Kirándulás a Nyakas-sziklához – OpenSky programsorozat

Program dátuma:

2020.10.18.

Egy könnyed, rövid vasárnapi OpenSky-os* túrára invitáljuk a fiatalokat a Budapesttől mindössze 20 km-re lévő, de különleges biatorbágyi sziklákhoz.

Jelentkezés az űrlap kitöltésével lehetséges, legkésőbb a túra előtti nap 19.00-ig.

A túra nagyrészt könnyű terepen fog zajlani, de mégis gazdag élményt ígér. Az út során megtekintjük a biatorbágyi viaduktot, majd bevesszük magunkat a közeli erdős dombok közé és élvezzük az őszi erdő minden szépségét. Megmászunk egy szép kilátást nyújtó kisebb hegyet, meglátogatunk egy erdei kápolnát, majd egy különleges sziklaképződmény tetején fogunk sétálni. Végül egy nagy szikla tetején megpihenünk, majd az alattunk elterülő zöld rétre leereszkedve érünk vissza Biatorbágyra, ahol egy remek cukrászdában fogyasztunk majd finomságokat. Jelenleg szép, kirándulóidőt jósolnak vasárnapra.A túra teljes távja kb. 11 km lesz 350 méter szintemelkedéssel.

Autóval megyünk telekocsi rendszerben vagy tömegközlekedéssel. Biatorbágy csak 20 km-re van Budapesttől és busszal, ill. vonattal is könnyen megközelíthető, de a leggyorsabban autóval. Aki teheti hozza az autóját és biztosítson helyet azoknak, akiknek nincs lehetőségük autóval jönni. Az utasok közösen megtérítik az autósok költségeit.
A telekocsi táblázatot a jelentkezést követő napokban küldjük ki.
Találkozó: 2020. október 18-án, vasárnap 10.15-kor Budapest, Kelenföldi pu. melleti téren, a Park Büfé előtt, amelynek közelében autósok is parkolhatnak.(https://goo.gl/maps/mNCikGPvVJ82)
Vagy Biatorbágyon 11:00-tól (11:09-kor érkező buszosokat bevárva) a Meggyfa utcában lévő Kemenes cukrászdánál.
Kirándulásra javasoljuk, hogy a maszkod hozd magaddal, valamint a kézfertőtlenítő használatát a tömegközlekedés és a frissítést követően.

Ha bármilyen kérdésetek van, akkor keressetek bátran:
szilev@gmail.com
info@opensky.hu

 

* Az OpenSky programsorozat a 23-38 éves fiatalok útkeresésében és fejlődésében szeretne inspirációt és eszközöket adni. Előadásaival, workshopjaival és programjaival tudatosságra, keresésre, cselekvésre ösztönöz a “jól-lét” megélése érdekében. Mindezt egy fiatalokból álló közösségben kínálja, ahol a nyitottság és a hasonló látásmód közösségépítő ereje segíti az ismerkedést és az egymástól való tanulást. Az OpenSky -ról bővebben itt tudsz tájékozódni.

Részvételi díj:

A program és a túravezetés ingyenes!