Tavaszi túra

Köszöntsük együtt a tavaszt egy nagyszerű kirándulás keretében idén márciusban is! 

Március 14-én és 15-én a Bükkbe, illetve gyönyörű történelmi városunkba, Egerbe invitálunk Titeket. A szombat reggeli indulást követően autóbusszal utazunk majd Felsőtárkányba, túránk kiinduló állomására. Innen barangolunk majd tovább a Bükk mesés tájaira, a túra Répáshután végződik majd. Kétszintű túrát tervezünk, így mindenki erőnlétének megfelelően eldöntheti, mekkora távot kíván bejárni.  Szombat este kétféle program közül lehet majd választani: a minőségi borok kedvelői ellátogathatnak az egerszalóki St Andrea pincészetbe, mely 2014-ben elnyerte a Borigó Magazin ’Év pincészete’ címét.A borkóstoló során megismerkedünk Dr Lőrincz György csapatának kiváló minőségű boraival. 
A pihenni vágyók a magyarországi vizek rangsorában előkelő helyen szereplő gyógyvízzel büszkélkedő demjéni thermal- és barlangfürdőben kapcsolódhatnak ki. A programok után társasjátékozással és bulival múlatjuk majd az időt.
Vasárnap Eger nevezetességeivel fogunk kicsit közelebbről megismerkedni: ellátogatunk a várba, ahol többek között megtekintjük majd a kazamatákat, valamint egy rövid 3D-s mozifilmet is megnézünk, mely a vár, ill. a város 16. századi állapotát mutatja be. Továbbá egy izgalmas városi vetélkedővel is készülünk, melynek részeként lejutunk majd a ’Város a város alatt’ elnevezésű egykori érseki pincerendszerbe is.
Az egri Motel Botax Turistaszállóban fogunk megszállni, 4 ágyas, fürdőszobás, WC-vel ellátott szobákban.
Időpont: 2015. mácius 14-15.
Ár: 15000 Ft

Jelentkezésed után emailt küldünk a befizetés részleteivel kapcsolatban.
A túrára csak korlátozott létszámban tudtok jelentkezni, ezért javasoljuk, hogy minél előbb regisztráljatok.

Az ár tartalmazza a buszos utazást (4000 Ft –  oda, vissza utat és a helyi buszozást)
Tartalmazza a szállást és étkezést (6100 Ft) valamint az előkészítést, bejárást, a programok, és belépők költségét (4900 Ft). Az ár nem tartalmazza a két fakultatív programot: fürdőt és borkóstolót. A borkóstoló és a fürdőzés részvételi díját a helyszínen kérjük majd befizetni.).

Ha kérdésed van, itt elérhetsz minket:
kommunikacio@www.palferi.hu

A tavaszi túra programja:

Szombat (márc. 14.)

7.00 Gyülekező a Babér utcai plébánia előtt
7.30 Indulás
7.30 – 10.00 Utazás Felsőtárkányba
10.00 – 15.00 Túra a Bükkben (Felsőtárkányból indulva Répáshuta a cél) 

Terveink szerint egy rövidebb 10 km-es és egy hosszabb 15 km körüli távot tennénk meg. A rövidebb útvonalat teljesítők Répáshután várják be a csapat többi részét.

16.00 Szállás elfoglalása (Egerben: Motel Botax Turistaszálló, www.motelbotax.hu)
(4 ágyas, saját fürdőszoba+ WC-vel ellátott szobák)

17.00-18.00 Vacsora (kétfogásos melegétel)
Innentől az este további programja választható:

18.30 Indulás a borkóstolóra Egerszalókra, ill. a demjéni fürdőbe
19.00- kb. 20.30 Borkóstoló a St Andrea pincészetben
(6 borból álló borbemutató, bagettel, pincelátogatással, kb. 1-1,5 órában)

A St Andrea pincészet 2014-ben elnyerte a Borigo magazin ’Év pincészete’ címet. Dr Lőrincz György és csapata kiváló minőségű, nemes borokat hív életre, melyeket a fogyasztók és a szakma is magasra értékel. További részletek: http://www.standrea.hu/

(A borkóstoló választható program, ára 3500 Ft/fő. Ez NINCS benne a tavaszi túra alapárában. Ezt az összeget a borkóstolóra jelentkezőktől a helyszínen fogjuk beszedni, kérjük ezt a 3500 Ft-ot NE utaljátok!)

19.00- 22.00-ig Demjén Thermal Spa
A 690 méter mélyről feltörő gyógyvíz a magyarországi gyógyvizek rangsorában előkelő helyen szerepel. A fürdő-komplexum területén többek között az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:

Thermálfürdő: 5 különböző hőfokú kültéri medence

A Wellness-részlegben gyógyvizes ülőmedence, gőzkabin, sókamra található

Barlangfürdő
További részletek: http://www.demjengyogytermal.hu/

(A fürdő választható program, a belépő NINCS benne a tavaszi túra alapárában. A belépő díja az igénybe vett szolgáltatások függvénye, kb. 2000-4000 Ft/fő körüli összeg, melyet a helyszínen vesznek majd meg a résztvevők. Kérjük ezt az összeget NE utaljátok!) 

Azok,akik nem kívánnak részt venni sem a borkóstolón, sem a fürdőzésen, azok a szálláson maradhatnak pl. társasozni.
21.00-tól Buli/társasozás
Vasárnap (márc.15.)

8.00- 9.00 Reggeli (napközbenre hideg ebédcsomagot kapunk majd)
10.00 Szentmise az Egri Bazilikában (igény szerint református istentiszteletre is van lehetőség)
11.30-tól 17.00-ig kiscsoportokra osztva programok a városban, ill. a várban, melyek az alábbiakat foglalják magukba forgószínpad-szerűen:

Egri Vár: – idegen vezetés a kazamatákban

– 12 perces 3D-s mozifilm Eger és az Egri Vár történetéről, azon belül is elsősorban az 1552-es állapotok kerülnek bemutatásra

http://www.egrivar.hu/

’Város a város alatt’: idegenvezetés az egykori érseki pincerendszerben

http://www.varosavarosalatt.hu

(A fenti programok belépő díjai benne vannak a tavaszi túra alapárában.)
17.30 Indulás Bp-re
20.00 Érkezés

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Várunk szeretettel!

TOVÁBBI RÉSZLETEK:

Szombat:

Indulás:  Március 14-én reggel 7 órakor gyülekezünk a Babér utcai templomnál  (1131 Budapest, Babér u. 17/b.) Indulás 7.30-kor. Kérjük a pontos érkezést! Fontos, hogy időben el tudjunk indulni! Külön busszal megyünk, ami mind a két napon velünk lesz, majd haza is hoz minket.

Túra: Az eredetileg meghirdetett túraútvonalon a bejárások során szerzett tapasztalatok alapján módosítottunk. Így Felsőtárkányból indulva, a Várhegyet megmászva, Noszvaj-Síkfőkútra érkezünk majd. (Itt fog felvenni minket a busz és visz majd a szállásra.) Az idő rövidsége miatt csak egy távot járunk be. Az útvonal kb. 7-8 km hosszú, ám jelentős a szintkülönbség, középnehéz túrára számítsatok! Megfelelő lábbeli (bakancs) erősen ajánlott.

Gyönyörű erdei tájakban és szép kilátásban nem lesz hiány 😉

Fontos: Budapestről egyből Felsőtárkányba megyünk, az egri szállást csak délután foglaljuk el. Kérjük, úgy pakoljatok/öltözzetek, hogy minden, túrához szükséges felszerelés/ruha kéznél legyen és Felsőtárkányban, a buszról leszállva hamar indulni tudjunk.

Valószínű, hogy a túra végén cipőink nagyon sárosak lesznek. A buszok tisztaságának megőrzése érdekében kérjük, ha egy mód van rá,készítsetek egy váltócipőt, vagy egy nagyobb  zacskót, amire rá tudjátok tenni a lábatokat!

Szállás: Az egri Motel Botax-ban szállunk majd meg 4 ágyas, fürdőszobás szobákban.

Étkezés: Az első közös étkezés a szombati vacsora lesz. Így a szombati reggeliről és ebédről mindenki gondoskodjon magának! Vasárnap reggelit, valamint hideg ebédcsomagot kapunk majd a szálláson.

Amit hozzatok: Túrabakancsot, vízálló ruhát, első napi hideg élelmet a vacsoráig!

A borkóstoló, valamint a fürdő belépő díjait, mint már említettük, a helyszínen szedjük majd össze. Kérjük, aki ezeken részt vesz, hozzon magával elég készpénzt, lehetőleg kis címletekben!

Akik szombat este a fürdőbe mennek, ne felejtsenek el fürdőruhát és törölközőt hozni.

(Megjegyzés: A hétvégére sajnos jósoltak némi esőt. Szombaton, ha nagyon rossz lenne az idő és a résztvevők úgy látják jobbnak, ’B-terv’-ként elképzelhető, hogy már napközben megszervezünk egy fürdőlátogatást, ezért a biztonság kedvéért mindenki bekészíthet egy fürdőruhát 🙂

 

Vasárnap:

A reggelit követően, negyed 10 körül elhagyjuk a szállást, majd 10 órakor szentmisén vehetünk részt az Egri Bazilikában.

Ezt követően a városban, ill. a várban lesznek programok egészen délután 4-5 óráig. 5- fél 6 körül indulunk majd vissza Budapestre.

 

Tavaszi túra Egerben 2015.03.14-15 – Jelentkezés

Tavaszi túra Egerben 2015.03.14-15 jelentkezés