Pálferis Szülők Napja 2020 – egy kicsit másképp

Program dátuma:

2020.10.03.

Örömmel tudatjuk, hogy a helyzethez alkalmazkodva, a világháló segítségével megtartjuk a Szülők Napját 2020. október 3-án.

 

Szánj magadra időt! Szervezz gyerekvigyázást erre a napra vagy segítsétek egymást pároddal, hogy mindketten töltekezhessetek!

 

Pálferi délelőtt élőben jelentkezik előadásával, melynek címe: „Hogyan legyünk jók és jól? A lelki egészség és moralitás fejlődése.” Az előadást otthonotok kényelméből követhetitek.

Délután pedig a virtuális térben tartunk önismereti csoportokat anyáknak, apáknak, pároknak, kisbabás szülőknek, sőt, várandósoknak és azoknak is, akik még nem szülők, de tervezik, hogy egy napon azzá válnak. A kiváló szakemberek által kínált csoportok ebben a formában is létszámkorlátosak, érdemes mihamarabb jelentkezni rájuk! A választható csoportok listáját a Programok szekcióban találjátok.

 

***

 

Október 3-án ötödik alkalommal szervezzük meg a pálferis Szülők Napját, amelyet eredetileg áprilisra terveztünk, de akkor a vírushelyzet miatt októberre halasztottunk. Bíztunk benne, hogy eredeti formájában lehetséges lesz ősszel megtartani a napot, de mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem lehetséges, hiszen a távolságtartás ismét javasolt és a szokásosan helyszínt adó iskola sem fogad külsős rendezvényeket. Nagyon értékesnek tartjuk ezt a programot, nem szívesen engedjük el, és főleg most különösen fontos, hogy a szülőket hozzásegítsük belső erőforrásaikhoz.
Akik már tavasszal regisztráltak, azokkal külön felvesszük a kapcsolatot.
Program:

10:15-11:30 Pálferi előadása: Hogyan legyünk jók és jól? A lelki egészség és moralitás fejlődése – online előadás (az előadás a résztvevőknek vasárnp éjfélig vissznézhető)

Délután: online/szabadtéri workshopok a megadott időben:

 

Együtt, egymással a kapcsolatunkért Pároknak – BETELT!
Zsupán Péter, tanácsadó szakpszichológus és Pólya Bella, tanácsadó szakpszichológus

Frissítsük fel párkapcsolatunkat: néhány óra, amit egymásra és a párkapcsolatunkra figyelve tölthetünk. Játékos gyakorlatokkal és élményteli helyzetekkel segítjük az egymásra hangolódást, hogy a párok valódi minőségi időt tölthessenek el közösen. Ebben hangsúlyt helyezünk idén a párok közös céljaira és a hatékonyabb együttműködésre. Olyan párokat várunk, akik nyitottak arra, hogy a hétköznapokból kiszakadva rátekintsenek a közös életükre, és feltöltekezve haladjanak tovább.

Szeretettel várjuk azokat a párokat is, akik korábban már voltak az alkalmunkon.

ONLINE 1,5 óra, kezdés: 15:00

3-7 pár

 

Jól-létezés Dramatikus wellness pároknak 

Hajósi-Vámos Gyöngyi, pszichodráma vezető, tanár és

Hajósi Áron, mentálhigiénés szakember, pszichodráma asszisztens, felnőttképzési szakértő

Workshopunk legfőbb célja, hogy a rendelkezésre álló idő keretei között párkapcsolatunk napos oldalán sütkérezzünk egy kicsit, többek között azért, hogy az innen nyert erőket a nehezebb időszakokban vissza tudjuk forgatni kapcsolatunk dinamikájába. Ha készen állsz társad dicséretére és az ő dicséretének fogadására (dramatikus technikák segítségével), nálunk a helyed!

A résztvevőknek szüksége lesz otthon egy rajzlapra, filcre, tollra.

ONLINE 1,5-2 óra, kezdés: 15:00

2-5 pár

 

A családi minták öröksége, avagy a múlt erőforrásai

Fodor Gábor pedagógus, pszichodráma és bibliodráma vezető és Kálló Marianna pedagógus, tréner

Teher vagy előny, gát vagy segítség egy-egy családi minta a válás és újrakezdés folyamatában? Hogyan használhatjuk családjaink lelki örökségét arra, hogy túléljük a válást, és kialakítsuk új életünket? Hogyan használhatjuk a múlt erőforrásait az új jövő megalapozásához? A work-shopban – számos tréningtechnikát alkalmazva – próbálunk válaszokat keresni és támogatást adni azoknak akik elakadtak ezen a nehéz úton. Akik kísérnek Benneteket: Marianna (47) és Gábor(60) hívő keresztények, házasok, akik közös gyermekük mellett egymás gyermekeit is nevelik.

ONLINE 2 óra, kezdés: 14:00
8-12 fő

 

Szülői mintáink ereje – BETELT!

dr. Mézes Zsolt László – evangélikus lelkész, mentálhigiénés szakember

“Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked.” (2Móz 20,12)

Életbeli kapcsolataink közül a szüleinkhez fűződő a legfontosabb, hisz nekik köszönhetjük életünket. Átadtak nekünk megannyi látható és láthatatlan élettapasztalatot. Szívünkben egész életünkben hordozzuk őket, és e mintáink nagy szerepet játszanak gyermekeink nevelésében is. A műhelyben a rendszerszemlélet néhány fontos tapasztalatát foglaljuk össze szülők és gyermekek vonatkozásában, rávilágítva arra a Rendre, ami a kereszténységben Isten rendjeként hagyományozódott ránk.
ONLINE  2 óra, kezdés: 14:00
6-14 fő

 

Reziliencia-turbó nőknek – BETELT!

Forián-Szabó Kinga és Gonczlik Andrea mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakemberek, Watson coachok, a NagyCsaládos HarcMűvészet trénerei

A múlt elmúlt, a jövő pedig egyre inkább homályba vész. Egyre több bizonytalanság vesz minket körül: lesz-e holnap ovi, suli, munka, miként lesz október 3-án Szülői Nap? Benne élünk a jelenben, de vajon rálátunk-e kívülről a mindennapok rohanásában? Egyre inkább felértékelődik manapság a reziliencia képessége, mellyel képesek vagyunk a változásokkal, a váratlan akadályokkal való megbirkózásra, a nehéz helyzetekből való tanulásra.

Két jó hírünk is van. Az első, hogy már most reziliens vagy, hisz sok év élettapasztalata gazdagít. Ne keseredj el, ha mégis úgy éled meg, hogy ez a mostani helyzet különösen próbára tesz! A második jó hírünk, hogy bármilyen szinten is tartasz a rezilienciádban, az tovább fejleszthető. Ha tanácstalan vagy, ha elveszettnek érzed magad, ha nyomaszt a tervezhetetlen jövő, vagy ha csak szívesen átélnéd, hogy mi az, amihez nyúlhatsz, hogy a mindennapok bizonytalanságában kapaszkodóra lelj, várunk a reziliencia-fejlesztő workshopunkon! Találd meg a következő lépésedet, mellyel könnyebben boldogulhatsz 2020 őszén!
ONLINE 2 óra, kezdés: 14:00
8-12 fő

 

Családfőnek – lenni vagy nem lenni? – férfi/apacsoport – BETELT!

Babai-Belánszky Tamás, jogász, mentálhigiénés szakember

Vágyunk arra, hogy védelmet nyújtsunk a családunknak. Arra törekszünk, hogy szeretteink ne szenvedjenek hiányt semmiben. Szeretnénk, hogy számíthassanak ránk családfőként.

De mit jelent ma családfőnek lenni? Többet keresni a párunknál, napi 10 órát dolgozni, jogokat gyakorolni, irányt szabni? Vagy felelősséget vállalni, kapcsolódni, szolgálni, irányt mutatni? Egyáltalán, van még létjogosultsága a családfői szerepnek? Túlhaladott családmodell vagy Isten áldásával kísért rend fejeződik ki benne? Te miben hiszel? És mit teszel? A csoportban a fenti kérdésekre keressük közösen és egyénileg a saját válaszainkat, és feltárulhatnak személyes életutadban is a döntési és cselekvési lehetőségek.
ONLINE 2-2,5 óra, kezdés: 16:30
7-12 fő

 

Család születik
Bakonyi Márta és Entz Sarolta perinatális szaktanácsadók, © Együtt születünk, Ubuntu Műhely  
Ha még nem vagy szülő, akár még párod sincs, de családot tervezel…
Interaktív workshop gyermekre vágyó és gyermekre váró nőknek, férfiaknak, babát tervezőknek, várandósoknak. A csoportban perinatális szaktanácsadók vezetésével nyertek betekintést a mindannyiunk életét meghatározó szülés-születés körüli időszakba. A felvetett témák mellett a ti kérdéseiteket is megbeszéljük, a tudomány legfrissebb kutatásait visszük nektek. Az alkalmon betekintést nyertek az egyébként 5 alkalmas „Együtt születünk” – a szülés-születés időszakáról szóló workshopsorozatunkba.
SZABADTÉREN 2 óra

Találkozó a Magyar Szentek Temploma előtt, kezdés: 15:00

Kérünk, hogy polifoamot vagy piknik pokrócot és maszkot hozz magaddal!

max. 15 fő

***

Visszajelzések a korábbi évekből:

„Az előadásnak és a csoportnak is megvolt az a mélysége, összetettsége, amelyből építkezni lehet.”

„profi szervezők, profi szakemberek”

„Nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek és Ferinek ezért a lehetőségért!!!”

„A csoporttagok őszintesége és a csoportvezetők jó vezetése nagy élmény volt számomra.”

„A kiscsoportos foglalkozás dinamikája, nagyon gyorsan egymásra hangolódtunk, mindenki bele tudta helyezni magát a másik életébe, és aki úgy érezte, hogy nem tud a végén annak is sikerült :)”

„Biztonságban éreztem magam :)”

„Örülök, hogy ismét megrendezésre került, nagyon hálás vagyok:-)))”

„Jobban megértettem a saját szüleimmel való kapcsolatomat.”

„Családi rendezvény/nyugodt környezet/biztonság a gyerekeknek…”

„Szerintem nagyon jó szervezés volt:-) Gratulálok!”

„Hála minden szervezőnek, segítőnek a rengeteg befektetett energiáért, időért!!!”

„A szervezettség, vendéglátás, az előadás, a kiscsoportos foglalkozás mind-mind nagyszerű volt. Köszönet érte!”

Részvételi díj:

Előadás: 2000 Ft/család

Online workshop: 1000 Ft/fő

Támogatóink, közreműködőink:

   

 

 

 

Köszönjük a támogatást!