Gerecse túra 2016

November 5-én a Gerecsébe kirándulunk!

November 5-én, szombaton a Gerecsébe kirándulunk és egymás társasága mellett élvezhetjük a színpompás őszi erdőt és a hívogató mészkőszirtek látványát. Ellátogatunk a Szelim barlanghoz, megcsodálhatjuk annak hatalmas termeit, megmásszuk az Aknatorony-kilátót, amely egy közeli bányából került fel a hegytetőre (156 lépcső, magasan a fák felett). És ha még csak hallottál a via ferratáról, akkor most meg is nézheted, hogy mi fán terem, mert itt van az ország egyik legnagyobb ilyen sziklafala. 🙂 (Nem fogunk via ferratázni 🙂 )

Találkozó: Tatabánya vasútállomás előtt a Mozdony utcánál

Időpont:  2016. november 5. szombat 9:20.

A túra hossza: 15 km

Költség: ingyenes

Étkezés: egyénileg, hozzatok magatokkal szendvicset, élelmet, vizet.

Utazás: oda-vissza egyénileg

Tatabányára előreláthatólag 17:00-ra érünk vissza.

Kérünk, hogy regisztráljatok a túrára (túloldal)!

A túra alatt ezt a számot tudjátok hívni, ha bármi probléma lenne: 20/231-5179.

Az utazás autós szervezéséhez itt a  telekocsi-táblázat. Kérünk írjátok be magatokat a „sofőrváróba” (ha nincs „szabad” sofőr), hogy a sofőrök lássák, hogy lennének utasaik. Ha már lesznek sofőrök, akkor írjátok hozzájuk be magatokat.

Sofőrök! Utas nélkül is írjátok be magatokat (ha már tele lennétek, nem kéne a táblázat).

Vonattal utazóknak javasoljuk a Déliből 8:20 kor induló vonatot. (Szálljatok az utolsó kocsiba, ha együtt akartok utazni.)


A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. Kérünk Titeket, hogy megfelelően felkészülve gyertek (túracipő, vízálló ruha, stb). Este érünk haza.

Finomságokat hozni ér, amivel megkínálhatod a többieket!


Friss hírek:

http://met.hu/idojaras/elorejelzes/modellek/AROME/

http://met.hu/idojaras/elorejelzes/

azaz:

Országos előrejelzés:  szombat

Fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, kezdetben elsősorban a Dunántúlon még lehet napsütés. A déli óráktól egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik, az esti óráktól viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul, de a fővárosban és északkeleten napközben 4 és 10 fok között valószínű, majd az esti óráktól ott is emelkedik a hőmérséklet.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2016.11.05. szombat éjfélig

Szombatra virradó éjszaka főként a Dráva mentén, illetve északkeleten foltokban köd képződhet, de kiterjedt sűrű köd nem valószínű.

Szombaton a Dunántúlon (főként nyugaton és az Észak-Dunántúlon) megerősödik, majd délutántól helyenként viharossá fokozódik a déli szél. A legerősebb széllökések 60-70 km/h körül várhatók.

Néhány kép, hogy merre fogunk járni:

Szelim-barlang

Aknatorony

Szelim-barlang

Szelim-barlang

Aknatorony
Várnak Titeket szeretettel a Pálferis Szervezők!

Pálferis Gerecse túra 2016. november 5.

Pálferis Gerecse túra 2016. november 5.