Teljességre hangolva

2014-es adások

A sorozat 2012 áprilisában indult heti rendszerességgel a Magyar Katolikus Rádióban, azzal a céllal, hogy Pál Feri előadásainak témái beszélgetés formájában kerülhessenek közelebb a hallgatókhoz, lehetővé téve a mélyebb értelmezést és új nézőpontok megismerését. A beszélgetések hétfőnként 21 óra 4 perckor kezdődnek.

Téma: Elégtelen önkontrol, elégtelen önfegyelem séma
A szubjektív, az objektív és az egyetemes realitás. Miként éljük meg és hogyan közelítjük ezeket egymáshoz?
Téma: Elégtelen önkontrol, elégtelen önfegyelem séma
Mit tehetünk önnevelésünkért, vagy még kifejezőbben: önnövelésünkért?
Téma: Behódolás séma
Miként írható le a behódolás séma? A harag valami olyasmi, amit keresztény ember nem csinál – ez a hozzáállás nagyon kártékony!
Téma: Behódolás séma
A házasságtörő asszony története:Menj és többé ne vétkezz! Jézus válaszának három dimenziója: normák, szabályok és törvények; lelkiismeret; spirituális dimenzió.
Téma: Az önfeláldozás séma
Az önfeláldozás séma kapcsán folytatjuk a beszélgetést az elég jó segítő ismérveiről. A műsorban szó esik a segítői viszony öt típusáról is.
Téma: Az önfeláldozás séma
Az önfeláldozás séma kapcsán folytatjuk a beszélgetést az elég jó segítő ismérveiről. A műsorban szót ejtünk még a gyászról és a gyászmunkáról is.
Téma: Az önfeláldozás séma
Pál Feri atyával az önfeláldozás séma kapcsán arról beszélgetünk, hogy mik a jó segítő ismérvei. Pál Feri atya kedd esti alkalmai a MOM Kulturális Központban jó ideje már, az életünket megnehezítő úgy nevezett sémákról szólnak. A sémák megközelítésével adásunkban hétről hétre arról ejtünk szót, hogy miként értelmezhetjük úgy sérüléseinket vagy zavarainkat, hogy általuk fejlődni tudjunk.
Téma: A Jó segítő tulajdonságai
Pál Feri atyával, mentálhigiénés szakemberrel az elég jó segítő három újabb tulajdonságáról beszélgetünk.



Azon dolgozunk, hogy embertársaink testi-lelki jóllétét elősegítsük. Hogy önmagukhoz és embertársaikhoz fűződő kapcsolataik pozitív irányban fejlődjenek. Személyiségük minél teljesebben kibontakozzon, életük kiteljesedjen. Legyél részese Te is ennek a munkának!

Támogasd a pálferis közösséget!

Fő támogatónk:

További támogatóink