Tánc Workshop – 2014

Sziasztok!

Sok szeretettel várunk benneteket a 2014. november 15.-én szombaton megrendezésre kerülő ELSŐ TÁNC WORKSHOPUNKRA, mely mindenki számára nyitott, így nyugodtan hívhatod a barátaidat, rokonaidat is 🙂 

Ezen a napon 9:00 és 19:30 között 3 teremben 25 féle különböző táncóra közül választhatsz.

Időpont: 2014.november 15. 9:00-19:30

Helyszín: Corvin Dance Center, IX. ker. Budapest, Liliom utca 43-45. 6. emelet

A részvételi díj a tánc workshopra:

November 12. szerda éjfélig átutalva
Wokrshop: 2500-Ft
Kedvezményes workshop + esti szülinapi buli: 3500-Ft

Helyszínen fizetve
Workshop: 3000-Ft
(Helyszíni fizetésnél nem tudunk kedvezményes belépőjegyet biztosítani az esti bulira)


Kérjük, minden jelentkező KÜLÖN jelentkezési lapot töltsön ki! (Ha táncpartnerrel jelentkeztek akkor is két lapot töltsetek!)

Aki a táncos workshop keretében jelentkezik az esti bulira, természetesen nekik nem kell külön jelentkezni a buli oldalán.

A számlaszámot, ahova utalni kell az összeget, a jelentkezésetek után 24 órán belül elküldjük.

FONTOS!!!

A termek korlátozott befogadóképessége miatt az órákon csak meghatározott számú személy tud részt venni. A tanfolyamokat a befizetések sorrendjében töltjük fel.

A páros tánccal jelölt óráknál várólista alakulhat ki a kiegyenlített fiú-lány arány érdekében, ezért kérjük a megértéseteket. Amennyiben táncpartnerrel jelentkezel, a várólistánál előnyben fogunk részesíteni. Ez nem azt jelenti, hogy végig együtt kell táncolnotok, sőt nyugodtan jelentkezhettek különböző táncokra is, ahol már nem táncoltok együtt.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Találkozunk 2014. november 15.-én 🙂

Pálferis táncworkshop órarend

1. blokk9:30-10:15Szatmári középhaladó
Urbán Marci
Széki kezdő
(Anna és Farkas)
Rocky középhaladó
(Ilyés Pál)
2. blokk10:30-11:15Lindy Hop kezdő
(Ákos és Nóra)
Moldvai kezdő
(Anna és Farkas)
Lady style kezdő
(Nikó)
3. blokk11:30-12:15
Interaktív partner akrobatika (90 perc)
(Tas Gergely és csapata)
Kalotaszegi kezdő
(Anna és Farkas)
Kubai salsa kezdő
(Nikó és Attila)
4. blokk12:30-13:15Mezőségi kezdő
(Anna és Farkas)
Kubai salsa kezdő utáni szint 
(Nikó és Attila)
13:15-14:30EBÉD SZÜNETEBÉD SZÜNETEBÉD SZÜNET
5. blokk14:30-15:15Kubai salsa középhaladó 
(Nikó és Attila)
Mezőségi középhaladó
(Anna és Farkas)
Rocky kezdő
(Kristóf)
6. blokk15:30-16:15Art Jazz 
(Miklós)
Argentin tangó
(László)
Társastánc középhaladó (standard)
(Kristóf)
7. blokk16:30-17:15Charlestontól napjainkig kezdő
(Ákos)
Kubai salsa haladó
(Nikó és Attila)
Társastánc középhaladó (latin)
(Kristóf)
8. blokk17:30-18:15Kubai salsa kezdő
(Máté és Éva)
5ritmus (105 perces)
(Zsuzsa)
Társastánc kezdő (latin)
(Kristóf)
9. blokk18:30-19:15Bachata kezdő 
(Nikó és Attila)
Társastánc kezdő (standard)
(Kristóf)

Egy kis ízelítő 

5RITMUS

Kiss Zsuzsanna

A Gabrielle Roth által megalkotott, és világszerte tízezrek által gyakorolt 5Ritmus mozgásmeditáció dinamikus mozgásgyakorlás, amely abban az alapelvben gyökerezik, miszerint ha mozgásba hozzuk a lelkünket, az meggyógyítja magát. A mozdulat egyszerre gyógyír és metafora, amely nyelveken, kultúrákon, korcsoportokon átívelőn változtatja a szenvedést művészetté, a művészetet tudatossággá, a tudatosságot cselekvéssé.
Ahol elkezdik gyakorolni, közösség születik a táncosok között, átformáló, támogató. Olyan biztonságot adó hely, ahol felébredhet életteli, elbűvölő, a maga határait bátran kipróbáló, szabadságra szomjazó énünk. Az 5Ritmus kreativitás, kapcsolódás, közösség.

INTERAKTÍV PARTNER-AKROBATIKA

Tas Gergely – Alternatív mozgásművész, kézenállás és partner-akrobatika oktató

Miután extrém mozgások iránti szenvedélye és kíváncsi, kísérletező természete Gergőt az Alternatív Cirkusziskolába vezette, magába szívta azt az összetett, izgalmas mozgáskultúrát, melyet ezen a helyen tanítottak, majd tudását tovább mélyítve a kézenállás és a partner-akrobatika vált szakterületévé.

Éveken keresztül dolgozott alternatív előadóművészként a Taurin Cirkuszcsoportban, a ’Hipppdrom’ Társulatban, az Utcaszínházi alkotó közösségben, az Álomszínházban és a ’Józan Babák’ Improvizációs Színházban.

Jelenleg főleg a kézenállás és partner-akrobatika technikákat tanít, és egy lelkes, életvidám emberekből álló csoportot vezet, akiknek igyekszik átadni a fenti területeken szerzett tudását, tapasztalatát.

BACHATA

Berecz Anikó és Danyi Attila

A bachata egy karib eredetű, a salsánál lágyabb hangzású vidám hangulatú latin zenei stílus. Az eredetileg a Dominikai Köztársaságból származó gitárzene a merengue-vel karöltve mára a salsa klubok közkedvelt kiegészítő táncává fejlődött. Népszerűségét az egyszerű, könnyen megjegyezhető lépéseinek köszönheti, habár a lépéseket kísérő csípő és testmunka elsajátítása hosszas gyakorlást igényel.CHARLESTONTÓL NAPJAINKIG

Bulyáki Ákos

Ez az óra a szóló tánc jegyében fog telni. Hogy mit tanulhatsz itt? Különböző stíluselemeket az 1910-es évektől napjainkig. Legyen szó a charleston, a Jazz, a Blues, a Funk elemeiről. Ennek az órának a látogatásával olyan figurakészletet kapsz, amivel nem kell izgulnod a táncparketten, akár milyen zene is szólal meg.

Azt nem ígérjük, hogy az óra végén így fogtok tudni táncolni, de kellő gyakorlással még ez sem lehetetlen. 🙂

LINDY HOP

Bulyáki Ákos és Ágoston Nóra

Tánc leírás:

A swing táncok közül a legismertebb és legnépszerűbb a Lindy Hop, amely New York főleg feketék lakta Harlem negyedéből indult hódító útjára az 1920-as évek végén. Felfedezhetjük benne a Charleston, a Texas Tommy és a Breakaway elemeit. 

Jellemzője, hogy a táncosok gyakran alkalmaznak dobásokat, akrobatikus elemeket („Air steps”). Ez főként az úgynevezett Savoy-stílusban van jelen, sok táncos ezt tartja a legautentikusabb, „legfeketébb” irányzatnak, mely rendkívül energikus, nagy mozdulatokkal dolgozik, a táncosok minél inkább lent mozognak. Nevét a híres Savoy Balroomról kapta, ahol nap mint nap a korszak legjobbjai koptatták a padlót, innen származik a legendás Frankie Manning által vezetett Whitey’s Lindy Hoppers csoport is.

A Lindyre – stílustól függetlenül – jellemző az improvizáció, a szabadság, a mozdulatok maximális összhangja a zenével. 


ART JAZZ

Árendás Miki 

Táncos, énekes, koreográfus, tanár. A Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett és moderntánc pedagógusa, a Budapest Táncszinház művésze.

Óráin a Raza Hammadi és Földi Béla stílusú Art Jazz technikáját tanulhatjátok meg egy különleges és laza tanulási módszerrel.

SALSA 

Berecz Anikó és Danyi Attila

Történetéről röviden

A latin ritmusok iránti figyelem és közkedveltség egyre csak növekedett. Magyarországon, 1990 tájékán indult el, akkor még kisebb körökben, aztán megmozdult vele az egész ország… 

Az elnevezés nem kubai eredetű. Ha salsa szó csendül fel bárhol is, úgy főként az észak-Amerikában őshonos stílusait kell mögé állítanunk, mely nem kis mértékben a Kubából emigrált emberek hadának kihatásával alakultak ki, mint Los Angeles (L.A. Salsa), New York (NY. Salsa), Puerto Rican Style és talán még itt sincs vége…tehát innen a salsa szó jelentése = szósz…

Ha nem szeretnénk annyira elfogultan fogalmazni, akkor elég annyit hozzátenni, hogy ha megszokod, évekig nem tudsz tőle szabadulni, mivel nincs az a tánc, mely annyi társadalmi lehetőséget kínálna, mint a dél-amerikai táncok! Hiszen tanulhatsz, ismerkedhetsz, barátkozhatsz, bulizhatsz, utazhatsz, szerepelhetsz, és ki tudja mennyi és mennyi érdekességet és változatosságot rejt még ez a világ!

Csak egyszer kell ide belépned és utána már nincs szabadulás – viszont imádni fogod!

ARGENTIN TANGÓ

Gáspár László

“A tangóban az egymásra és a zenére való ráhangolódás, a szavak nélküli beszélgetés, a vezetés-követés harmóniája vonz. Épp ezért a tánc mindig improvizáció, csak arra pillanatra és alkalomra jellemző.

Szeretném másoknak is átadni azt az örömet, amit a zenével és a partnerrel való harmónia megtalálása jelenthet.


SZATMÁRI (középhaladó)

Urbán Marci

Jelenleg Szatmári táncokat tanítok:

Verbunk, lassú csárdás, friss csárdás, énekek tanítása

Januártól a terveim szerint Magyarpalatkai táncokat tanítok.
Akasztós, lassú csárdás, szökős, sűrű csárdás, sűrű magyar, énekek tanítása


Jelentkezési lap

Google-táblázatos űrlap

Helyszín:

1066 Budapest, Jókai u. 4