Pálferis Nyári Művészeti Előtábor – Változz jókor!

Program dátuma:

2019.06.30-07.03

Az előtábor egy Keszthelyhez közeli, varázslatos kis faluban, Sényén kerül megrendezésre. A hely egy zsákfalu, erdőkkel, dombokkal övezve, ahol a Fonfa Liget szállás teljes egészében a rendelkezésünkre áll.

 

A művészeteket hívjuk segítségül, hogy közösséget fejlesztve, önismereti elmélyüléssel és szórakoztató módon kapcsolódjunk a természethez, egymáshoz. Ezt önismereti nyaralásnak nevezhetjük, egyszerre jelen van benne a kikapcsolódás, felfrissülés és az elmélyülés, önmagunkkal és a csoporttal való kapcsolódás élménye. A csoportos foglalkozásokon arra fókuszálunk, hogy milyen állapotban, minőségben vagyunk épp, honnan indulunk, hogyan érzékeljük a környezetünket, egymást és mit hív elő, mit mozdít meg ez bennünk. Ezzel  a belső fókusszal indulunk neki egy felfedező útnak, amit a „Hős útjának” is nevezhetünk. Ebben a folyamatban előkerülnek az archetípusok, a mesék, és belső élményeinkre alapozva megjelenítjük azokat az állapotokat, helyzeteket, amelyek az adott pillanatban érvényesek számunkra. 

 

 

Program:

Eszköztárunkból használjuk majd a rajzot, a festést, a szabad mozgást, a kreatív írást, a hangunkat, a zenét. Az archetípusokkal dolgozva bejárunk egy utat, mindenki a saját belső hősének útját, hogy rálátást, megértést, megélést keresünk a kérdésre: hol tartok most, hogyan vagyok abban, ami vagyok, és hová tartok. Játékos módon szembenézünk, megszólítjuk, és akár megtáncoltatjuk az árnyékos oldalunkat, hogy fény derüljön arra, miben változhatok!

                                           ****

A reggeli jóga-foglalkozásokat Szabadi Andrea tartja hétfőn és kedden, valamint ő fog nekünk zenélni vasárnap és hétfő este, mantráival, dalaival és handpan játékával elvarázsol és szórakoztat. Itt meg tudod nézni, ki ő: https://www.youtube.com/watch?v=FWWYPrZtJNE
https://www.facebook.com/szabadiandreahandpan/ 

****

Csoportot vezetik: Albert Zoltán, Kolonics Attila

A.Z. : Foglalkozásom szerint közgazdász vagyok, vállalkozásokkal dolgoztam, és az üzleti folyamatok mögött mindig az ember érdekelt. Egy vállalkozás lehetőségei és korlátai pontosan visszatükrözik az azt vezetők személyes határait, tulajdonságait. Az egyéni önkifejezés útján a művészetekkel foglalkoztam, és a pszichológián keresztül a csoportos terápiás foglalkozások területére jutottam. A művészeti terápia az egyik legizgalmasabb, széles eszköztárt alkalmazó szemlélet és módszer, amelyet több irányzatban is tanultam. Így alakult ki az a megközelítési mód bennem, ami egyszerre érinti az általános, kollektív szinteket és az egyéni, belső utakat, élményeket, hogy integrálódjon valamilyen alkotásban.

 

 

K.A. : Molekuláris biológus vagyok, jelenleg egy R&D céget vezetek. Amióta csak az eszem tudom, mindig a megismerés és az alkotás vágya hajtott:az újdonságok iránti töretlen lelkesedés és az önkifejezés elemi vágya. Az elakadásaim során sokszor találtam kiutat magamból a képzőművészet ill. pszichológia segítségével. A nyitottság elvezetett más kalandok felé – az írás és a színház az elmúlt évek nagy felfedezésé volt számomra. Kitűnő alkotó emberekkel és az általuk tanított önismereti és/vagy művészeti módszerekkel ismerkedhettem meg. A gyöngyszemek közül válogattam most és ezeket szeretném  megosztani Veletek.

 

 

A program napi bontása:

06.30. – Vasárnap érkezés délután, este ismerkedés, bemelegítés a tábor tűz fényeinél, mantra éneklés handpan kísérettel

 

07.01. – Hétfő testébresztés (jóga, erdei séta, csendes ima), reggeli, délelőtt fókusz a tájban, témakeresés, csoport nyitókör, műhelymunka művészetterápiás foglalkozás a „Hős útja” címmel, vacsora: közös bográcsozás, este csillag-party, handpan koncert

 

07.02. – Kedd testébresztés (jóga, erdei séta, csendes ima), reggeli, délelőtt találkozás az archetípusokkal, csoport műhelymunka folytatása, kreatív írás és land-art foglalkozás, mozgás, este szalonna sütés, záró karaoke-party

 

07.03. – Szerda   testébresztés (erdei séta, csendes ima), reggeli, délelőtt csoportot záró kör, finisszázs a tájban.

 

****

A táboron a részvétel díja 42.000.-Ft/fő (Pálferis Nagytábori részvétel esetén 40. 000 Ft) elhelyezés épületben, saját fürdővel. wc-vel, jeligés jelentkezés esetén tudtok egymással közös szobába kerülni. Az ár tartalmazza továbbá a reggelit és a vacsorát.
Sátras elhelyezésre is van lehetőség, amennyiben beteltek az épületekben a férőhelyek, ennek díja 20.000.-Ft/fő.

 

Fontos, hogy a településen sem kereskedelmi, sem vendéglátó egység nem található. Közeli kisváros, Zalaszentgrót (8 km) autóval gyorsan elérhető, illetve az Aranypatak Vendéglő (2,9 km) étterem sétával, vagy biciklivel megközelíthető.

 

A jelentkezőkkel email-ben tartjuk a kapcsolatot, és megbeszéljük, hogy mit hozzatok magatokkal, válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

 

A helyszínről itt találhattok bővebb információkat, képeket:
Zala, Sénye, Fonfa Liget:  http://www.fonfaliget.com/fonfaliget.com/Main.html
https://www.facebook.com/profile.php?id=100019384624754

 

A szálláson a létesítmények az alábbiak:
Nyári konyha: teljes konyhafelszerelés, mikrohullámő sütő, vízforraló. kávéfőző, TV, tűzhely, sütő, hűtőszekrény, tárolóhelyek.

Stúdió: fedett dohányzó, terasz, ingyenes számítógép használat.

Teakonyha: hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, evőeszközők, poharak, csészék, tányérok,

mosogató, vízmelegítő. A birtok területén ingyenes WIFI használat, TV készülékek a ház szobáiban (a kisházakban nincs TV).

A nyári konyha és a teakonyha eszközeinek tisztán tartásáról, a sportfelszerelések használat utáni elpakolásáról a tábor ideje alatt a táborozók gondoskodnak (ingyenes használat).

A táborozás alatt a a táborvezető felelős a házirend betartásáért. Nem rendeltetésszerű

használatból, illetve szándékos rongálásból okozott kárért a bérlő anyagi felelősséggel tartozik.

10x2x5 méter méretű strandmedence, napozó (opcionális), aszfaltos teniszpálya ütőkkel és

labdákkal, 200 nm fű és erdő, erdei terasz, kerti terasz sátorral, bográcsozó, futballkapuk, tollasháló, kerti padok, napozóágyak, hinta és kerékpárok (8 felnőtt, 4 gyerek), sóbarlang.

A birtokhoz tartozik két kutya, Lenke és Marci (nagytermetű, de szelíd lények, és két macska, kérésre elzárhatóak).

 

****

Kérdés esetén a nyaritabor@palferi.hu e-mail címen a várjuk a leved.

Helyszín: