8. Pálferis Sítábor – 2018

Program dátuma:

2018.02.02.

Jelentkezési határidő: Már csak várólistára lehet jelentkezni.

Már csak várólistára lehet jelentkezni!

Hóbiztos síelés, minden eddiginél nagyobb síterepen. Összesen 310 km sípálya vár Rád!

Gyere velünk idén is síelni a 8. Pálferis sítáborba. A felmérésünk szerint a pályák hóbiztossága és változatossága volt a legfontosabb szempont, ezért februárra helyeztük át a táborunkat, egy új, általunk eddig még nem látogatott síterepre.

Indulunk: 2018.02.02. péntek este
Érkezünk: 2018.02.11.  vasárnap reggel

 

Les Sybelles Franciaország

Magasság: 1100-2620 méter
Sípályák hossza: 310 km
Pályák: 25 zöld (63 km), 56 kék (141 km), 34 piros (86 km), 9 fekete (20 km)
Liftek száma: 28 ülő, 41 húzó lift
Egyéb adottságok: 2 snowpark, 441 hóágyú, 1 kivilágított pálya, 1 szánkópálya

Program:

Les Sybelles (ejtsd: lészibell) a Maurienne-völgy legnagyobb pályarendszere St.Jean de Maurienne városa felett, háttérben az Aiguilles d’Arves jellegzetes hármas csúcsával. 1100 és 2620 méter között helyezkedik el St. Sorlin d’Arves, Le Corbier és La Toussuire között. Ezek közül St.Sorlin egy hangulatos, hagyományos település, mely a sajtgyártásáról híres, a másik két helység pedig többemeletes apartmanházakból álló síközpont. Le Corbier különlegessége, hogy az apartmanházakat az alsó szinten egy folyosóval összekötötték, itt találhatók a boltok, éttermek, és innen érhető el a télen is üzemelő nyitott uszoda is. A pályarendszer is alapvetően e három területre tagolódik, amely kezdőknek és profiknak egyaránt nyújt számtalan lehetőséget. Egyszerű vonalvezetésű pályáktól kezdve, mint például a Le Corbier-i részen a Caisse Pipe nevű jól karban tartott fekete pálya, vagy La Toussuire-ban a Stade Slalom, a bonyolultabb pályákig mindenki kedvére válogathat a legérdekesebb pályákból magának, példaként említve a St. Sorlin-i részen a Les Perrons 2620 méteres csúcsáról levezető, vagy La Toussuire-ban a Le Grand Truc-ról lejövő pályát. Aki szereti a kevésbé „forgalmas” helyeket, azoknak ajánlható a kissé kieső St. Colomban-i terület, de érdemes egyszer lemenni Les Bottieres-be is.

Van lehetőség éjszakai síelésre, szánkózásra, hótalpas túrákra, siklóernyőzésre, kutyaszános kirándulásra, vagy aki épp pihenni akar, annak városnézésre, vagy ínyenceknek érdemes kipróbálni a savoyai alpok konyhai különlegességeit és a környék tradicionális ételeit, mint a Raclette savoyarde-ot, a Roblochonnade-ot vagy a Tartiflette-t.

A részvételi díj:

Alapár (Buszos utazással): 324-339 € (szállástípustól függően)
Repülős utazással: alapár + repülőjegy ára + 10 € szállítási költség
Egyéni utazással: alapár – 50 €/fő

Kapcsolat: sitabor@palferi.hu

A részvételi díj tartalmazza:

● 6 napos síbérletet 310 km sípályára
● pályaszállást 1600 m-en
● utazást (autóbusszal vagy repülővel utazóknak)
● ingyenes síoktatást kezdőknek (első 10 főnek)
● szervezett nappali és esti programokat.

A részvételi díj NEM tartalmazza:

● ellátást
● ágynemű díjat (10 € / fő)*
● törülköző-használati díjat (érdemes sajátot hoznod)
● adminisztrációs és szervezési költséget ( 6 € / fő)*
● apartman kauciót, ami 200-600 €/szállás (az apartmanok eredeti állapotban való átadásakor visszajár)
● idegenforgalmi adót (9 € / fő)*
● végtakarítást
● a nem kezdő síoktatást
● betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

* a fenti költségeket a buszokon fogjuk beszedni (egyéni utazóknál a regisztrációkor)
A buszon a szállítási helyek korlátozottak, és bár az ágynemű bérlése nem kötelező, erősen javasolt.

További részletek itt.

Idén a sítábor lebonyolításához a TravelLines Utazási Központot kértük fel. Engedélyszám: U-000865. A befizetés után a számlát ők állítják ki. A részletekről tájékoztatást küldünk.

 

Repülősök, figyelem!

Miért érdemes repülővel jönnöd?
Figyelem! Idén a repülős transzfer a szokásoktól eltérően most Lyonba érkezik, és NEM Genf-e. A google térkép szerinti forgalmat is beleszámolva  2 óra 20 percet vesz igénybe az útazás.
A repülősöknek saját buszuk lesz, ami várja majd őket Lyonban, így a tavalyihoz hasonlóan nem kell várni a csapat buszára.

Repülős jelentkezés menete:

A repülősök jelentkezése másképpen zajlik, mint a többieké, mert az érvényes jelentkezéshez jön néhány plusz feladat. Első lépésben, hasonlóan, mint a többieknek, be kell regisztrálni az oldal jobb sávjában található (mobil eszközön az oldal alján található) jelentkezési űrlapon az adataitok megadásával, és a feltételek elfogadásával. A repülős jelentkezéskor a regisztráció időpontja határozza meg a repülős utaslistára való felkerülést. Amennyiben nem kerülsz fel a repülős listára, várólistára teszünk. A regisztrációkor van módod megadni, hogy várólistára szeretnél kerülni, vagy más módon szeretnél a sítáborba jönni. Várólista esetén is a jelentkezés sorrendje számít. Pálferis szervezők a felkerülésnél előnyt élveznek.

Fontos a repülősöknek!!! Tavalyhoz hasonlóan a repülősök maguk veszik meg a repülőjegyet. A csoportos név nélküli jegy mindenkinek drága, jelen esetben a gyorsabbak sokkal olcsóbban juthatnak hozzá a repülőjegyhez.
A regisztráció után 1 munkanapod van a repülőjegy megvételre, és a foglalási számod elküldésére. Kérlek, küldj egy képernyőképet (printscreent) is a jegymegvétel visszaigazolásáról.
Miután megvetted a jegyet és elküldted a foglalási számod, felkerültél a listára, és van 3 munkanapod az előleg (100 €) befizetésére. Annak van érvényes repülős útja a 8. PF Sítáborra, aki regisztrált, megvette a repülőjegyet, és befizette az előleget (100 €), majd december 6-ig a teljes árat. Amennyiben nem tartod be a határidőket, úgy a várólistára kerülsz. Sajnos az utazási iroda még jobban megemelte a repülős csomagszállító busz kiegészítő költségét (600 euróra), ezért a csomagszállításért +10 € kell felszámolnunk.

A repülőjegyet az Easyjet légitársaságnl kell megvenni a Budapest-Lyon-Budapest viszonylatra.
Indulás Budapestről: 2017. február 3. (17:20)
Visszaindulás Lyonból: 2017. február 10. (14:45)
http://www.easyjet.com/hu/

A tavalyihoz hasonlóan idén is saját repülős busz várja majd Lyonban a repülővel érkezőket, akik a „szokásos” várakozás helyett egyből indulhatnak Les Sybelles-be. A csomagokat az indulás előtti napon (a buszos indulásakor) kell a helyszínre hozni, visszafele pedig a buszok érkezésekor kell elvinni, előre egyeztetett időpontban.

Összefoglalva a repülős jelentkezés lépéseit:

  • regisztráció a jelentkezési lapon
  • 1 napon belül mi küldünk egy visszajelzést (addig, amíg nem küldünk értesítést, ne vedd meg a repülőjegyet)
  • repülőjegy megvásárlása (48 órán belül)
  • repülőjegy foglalási számának elküldése (a 2. pontban említett értesítőben lesz egy rövid regisztrációs lap, ahova be kell írni.)
  • a repülőjegy vásárlásakor készített képernyőkép elküldése (csatolva a sitabor@palferi.hu címre)
  • előleg befizetés (repülőjegy vásárlástól számított 3 munkanapon belül)

További részletek itt.