Pál Feri római katolikus pap, mentálhigiénés szakember

Papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia, teológia és mentálhigiéné témakörében.

Az előzmények...

1996-2000

„Terézvárosban fantasztikusan jó dolgokat éltünk meg a fiatalok hittanján. Jól emlékszem, az első hittanórán tizenheten voltunk, a negyedik év végére pedig már kétszázan lettünk."

„Amikor a negyedik papi év végén Terézvárosból áthelyeztek, azt mondtam ennek a kétszáz fiatalnak: "Tudjátok, nagyon szeretlek benneteket, de egyvalamit nem szeretnék: hogy utánam gyertek! Erre ők meghányták-vetették a dolgot, és azt válaszolták, hogy rendben.

Csakhogy előálltak egy kéréssel. Azt mondták, hogy "Jó, Feri, nem megyünk utánad, de akkor tarts nekünk előadásokat egy semleges helyen. Ez nagyon segítene bennünket a helyben maradásban, közösséghez tartozásban."

Hazamentem, és aludtam rá egyet, ötöt, tízet. Arra jutottam, hogy ha öt-tíz jó barátom azt mondja, hogy szerintük ez jó lenne, én meg kötöm az ebet a karóhoz, és azt gondolom, hogy okosabb vagyok tíz barátomnál, az azért már nagyon gyanús!"

A kezdet kezdete...

2000-2001

Bérelt terem a Bartók Béla úton

„Azt mondtam nekik, hogy benne vagyok, de akkor szervezzék meg. Hadd legyen nekem csak annyi a dolgom, hogy odamegyek, és ott folytatjuk az előadás részét az együttléteinknek. És ők tényleg mindent megszerveztek.

Azt gondoltam, hogy az első alkalmon majd úgy húszan-harmincan leszünk - de rögtön százan voltunk! Mert ők persze körbeszóltak az ismerőseiknek: "Nehogy leégjünk! Ha Feri azt mondta, hogy lehet, hogy mégiscsak úgy van jól, ahogy mi gondoljuk, akkor bizonyítsuk is be!"

Így kezdődött. Aztán négyalkalmanként perselyeztek, hogy ki tudják fizetni a bért. Arra gondoltam, milyen érdekes dolog, hogy Budapesten van egy hely, ahová emberek pénzért járnak, hogy ott keresztény dolgokat halljanak. Nahát, ez egészen rendkívüli! Az év végére újból kétszázan lettünk, úgyhogy kinőttük azt a termet.

2001-2010

Szentkirályi utca, Pázmány Péter Katolikus Egyetem

„Akkor nyomoromban fölhívtam az ifjúsági referens atyát, és mondtam neki, hogy itt van kétszáz fiatal, és már egy-két felnőtt is közöttük, és termet keresünk.

Erre azt felelte: „Ó, hát ez milyen érdekes! Éppen most mondta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának a lelkésze, hogy ő többet nem tud odamenni, mert annyira elfoglalt!"

Így aztán üzletet kötöttünk. Én kaptam egy termet, ahol lehetünk. Cserébe felajánlottam, hogy a jogi egyetemistákat nagyon szívesen fogadom lelki beszélgetésre, lelkigondozói találkozásra, ha valamilyen problémájuk van."

2008

Elindul a palferi.hu

Már online is letölthetővé válnak az előadás hanganyagai.

2009

Első pálferis kirándulás

97 lelkes résztvevővel vágunk neki a Börzsönynek.

2010

Első nyári tábor

Novákpusztán egy egész hetet együtt töltünk.

2010-2012

Millenáris Teátrum

2011

Megalakul a Pálferi, Teljes Életért Alapítvány

Tevékenységeink így jogi formát öltenek. Több mint 10 évvel az első alkalom után.

Élő közvetítés (hang)

Már online is lehet követni a keddi alkalmakat, 1 évig csak hanggal.

Sok új program

Az első sítábor, párkereső est, gálaest, sok új előtábor a nyári táborhoz.

2012

Videós élő közvetítés

Már online videón keresztül is követhetők a keddi alkalmak, élőben.

2014

Élő HD közvetítés

Már nagy felbontásban élvezhetjük az alkalmakat.

2015

500. alkalom

Különleges műsorral készültünk Feri 500. keddi alkalmára.

2013-2015

MOM Kulturális Központ

2015-2017

Dürer rendezvényház

2017-2018

Szent István Egyetem Budai Campus

2018.

Szent István Egyetem Budai Campus

Szeptembertől decemberig Feri 13 legjobb előadását hallgattuk meg.

Ezek az előadások csak személyesen voltak követhetők.

2019 januárjától Pálferi befejezi a keddi alkalmakat.

Ezekkel várunk titeket

Youtube csatorna

18 évnyi anyag áll rendelkezésünkre, ami közel 600 előadást jelent. Ezeket feldolgozzuk, videós részleteket teszünk közzé a csatornánon.

Tematikus sorozatok

Sorozatainkban az eddigi előadásokat tematizáljuk – így kiválaszthatod a téged érdeklő témát, és hétről hétre elküldjük a részeket e-mailben.

18 évnyi hanganyag

Az elmúlt 18 év több mint 600 előadását bármikor ingyen meghallgathatod.

Vasárnapi beszédek

Pálferi vasárnapi beszédeit is meghallgathatod – egészen 2010-ig visszamenőleg.

Programok

Célunk, hogy találkozási felületet nyújtsunk azoknak, akik érdeklődnek Pálferi előadásai iránt, és részesei szeretnének lenni az ezen alapuló közösségnek. Programjainkkal továbbra is ezt teremtjük meg.

Csoportok

Folyamatosan új, tematikus csoportokat indítunk, különböző élethelyzetben lévőknek.

Rajtad is múlik, hogyan haladunk tovább.

Fő támogatónk:

További támogatóink