Pálferis Szülők Napja 2020 – új időpont: október 3.

Program dátuma:

2020.10.03. (tervezett új időpont)

2020-ban 5. alkalommal szervezzük meg a Pálferis Szülők Napját, ahol találkozhatnak és közösen töltekezhetnek a pálferis szülők, miközben a gyerekeknek is sok színes programmal készülünk. Pálferi előadása után önismereti kiscsoportos foglalkozások várják az anyákat, apákat, kisbabás szülőket, sőt, a várandósokat és azokat is, akik még nem szülők, de tervezik, hogy egy napon azzá válnak!

Ez a nap egy kivételes töltekezési lehetőség. Ha még soha nem voltál önismereti csoportban, itt az alkalom, hogy kipróbáld 3 órában. Ha pedig ismered a műfajt, most újra részt vehetsz benne, megerősítve belső motivációdat, hogy elég jó szülő lehess.

Nézd meg a kiváló szakemberek által kínált csoportokat és válaszd ki a számodra leghívogatóbbat! Regisztrálj mielőbb, fizetéssel biztosítsd a helyedet, mert a workshopok létszámkorlátosak!

Egy kis kedvcsináló a 2016-os napról

Program:

09:30-10:00 regisztráció
10:15-11:30 Pál Feri előadása: Hogyan legyünk jól? A lelki egészség és moralitás fejlődése, díszterem
11:30-12:00 szünet
12:00-15:00 workshopok/babás programok, tantermek
15:00-15:30 meglepetés :), közös búcsú, díszterem

10:00-15:00 gyerekprogramok: Varázsdoboz, ügyességi játékok, népi játszóház, kézművesfoglalkozás, Bum Banda: Walter és Wilma újra száguld

Az alábbi önismereti csoportok közül választhatsz:

SZÜLŐI MINTÁK EREJE – dramatikus műhely
Dr. Mézes Zsolt László – evangélikus lelkész, mentálhigiénés szakember

Életünket szüleinktől kaptuk. Átadtak nekünk megannyi látható és láthatatlan élettapasztalatot. A műhelyben dramatikus gyakorlatokkal nézünk rá a bennünk élő apa- és anyaképeinkre. Szívünkben egész életünkben hordozzuk szüleinket, de leginkább tőlünk függ, hogyan tudjuk megeleveníteni e képek mögötti életadó erőt kapcsolatainkban és gyermekeink nevelésében.

“NAGYBETŰS NŐ VAGY!” “TÉNYLEG…? – női/anyacsoport
Beke Csilla – tanár, mentálhigiénés szakember, pszichodráma- és bibliodráma vezető

Mikor néztem rá utoljára, hogy nőként mire volna igazán szükségem? Mikor volt időm felkutatni magamban, hogy nőként mi mindennel tudnám még gazdagítani a világot? Régen? (esetleg még soha?)

CSALÁDFŐNEK – LENNI VAGY NEM LENNI? – férfi/apacsoport
Babai-Belánszky Tamás – jogász, mentálhigiénés szakember és Szabó Márton Fülöp – nevelőtanár, mentálhigiénés szakember

Vágyunk arra, hogy védelmet nyújtsunk a családunknak. Arra törekszünk, hogy szeretteink ne szenvedjenek hiányt semmiben. Szeretnénk, hogy számíthassanak ránk családfőként.

De mit jelent ma családfőnek lenni? Többet keresni a párunknál, napi 10 órát dolgozni, jogokat gyakorolni, irányt szabni? Vagy felelősséget vállalni, kapcsolódni, szolgálni, irányt mutatni? Egyáltalán, van még létjogosultsága a családfői szerepnek? Túlhaladott családmodell vagy Isten áldásával kísért rend fejeződik ki benne? Te miben hiszel? És mit teszel? A csoportban a fenti kérdésekre keressük közösen és egyénileg a saját válaszainkat, és feltárulhatnak személyes életutadban is a döntési és cselekvési lehetőségek.

A CSALÁDI MINTÁK ÖRÖKSÉGE, AVAGY A MÚLT ERŐFORRÁSAI – elváltak/újraházasodottak csoportja
Fodor Gábor – pedagógus, pszichodráma és bibliodráma vezető és Kálló Marianna – pedagógus, tréner

Teher vagy előny, gát vagy segítség egy-egy családi minta a válás és újrakezdés folyamatában? Hogyan használhatjuk családjaink lelki örökségét arra, hogy túléljük a válást, és kialakítsuk új életünket? Hogyan használhatjuk a múlt erőforrásait az új jövő megalapozásához?

A work-shopban – számos tréningtechnikát alkalmazva – próbálunk válaszokat keresni és támogatást adni azoknak akik elakadtak ezen a nehéz úton. Akik kísérnek Benneteket: Marianna (47) és Gábor(60) hívő keresztények, házasok, akik közös gyermekük mellett egymás gyermekeit is nevelik.

TISZTA FORRÁSAINK – Bibliodráma workshop
Bakonyi Zsófia – mentálhigiénés szakember, bibliodráma vezető és Fehérváry Jákó OSB – teológus, bibliodráma vezető

“Ha te kérnéd őt, ő élő vizet adna neked.” (Jn 4,10)

Hol vannak a(z erő)forrásaim? Miből merítek erőt a mindennapokban? Mi az, amihez szülőként/társként/szakemberként/hívőként vagy nem hívőként több erőre van szükségem? Mik azok a forrásaim, amiből mások is meríteni tudnak?

Szeretettel hívunk és várunk workshopunkra, amelyen a fenti kérdésekre szeretnénk rátekinteni a Biblia tükrében!

ERŐFORRÁSAINK ÉS LEHETŐSÉGEINK VESZTESÉGEK IDEJÉN
Makai Adrienn – tanácsadó szakpszichológus

Életünkben elkerülhetetlenül érnek minket veszteségek. Fontos, hogy ezekben a sokszor fájdalmas, embert próbáló krízishelyzetekben tudatában legyünk mindazoknak a külső és belső erőforrásoknak, melyek segítségünkre lehetnek a megküzdésben.

„Ahogy az élet sokszor fájdalmas útján haladunk, sohasem szabad elfelejtkeznünk bámulatos ellenálló és túlélőképességünkről. Ahogy egész erdők leégnek és újra nőnek, ahogy télt követ tavasz, úgy rendezte el a természet azt is, hogy felülemelkedjünk minden szenvedésen.” (Judy Tatelbaum)

TAVASZI LENDÜLET MŰHELY
Forián-Szabó Kinga – mentálhigiénés és szervezetfejlesztő tréner, csoport coach
©Nagycsaládos Harcművészet

Ha úgy érzed, hogy elborít a sok teendő, és állandó rohanás az életed…
Ha szeretnél egy kicsit megállni és feltekinteni…
Ha szeretnél feltöltődni és erőre kapni, miközben másoknak is segítesz ebben… … akkor gyere, és éld át velünk a csoport erejét, hogy új lendülettel térhess vissza a mindennapokba!

PÁROSAN: EGYÜTT, EGYMÁSSAL A KAPCSOLATUNKÉRT
Zsupán Péter és Pólya Bella – tanácsadó szakpszichológusok

Frissítsük fel párkapcsolatunkat: néhány óra, amit egymásra és a párkapcsolatunkra figyelve tölthetünk.

Játékos gyakorlatokkal és élményteli helyzetekkel segítjük az egymásra hangolódást, hogy a párok valódi minőségi időt tölthessenek el közösen. Ebben hangsúlyt helyezünk idén a párok közös céljaira és a hatékonyabb együttműködésre.

Olyan párokat várunk, akik nyitottak arra, hogy a hétköznapokból kiszakadva rátekintsenek a közös életükre, és feltöltekezve haladjanak tovább. Szeretettel várjuk azokat a párokat is, akik korábban már voltak az alkalmunkon.

Kérjük, hogy csak a pár tagjai jöjjenek, a gyerek(ek)re vigyázzon valaki ebben az időben.

PÁROSAN: JÓL-LÉTEZÉS – DRAMATIKUS WELLNESS
Hajósi-Vámos Gyöngyi – pszichodráma vezető, tanár és Hajósi Áron – mentálhigiénés szakember, felnőttképzési szakértő

Workshopunk legfőbb célja, hogy a rendelkezésre álló idő keretei között párkapcsolatunk napos oldalán sütkérezzünk egy kicsit, többek között azért, hogy az innen nyert erőket a nehezebb időszakokban vissza tudjuk forgatni kapcsolatunk dinamikájába.

Ha készen állsz társad dicséretére és az ő dicséretének fogadására (dramatikus technikák segítségével), nálunk a helyed!

Akkor sem kell lemondanod a jelentkezésről, ha valamilyen oknál fogva csak az egyikőtök tud eljönni az alkalomra.

CSALÁD SZÜLETIK (BABÁT TERVEZŐKNEK)
Bakonyi Márta és Entz Sarolta – perinatális szaktanácsadók
©Együtt születünk, Ubuntu Műhely

Interaktív workshop gyermekre vágyó és gyermekre váró nőknek és férfiaknak. A csoportban perinatális szaktanácsadók vezetésével nyertek betekintést a mindannyiunk életét meghatározó szülés-születés körüli időszakba. A felvetett témák mellett a ti kérdéseiteket is megbeszéljük, a tudomány legfrissebb kutatásait visszük nektek. Az alkalmon betekintést nyertek az egyébként 5 alkalmas “Együtt születünk” – a szülés-születés időszakáról szóló workshop-sorozatunkba.

***

Ha 10-12 éves gyermeked van, az alábbi csoportba őt is regisztrálhatod:

CSODAVILÁG – gyermekpszichodráma workshop
Horváth Dorottya – klinikai gyermek szakpszichológus, gyermekpszichodráma vezető és képző
©KOMP Műhely

A workshopon a gyermekek ízelítőt kaphatnak a Kende Hanna által kifejlesztett gyermekpszichodráma módszeréből. A foglalkozáson rövid bemelegítés után a gyermekek a két dramatista vezetésével közösen megalkotnak egy történetet, majd beöltözve, a színpadrészt berendezve eljátsszák a darabot, amely lejátszás közben is tovább alakul….

***

Ha 3 év alatti babával érkezel, az alábbi programokra őt is beviheted!

12:00-13:45

ANYAJEGYEK- APAJEGYEK
Weber Andrea – mentálhigiénés szakember, pszichodrámaasszisztens, kisgyerekes anya

“Ha én szülő leszek, így csinálom majd!” Aztán lettél… És mindent másképp csinálsz, mint ahogy gondoltad korábban?! Amikor benne vagyunk, már nem is olyan egyszerű, mint korábban hittük…

Hogyan is látod magad most kívülről? Mik befolyásolnak az anyaságodban/ apaságodban? Milyen üzenetek, örökségek, elképzelések, vágyak határoznak meg, amikor magadra tekintesz szülőként?

Színeket, fehér papírt, mozdulatokat használunk, alkotunk, beszélgetünk, megosztunk.

Az alkalom célja, hogy picit magadra tekints kívülről, hogy megerősödj jó működésedben, hogy meglásd magadban az “elég jó szülőt”.

A babádat bátran hozd magaddal! Apákat is szeretettel várunk résztvevőként!

VAGY

12:00-12:45

MINIKONCERT
Nyikos Mónika – handpan – Itt belehallgathatsz.

13:00-13:45

RINGATÓ – VEDD ÖLBE, RINGASD, ÉNEKELJ!
Ujvári Klára

Mindeközben..

MAMASSZÁZS
Selmeczy Petra – gyógymasszőr

Igazi lazulás az anyukáknak, 15 perces relaxálómasszázs, míg melletted babádra figyelünk.

 

***

A gyerekeket az alábbi színes programokkal várjuk:

©MagicBox, a Varázsdoboz

Nagy kaland a MagicTeam animátoraival, akik fejlesztő-, logikai- és társasjátékaikkal érkeznek.

Népi játszóház

Ügyességi játékok a tornateremben

A tornateremben idén is várja a gyerekeket Bódi Jani.

Kézműves foglalkozás

Tóth Katicával és Nagy Mónival

*

Bum Banda: Walter és Wilma újra száguld, avagy a cirkuszolás folytatódik

Walter és Wilma nagyon lelkes. Azért jönnek, hogy bemutassák egyedülálló produkciójukat, elkápráztassanak és ámulatba ejtsenek.
Walter nem mindig ért mindent. Wilma pedig nem bírja cérnával végig.
Ők ketten mindent megtesznek a sikerért egymással, vagy ha kell, egymás ellen.

Bum Banda 2016-ban alakult. A bohóc-működés és bábos látásmód izgalmas ötvözetét hoztuk létre. Előadásainkban az érzelmek gyerekek számára megfoghatóvá, megélhetővé tétele, a “bármi lehet” öröme felszabadító hatású.

Bum Banditák: Pintér Zsófia, bábszínész és Reitter Zsolt, színész, bohócdoktor, 5 gyermekes házaspár

 

***

A rendezvény ideje alatt ingyenes büfé üzemel.

***

Visszajelzések a korábbi évekből:

„A szervezettség, vendéglátás, az előadás, a kiscsoportos foglalkozás mind-mind nagyszerű volt. Köszönet érte!”

„Az előadásnak és a csoportnak is megvolt az a mélysége, összetettsége, amelyből építkezni lehet.”

„profi szervezők, profi szakemberek”

„Nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek és Ferinek ezért a lehetőségért!!!”

„A csoporttagok őszintesége és a csoportvezetők jó vezetése nagy élmény volt számomra.”

„A kiscsoportos foglalkozás dinamikája, nagyon gyorsan egymásra hangolódtunk, mindenki bele tudta helyezni magát a másik életébe, és aki úgy érezte, hogy nem tud a végén annak is sikerült :)”

„Biztonságban éreztem magam :)”

„Örülök, hogy ismét megrendezésre került, nagyon hálás vagyok:-)))”

„Jobban megértettem a saját szüleimmel való kapcsolatomat.”

„Az előadók felkészültek, voltak, időben is rendben volt, a büfé 10/10.”

„Családi rendezvény/nyugodt környezet/biztonság a gyerekeknek…”

„Szuper volt a szendvics, köszönet a konyhásoknak:)”

„Szerintem nagyon jó szervezés volt:-) Gratulálok!”

„Hála minden szervezőnek, segítőnek a rengeteg befektetett energiáért, időért!!!”

 

Helyszín:

Egyetemi Katolikus Gimnázium, 1015 Budapest, Szabó Ilonka u. 2-4.

Részvételi díj:

 

A gyerekek számára gyerekfelügyeletet és étkezést (szendvicseket, üdítőt) biztosítunk. Számukra ingyenes a részvétel.

 

Támogatóink, közreműködőink:

   

    

 

  

Köszönjük a támogatást!

 

Kedves Érdeklődők!

A Magyarországon aktuálisan érvénybe lépő rendelkezésekre való tekintettel a Szülők napja programra való jelentkezést felfüggesztettük. A továbbiakról hamarosan értesítjük a rendezvény iránt érdeklődőket!