) Aranyosidombi Lovastanya. Tanyalátogatás 1,5 - 2 óra, 600 Ft/fő. Van lehetőség lovaglásra is.
G.) Poroszlói szabadstrand (ingyenes)

Utazás

Vonattal, amelynek költségét a részvételi díj nem tartalmazza. A vonatjegyeket egyénileg szükséges megvásárolni.

Odafele a 7:45-kor Budapest Keleti Pályaudvarról induló Tisza-tó sebesvonattal utazunk, amely 10:09-re ér célállomásunkra, Tiszafüredre. Visszafelé szintén a Tisza-tó sebesvonattal megyünk, amely 17:38-kor indul Tiszafüredről és 20:15-re érkezik Budapestre.

Azok, akik a biciklitúrát követően a gyöngyösi nagytáborba mennek, két lehetőségük lesz:

Tiszafüred – Füzesabony – Vámosgyörk – Gyöngyös vasútvonal (két átszállással): Indulás 14:12-kor Tiszafüredről, érkezés 16:53-kor Gyöngyösre.

A Budapest felé tartó csapattal 17:49-kor induló Tisza-tó expresszel Hatvanig, majd onnan átszállással érkezés 19:53-kor Gyöngyösre.

A bicikliszállítás mindkét esetben a teljes vonalon biztosított, azonban míg az első esetben odaértek a 18:00-kor kezdődő nagytábori vacsorára, a második esetben a vacsorátok félre lesz téve és az ottani szervezőktől tudjátok azt majd külön elkérni.

Szállás

A túra teljes időtartama alatt a tiszafüredi Thermál Kempingben fogunk négyágyas (szükség esetén +1 pótágy) faházakban megszállni. A faházakban saját fürdőszoba, WC, és felszerelt konyha található. A Kempingből közvetlen és ingyenes átjárás van a mellette lévő termálstrand és gyógyfürdőbe.

Szükséges Felszerelés

Kerékpár, bukósisak, egy pót kerékpárgumi belső, naptej, folyadék, jókedv, ipari mennyiségű szúnyogriasztó. Ágyneműt a szálláshely biztosít. Amennyiben a biciklis előtábort követő pálferis nagytáborba is mész, úgy az oda szükséges csomagodat nem kell magaddal hoznod. Lehetőséged lesz az indulás előtt azt leadni Budapesten, amit a szervezők külön juttatnak le részedre a nagytábor kezdetére. A nagytábor végével ugyanígy visszaszállítják azt Budapestre. A csomagleadás részleteiről később küldünk tájékoztatást.

Étkezés

A vonatútra hozzatok szendvicset, hamuba sült pogácsát és folyadékot! A szálláson a készleteket a kemping büféjében vagy a közeli Lidl-ben tudjuk feltölteni. Svédasztalos reggeli a kemping büféjében a 2. és 3. napon, a vacsora a kemping közelében található Öreg Halász étteremben az 1. és 2. napon lesz biztosítva, amelyeknek költségét a túradíj tartalmazza. A napközbeni étkezés önköltséges.

Szintkülönbség

A teljes túra alatt a szintkülönbség elhanyagolható.

Bicikliszervíz

Defekt és kisebb hibák javítására fel leszünk készülve, nagyobb meghibásodások esetén a közeli bicikli szervizek, illetve végső esetben a Tiszafüredi Kerékpáros centrum biztosít autós kiszállást és javítást a Tisza-tó körüli teljes bicikli úthálózaton.

Kérdésem van. hol tehetem fel?

Felmerülő kérdéseidet a kommunikacio@palferi.hu e-mail címre küldheted.

Previous slide
Next slide

Fő támogatónk:

További támogatóink