Tisza-tavi kenutúra 2020. július 18-21.

Program dátuma:

2020.07.18.

Jelentkezési határidő: 2020.07.05. éjfél

A JELENTKEZÉSEK ALAPJÁN A TÚRA BETELT. A JELENTKEZŐK VÁRÓLISTÁRA KERÜLNEK. MEGÜRESEDŐ HELY ESETÉN A VÁRÓLISTÁRÓL PÓTOLJUK A RÉSZTVEVŐT!

Négynapos vízi-táborunk során kalandozunk a mellékágak, tavak és tavacskák labirintusában, felkeresünk tanösvényeket, madármegfigyelő tornyokat, közben jó nagyokat fürdünk. Kenuval útba ejtjük Poroszlót is, így igény esetén meglátogatható az poroszlói Ökocentrum, Európa legnagyobb édesvízi akváriumával, vagy a szintén Poroszlóról megközelíthető Vízisétány és tanösvény.

Szállásunk Tiszafüreden az Albatrosz kempingben lesz, ahol lehetőség van sátorban vagy négy fős faházban is megszállni.
Étkezés: a kemping konyháján félpanzió (reggeli és vacsora).

Találkozó: Július 18-án, szombaton 11:00-kor a kempingben. Tábornyitó: 12:00-kor.

Maximális létszám: 40 fő.

Program:

A túra szombat délután indul (érkezés délelőtt 11-kor, tájékoztató délben) és kedden délután zárul. A kenutúra során felfedezzük a Tisza-tó szépségét, élővilágát, kalandozva a mellékágakon, tavacskákon, közben pedig megmártózunk a tóban. Alternatív programként meglátogathatjuk a Poroszlói Ökocentrumot és a szintén Poroszlóról megközelíthető Vízisétányt.

Egyéni felszerelés: kényelmes ruha, vízálló lábbeli (nem utcai cipő), esőruha (babonából), ivóvíz, szendvics, ülőpárna, sapka vagy fejkendő, napvédő krém, szájvédő kendő vagy maszk, kézfertőtlenítő (túratársaink védelmében).*

Részvétel az elfogadott, visszaigazolt jelentkezés sorrendjében. Jelentkezéskor add meg testsúlyodat, evezős tudásodat (úszástudás, kezdő – gyakorlott, evezős vagy tudsz-e kormányozni). A túra megtartásához elegendő kormányos szükséges. A kormányosokat ezért – a hajók számához igazodva – a jelentkezési sorrendtől eltérően igazolhatjuk vissza.

Az alternatív programokról itt olvashatsz egy kis ismertetőt:

A Poroszlói Ökocentrum elsősorban őshonos állatokat bemutató turisztikai látogatóközpont: igazi látványosság, mely szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. Itt található Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere, benne  pontyok, csukák, süllők, harcsák, pisztrángok, busák és amúrok, valamint olyan különleges halfajták, mint az óriási méretű, méltóságteljesen úszó viza, a vágótok, a sőregtok vagy épp a kecsege. Ezen túl kiállítótermek várnak hüllőkkel, bogarakkal, a szabaidőpark területén pedig egy kellemes séta során közelről figyelhetjük meg az itt lakó madarak és négylábúak életét.

 

 

A Vízi Sétányon és tanösvényen egy 1500 méter hosszú pallóúton sétálva nyerhetünk betekintést a Tisza-tó növény- és állatvilágába. A sétányon elindulva kirándulás tehető gyékényesek, nádasok, ártéri erdők, vízi növénytársulások mentén, a tó korábban megközelíthetetlen vadregényes területére. Az élővilág megismerését madármegfigyelő betekintők, megfigyelőtorony, képes információs táblák, igény szerint szakvezetés segítik.

 

 

Szállás Tiszafüreden az Albatrosz kempingben lesz, ahol lehetőség van sátorban vagy négy fős faházban is megszállni. Vizes blokk külön épületben.

Étkezés: a kemping konyháján félpanzió.

Utazás egyénileg:gépkocsival (javasolt) vagy MÁV-val. A leutazás szervezését telekocsitáblázattal segítjük (ezt jelentkezőknek küldjük ki).

Vis maior esetén (ha az időjárás lényegesen változik, vagy a túrázók felszerelése, technikai tudása, fizikai felkészültsége nem teszi lehetővé a túra biztonságos lebonyolítását) a túravezető a túra útvonalát módosíthatja.

Részvételi díj:

Kenutúra: 16.000 Ft/fő (helyszínen fizetendő)

Szállás:

  • Faház: 2500 Ft/fő/éj (WC és fürdő külön vizesblokkban)
  • Sátor: 1400 Ft/fő/éj

Étkezés:

  • reggeli: 550 Ft (speciális étkezés esetén nem tudnak reggelit biztosítani)
  • vacsora: 1100 Ft

Szervezési díj: 2000 Ft/fő

Alternatív lehetőségek:

A szállás, étkezés és szervezés díját előre utalással, a jelentkezést követően megküldött e-mail szerint kell kifizetni.

A kenutúra díja a helyszínen készpénzben fizetendő!

Egyéb:

Az Albatrosz kempingben lehetőség van Csepel City kerékpárt bérelni 1 napra 3600 Ft/db áron (nem sebességváltós), illetve a Tiszafüredi Kerékpárcentrumban szélesebb választékkal, magasabb árakkal érhetők el kerékpárok: http://ttkc.hu/arlista/. A túránkhoz nem lesz szükség kerékpárra, ezt csak tájékoztatásul közöltük, ha valaki ezt a mozgásformát is gyakorolná ott létünk alatt.

Kérdés esetén írjatok a kommunikacio@palferi.hu-ra, sürgős esetben pedig hívhatjátok a 20/231-5179-es számot.