Tematikus sorozatok
Pálferi keddi alkalmairól

Haladj végig a Téged leginkább érdeklő témán hetente 1 óra alatt.
A részeket elküldjük neked e-mailben.

ÚJ: Milyen az igazi meghittség?

Hogyan jellemezheti valódi intimitás a kapcsolataimat?

Hogyan függ össze a vonzalom, a szoros kapcsolat és a meghittség? Melyek a közeli kapcsolat jellemzői? Mi a különbség a közeli kapcsolat és az intimitás között? Melyek a meghitt kapcsolat feltételei? Hogyan viszonyuljak magamhoz és a másikhoz a meghitt kapcsolat megteremtéséhez? Mi jellemzi a meghitt kapcsolatot a másik emberrel? Mi jellemzi a meghitt istenkapcsolatot?

ÚJ: Hogyan bocsássak meg?

A hiteles megbocsátás lépései

Mi a megbocsátás? Melyek a megbocsátás hiteltelen formái? Melyek a megbocsátás lépései? Milyen negatív érzések merülhetnek fel a megbocsátás kapcsán és miért fontos az ezekkel való szembenézés? Melyek a megbocsátás mellett való döntés fázisai? Melyek a megbocsátást ellehetetlenítő tényezők? Melyek a hiteles megbocsátás feltételei? Mi segíthet nekem a megbocsátásban? Hogyan segít a vallás a megbocsátásban? Mi a különbség a megbocsátás, a gyógyulás és a kibékülés között?

Miért (nem) élünk párkapcsolatban?

Hogyan választunk vagy miért nem választunk társat?

Mi állhat a hátterében annak, hogy valaki nem képes tartós társkapcsolatban élni? Ha választunk, mi befolyásol bennünket? Milyen elvárásaink lehetnek a másikkal szemben? Mi segíthet bennünket abban, hogy eljussunk a választástól az elköteleződésig? Hogyan vannak jelen a hiányaink, a sebzettségeink a párválasztásban?

Hogyan lehet gyümölcsöző az életem?

Út a kudarcra ítéltségtől az eredményességig

Mit tegyek, ha azt gondolom, alkalmatlan vagyok a sikerre? Hogyan érhetem el a céljaim, ha a kudarcra ítéltség sémában szenvedek? Hogyan álljak a kudarchoz? Melyek a eredményesség zálogai? Hogy tűzzem ki a céljaimat, ha jól szeretnék lenni? Melyek a kreatív személyiség jellemzői? Hogyan fejlesztehetem a kreativitásom? Mi akadályozza meg a kreativitást? Hogyan függ össze az érzelmi intelligencia mindezzel?

Szenvedély az elköteleződésben

A kiégés füstölgése vagy a szenvedély lobogása?

Hogyan őrizhető meg a szenvedély tüze egy olyan társkapcsolatban, amelyben tartósan, elégedetten szeretnénk lenni? Mit tehetünk azért, hogy a kiégés helyett a szenvedély tüze jelenjen meg a kapcsolatban? Hogyan fejleszthető az erotikus intelligencia? Mi segíthet a szenvedély fölszításában? Hogyan jelenik meg a hűség dilemmája a társkapcsolatban? Miért olyan fájdalmas a hűtlenség? Hogyan hat a szerelem belső logikája a szenvedély ellen? Melyek a szenvedély és a vágy lehetőségei egy tartós, elkötelezett társkapcsolatban?

Ki vagyok én férfiként?

Beavatás a valódi férfi létezésbe

Mi mindent hordoz egy férfi magában? Milyen jelentősége van az apának a fejlődésben? Melyek az elég jó apa jellemzői? Miből áll a férfi önazonossága? Mit jelent beavatást nyerni a valódi férfi létezésbe? Hol tartok a beavatásban? Melyek a férfi archetípusai? Hogyan él a király, a harcos, a mágus és a szerelmes bennünk? Mit kezdjünk ezekkel az archetípusokkal magunkban? Melyek a férfi életének zsákutcái?

Milyen az „elég jó" segítő?

Feláldozom magam vagy szabadon cselekszem másokért?

“Az önfeláldozás sémában egy nagyon erős belső késztetésem van arra, hogy segítsek. Azonban attól, hogy van egy belső meggyőződésem, hogy muszáj segíteni, magamat feláldozni, felelősséget vállalni, ez nem jelenti azt, hogy én szabad vagyok belül. Aki ezt a megkülönböztetést nem teszi meg, azt mondja: „Belülről jött! Nem kényszerített senki, én magam vállalom.” Csak nem szabad benne. Ez a kulcsa annak, hogy miért nevezhetjük ezt sémának. Mert ha valaki szabadon odaadja az életét, szabadon hoz egy áldozatot, annál többet ember keveset tehet a világon. Szabadon másokért cselekedni. Ez gyönyörű dolog. De attól, hogy belülről érzem a késztetést, még nem vagyok szabad.”

Hogyan juthatunk el az önfeláldozástól a szabadságunkig? Hogyan lehetünk olyan segítők, akik nem a sémából indulnak ki, hanem a belső szabadságukból? Melyek az elég jó segítő jellegzetességei?

Oszd meg barátaiddal!

Megosztom
Megosztom
Megosztom

Fő támogatónk:

További támogatóink