Ki vagyok én férfiként?
Beavatás a valódi férfi létezésbe

Mi mindent hordoz egy férfi magában? Milyen jelentősége van az apának a fejlődésben? Melyek az elég jó apa jellemzői? Miből áll a férfi önazonossága? Mit jelent beavatást nyerni a valódi férfi létezésbe? Hol tartok a beavatásban? Melyek a férfi archetípusai? Hogyan él a király, a harcos, a mágus és a szerelmes bennünk? Mit kezdjünk ezekkel az archetípusokkal magunkban? Melyek a férfi életének zsákutcái?

11 hét

Ennyi idő alatt tudsz végigmenni a sorozaton.

2008-2009 évad

A sorozatban található alkalmak ebben az évadban hangzottak el.

Ingyenes

Csakúgy, mint a hanganyagok, úgy a sorozatra feliratkozás sem kerül semmibe.

Ezekről a témákról (is) hallhatsz a sorozatban

1. Hogyan jelenik meg a bennem élő apa? Hogyan válhatok elég jó apává?

Milyen az elég jó apa képe? Hogyan viszonyul az elég jó apa a feleségéhez? Hogyan segíti az elég jó apa a gyermeke világban való boldogulását? Mi mindenre tanít meg egy elég jó apa? Milyen példát mutat a munkával kapcsolatban? Hogyan segít a gyermekének az élet nagy kérdéseivel kapcsolatban? Mit közvetít a férfiban az apa ősképe? A tisztelet mely formáira tanítja meg az elég jó apa a gyermekét? Hogyan jelenik meg az apahiány válsága a világban?

2. A férfi önazonossága – A valódi férfi létezés

Milyen szerepe van az apaképnek a férfi életében? Hogyan áll össze a férfi önazonossága? Hogyan jelenik meg a felettes-én és a ösztön-én a férfiban és hogyan állhat ez a kettő egységben? Mi a férfi létezés lényege? Mit jelent beavatást nyerni a valódi férfi létezésbe?

3. Mit jelent beavatást nyerni a valódi férfi létezésbe? Hol tartok a beavatásban? - 10 tünet

Mit jelent beavatást nyerni a valódi férfi létezésben? Hol tartok én a beavatásban? Mely tünetek alapján határozhatom meg a helyzetemet? Melyek a férfi lélek kincsei? Milyen archetípusok jelennek meg a férfiban?

4. A király archetípusa a férfiban “Minél több dolgot tart össze bennem a király, annál nagyobb király vagyok”

Hogyan jelenik meg a király archetípusa a férfiban? Miért nehéz egy jó királyt elképzelni magunkban? Mit jelent, hogy a király feladata bennünk az összetartás? Mi mindent tarthat össze és ez miért jó nekünk? Milyen viszonyban áll a bennünk élő király az igazsággal? Miért fontos a király archetípusa ahhoz, hogy béke és rend legyen?

5. A király és a harcos archetípusa a férfiban – “A király megmutatja, hogy a férfiasság több, mint macsónak lenni”

Hogyan hisz a bennünk élő király? Mi a különbség a jó és a rossz király közt? Hogyan mutatja meg a bennünk élő király a valódi férfiasságot, ami több, mint macsónak lenni? Hogyan viszonyul a hatalomhoz? Miért van szüksége a királynak a többi archetípusra? Melyek a bennünk élő harcos jellemzői? Mit jelent, hogy a harcosnak kard van a kezében?

6. A harcos archetípusa a férfiban – “Az igazi harcosnak világos célja van, de nagy szíve is”

Miért van szüksége célra a bennünk élő harcosnak? Hogyan működhet együtt a bennünk lévő harcos a királlyal? Mitől válik bátorrá a harcos archetípusa? Hogyan viszonyul a harcos a fájdalomhoz? Ki a szellemi lovag? Hogyan fér össze a világos cél a nagy szívvel a harcosban? Milyen szerepe van a félelemnek és az egyedüllétnek az életében? Hogyan áll a konfrontációhoz, az ellenséghez és a nőkhöz?

7. A harcos és a mágus archetípusa a férfiban – “A jó harcos tudja, mire képes és mire nem”

Milyen további jellemzői vannak a harcos archetípusnak? Ki a bennünk élő mágus? Hogyan viszonyul a kultúrkereszténység a mágushoz? Miért van szükségünk az önfelülmúláshoz, a fejlődéshez, az újjászületéshez a mágusra? Mit jelent, hogy a mágus összeköt? Miért lehet, a másik két archetípussal ellentétben, sok alakja, és ez miért szolgálja a fejlődésünket?

8. A mágus archetípusa a férfiban – “A mágus az ellentétek mestere”

Mit jelent, hogy a mágus az ellentétek mestere? Hogyan segít nekünk a bennünk lévő mágus az ellentéteket összefűzve meglátni valamit? Hogyan segít árnyaltan látni a dolgokat, és abban, hogy ne mindent kizáró igazságokban gondolkodjunk? Melyek azok az ellentétek, amelyek értelmezésében segít nekünk?

9. A mágus archetípusa a férfiban – “A mágus az, aki engem a sötétségbe bevezet, és sokszor ott is hagy”

Hogyan áll a bennünk élő mágus a nyereségeinkhez és a veszteségeikhez és ez hogyan segít nekünk? Hogyan segít kezelni a bennünk dúló ellentétes érzelmeket? Hogyan viszonyul az életigazságokhoz, bölcsességekhez? Hogyan jelenik meg a mágus a misztikában és az istenhitben? Hogyan segít nekünk a sötétséghez, a negatívumokhoz való viszonyulásban? Miért fontos, hogy a mágus mellett a szerelmes archetípusa is megjelenjen bennünk?

10. A szerelmes archetípusa a férfiban– A bennem élő szerelmes élvezi az életet, de vállalja a fájdalmat is

Melyek a bennünk élő szerelmes jellemzői? Miért fontos, hogy a többi archetípus mellett a szerelmes is bennünk éljen? Hogyan segít nekünk legitim módon átlépni a határokat? Miért fontos a szerelmes jelenléte az istenkapcsolatban? Miért fontos a szerelmes archetípusa ahhoz, hogy élvezzük az életet? Milyen szerepet játszik a függőségben és az intimitásban?

11. A férfi személyiségfejlődésének 7 zsákutcája – Hogyan fejleszthetem a bennem lévő archetípusokat?

Milyen női archetípusok vannak? Milyen tévútjai lehetnek a férfi életének? Melyek a férfi személyiségfejlődésének zsákutcái? Milyen következményei vannak annak, ha egy férfi “gyerek”, fiatal, sekélyes vagy magának való marad?

Kezdj bele a folyamatba!

Hetente egy előadást küldünk el Neked e-mailben.

E-mail

Add meg e-mail címed és elküldjük a heti előadást, valamint heti részleteket a blogból.

Megosztom
Megosztom
Megosztom

Fő támogatónk:

További támogatóink