Pedálok hátán: Kaposvár környékenek felfedezése -
Pálferis Biciklis előtábor

július 8-10.

Jelentkezési Információk

Jelentkezési határidő: június 30.

A gombokra való kattintás után kérjük, hogy az adatokat pontosan add meg. 🙂

Szállásnak küldendő adatok​

A szállás felé jelentenünk kell a szállóvendégek adatait, ezért kérünk, hogy pontosan és hiánytalanul töltsd ki a jelentkezési lapon az űrlapmezőket. Így a helyszínen nem kell mindenkinek egyesével kézzel kitölteni a szállásfoglalási lapot, ezzel jelentősen csökkenthető a regisztráció ideje, és elkerülhető a nagyobb tömeg kialakulása.

Részvételi dÍj

39 500 Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállás költségét, a kedd és szerdai reggeli valamint a hétfő és keddi vacsora árát, továbbá a somogyvári Szent László látogatóközpontba, a Szennai Skanzenbe, a Zselici Csillagparkba és a Fekete István Látogatóközpontba való belépőjegyek árát.

Program

1. nap: Fonyódtól Kaposvárig (58 km; 350 m szintemelkedés, 311 m süllyedés)

(Fonyód – Buzsák - Somogyvár - Somogyvámos – Kaposfüred –Kollégium)

Budapestről induló Balaton Intercity-vel érkezünk Fonyódra reggel, ahonnan két kerékre pattanva kezdjük meg utunkat Buzsák felé. Első állomásunk a somogyvári Szent László Látogatóközpont lesz, ahol megtekintjük a középkori Magyarország legnagyobb apátságának romjait, az I. László király által alapított somogyvári bencés apátságot. Ezt követően dimbes-dombos tájakon, számos bájos kistelepülésen áthaladva (Somogyvámos, Edde, Kaposfüred) érkezünk meg a késő délutáni órákban szálláshelyünkre a MATE kaposvári campus kollégiumába.

2. nap: Zselic szívében (65 km; 595 m szintemelkedés, 595 m süllyedés)

(Kollégium - Szenna - Zselickisfalud – Zselici Csillagpark - Bárdudvarnok – Szenna – Kollégium)

Második nap a reggeli elfogyasztását követően indulunk útnak ahol az első állomásunk a Szennai Skanzen lesz, ahol egy rövid látogatás keretében bepillantunk a környék népi épitészetébe és kultúrájába. Innen egy hosszabb emelkedőt követően érkezünk meg a Zselici Csillagparkhoz, ahol felmegyünk az ország egyik legmagasabb fából épített kilátójára, valamint résztveszünk a csillagvizsgáló távcsőkupolájában egy naptávcsöves csillagászati bemutatón is. Ezt követően – újból biciklit ragadunk és a Bányai-tavak mentén és Bárdudvarnokon át újból visszaérkezünk Szennára, ahonnan utunk már egyenesen a szálláshelyünkre vezet.

3. nap: Kerekezés a Deseda-tó körül (17 km)

(Kollégium - Deseda kilátó - Desedai arborétum - Fekete István Látogatóközpont – Kollégium)

Harmadik nap a Deseda-tavat vesszük célba, amely nemcsak hazánk egyik leghosszabb mesterséges víztározója, hanem a 2022-es év kerékpárútja címmel is büszkélkedhet. Első állomásunk a Deseda kilátó lesz, ahol a tó panorámájának megcsodálását követően az utunk a tó északi részén fekvő arborétumba vezet. Innen továbbhaladva érkezünk meg és tekintjük meg a Fekete István Látogatóközpontot, ahol lehetőség van csónakkal vagy kirándulóhajóval felfedezni a tó természeti értékeit. Végezetül a szabadstrandon csobbanunk egyet a tóban és pihenjük ki a három napos túra fáradalmait. Utunk során végig gyönyörködhetünk a tó szépségében és élővilágában.

Utazás

Vonattal, amelynek költségét a részvételi díj nem tartalmazza. A vonatjegyeket egyénileg szükséges megvásárolni.

Odafele a 9:35-kor a Budapest Déli Pályaudvarról induló Tópart Intercity-vel utazunk, amely 11:35-re érkezik Fonyódra. Visszafelé Kaposvárról a 16:00-kor induló Rippl-Rónai Intercity-vel megyünk, amellyel 18:39-re érkezünk a budapesti Kelenföldi Pályaudvarra.

Szállás

A túra teljes időtartama alatt a Kaposvári Campus terültén található Új Kollégiumban fogunk kétágyas szobákban megszállni. A szobák hűtőszekrénnyel, tusolóval és külön toalettel felszereltek, amelyekben kábeltévé, internet és wifi csatlakozási lehetőség biztosított. Természetes környezetben, fák között, a várostól néhány kilométerre fekvő campust talán az ország legzöldebbjeként lehet jellemezni, amelyet madarak csicsergése és mókusok játszadozása tesz igazán hangulatossá és különlegessé.

Szükséges Felszerelés

Kerékpár, bukósisak, egy pót kerékpárgumi belső, naptej, folyadék, jókedv, szúnyogriasztó, egy pohár az esti fröccsözésekhez. Ágyneműt a szálláshely biztosít. Amennyiben a biciklis előtábort követő pálferis nagytáborba is maradsz, úgy az oda szükséges csomagodat nem kell magaddal hoznod. Lehetőséged lesz az indulás előtt azt leadni Budapesten, amit a szervezők külön juttatnak le részedre a nagytábor kezdetére. A nagytábor végével ugyanígy visszaszállítják azt Budapestre. A csomagleadás részleteiről később küldünk tájékoztatást.

Étkezés

A vonatútra hozzatok szendvicset, hamuba sült pogácsát és folyadékot! A szállás közelében a készleteket a toponári CBA-ban (850m) tudjuk feltölteni. A szállásunkon reggeli a 2. és 3. napon, vacsora az 1. és 2. napon lesz biztosítva, amelyeknek költségét a túradíj tartalmazza. A napközbeni étkezés önköltséges.

Szintkülönbség

A túra során több emelkedő szakasszal is találkozni fogunk, valamint a második nap lesz egy-egy nehezebb rész is, de a jó hír, hogy cserében lesz lejtő is, hiszen ahova fel kell menni, onnan le is kell jönni. Ha esetleg aggódnál a napi távok és a szintemelkedések miatt, e-bike segítségével könnyedén és élvezettel tekerheted végig az útvonalakat.

Bicikliszervíz

Defekt és kisebb hibák javítására fel leszünk készülve, nagyobb meghibásodások esetén a kaposvári bicikli szervizek biztosítanak részünkre segítséget.

Kérdésem van. hol tehetem fel?

Felmerülő kérdéseidet a nyaritabor@palferi.hu e-mail címre küldheted.

Previous slide
Next slide

Fő támogatónk:

További támogatóink