Milyen az igazi meghittség?
Hogyan jellemezheti valódi intimitás a kapcsolataimat?

Melyek azok a tényezők, amelyek miatt vonzódunk valakihez? Hogyan függ össze a vonzalom, a szoros kapcsolat és a meghittség? Melyek a közeli kapcsolat jellemzői? Mi a különbség a közeli kapcsolat és az intimitás között? Melyek a meghitt kapcsolat feltételei? Hogyan viszonyuljak magamhoz és a másikhoz a meghitt kapcsolat megteremtéséhez? Mi jellemzi a meghitt kapcsolatot a másik emberrel? Mi jellemzi a meghitt istenkapcsolatot?

9 hét

Ennyi idő alatt tudsz végigmenni a sorozaton.

2006/7. évad

A sorozatban található alkalmak ebben az évadban hangzottak el.

Ingyenes

Csakúgy, mint a hanganyagok, úgy a sorozatra feliratkozás sem kerül semmibe.

Ezekről a témákról (is) hallhatsz a sorozatban

1. Miért vonzódunk valakihez?

Mi a vonzalom? Mitől vonzódunk valakihez (nem csak a párkapcsolatra vonatkozóan)? Hogyan függ össze a vonzalom a kiismerhetőséggel? Melyek a vonzalom és a bizalom összefüggései?Hogyan ítéljük meg a vonzó külsejű embereket? Miért fontos a hasonlóság a vonzalom szempontjából? Hogyan függ össze a vonzalom és a közösség?

2. Mi jellemzi a szoros kapcsolatot?

Hogyan hatnak ránk a pozitív megerősítések a vonzalom tekintetében? Hogyan tudjuk megkedveltetni magunkat másokkal? Milyen hatással bír a másik néven szólítása? Hogyan függ össze a kitárulkozás és a vonzalom? Milyen szerepe van az önértékelésnek a vonzalomban? Mi az összefüggés a vonzalom, a szoros kapcsolat és az intimitás között? Mit kezdjünk azzal, amikor egy kapcsolat bonyolultabbá válik? Milyenné válnak az érzelmek a szoros kapcsolatban? Hogyan van jelen a szenvedély és az egymásra utaltság a szoros kapcsolatban?

3. A szoros kapcsolat és az intimitás közti különbségek

Milyen szerepet játszik az elkötelezettség a szoros kapcsolatban? Mit jelent az, hogy a kapcsolat egy folyamat, és mi adódik abból, ha nem így tekintünk rá? Hogyan van jelen a valahová tartozás és a bizalom a szoros kapcsolatban? Milyen szerepe van az önkontrollnak a szoros kapcsolatban? Mi a különbség a közeli kapcsolat és a meghittség között? Hogyan lehet a közelség az intimitás akadálya? Mit jelent részt venni a saját életemben és kapcsolatban lenni a lényem legbelső önmagával? Mit takar az, hogy az intimitás élményszerű, tapasztalati dolog?

4. Melyek a meghitt kapcsolat feltételei és jellemzői?

Miért fontos saját magunk és a másik ismerete a meghitt kapcsolatban? Hogyan van jelen ebben a folyamatban az, hogy sosem fogom megismerni magam és a másikat? Mit jelent a nyílt kommunikáció, és hogyan segít bennünket az erre való képesség? Miért nem elég csupán a kommunikációnkon javítani? Mit jelent meghitt kapcsolatban lenni magammal? Milyen szerepe van ebben a testünkkel való kapcsolatunknak? Mi a függő kapcsolat és a meghitt kapcsolat közötti különbség? Hogyan akadályozza a függés az intimitást? Hogyan van jelen a közös történet a meghittségben?

5. „Az intimitás része, hogy szabadságot adok a másiknak és magamnak is”

Hogyan vannak jelen a saját szükségleteim a meghitt kapcsolatban? Mi köze van az erkölcsiségnek és a spiritualitásnak a meghittséghez? Mit jelent, hogy abszolutizálunk működési módokat? Melyek az intimitásra alkalmas helyzetek, és hogyan reagáljunk ezekre? Hogyan lehetetleníti el a másik analizálása a meghittséget? Mit jelent szabadságot adni a másiknak és magamnak? Hogyan tekintsünk a kapcsolatainkra? Mit kezdjünk a különbségekkel a kapcsolatban?

6. Mi az, amit gyakran meghittségnek hiszünk, pedig valójában nem az?

Hogyan akadályozza meg az intimitást, ha minden erőmmel a biztonságra törekszem? Melyek a szenvedés vállalásának határai? Mit jelent tudatosítani és tiszteletben tartani a magam és a másik határait? Mivel nem egyenlő a meghittség? Milyen szerepe van az elevenségnek, a kreativitásnak és a játékosságnak a meghittségben? Hogyan van jelen a természetesség az intimitásban? Hogyan függ össze a testi kapcsolat és az intimitás?

7. A meghitt istenkapcsolat jellemzői

Hogyan befolyásolja az intimitás az önazonosságomat? Milyen szerepe van a tetteknek, az érzékeknek és a motivációknak a meghitt kapcsolatban? Mi történik a magam és a társam szükségleteivel? Milyenné válnak a jutalmak az intimitásban, és ez mit jelent? Hogyan élik meg a férfiak és a nők az intimitást? Hogyan befolyásolják a családon kívüli szociális rendszerek az intimitást? Melyek a meghitt istenkapcsolat jellemzői? Hogyan függ össze az istenkapcsolat önmagam megismerésével? Mit jelent „viselkedni” az Isten előtt, és ez hogyan befolyásolja a kapcsolatunkat? Hogyan van jelen a megbocsájtás és az elfogadás az istenkapcsolatban? Mit jelent az Istennel való kapcsolatot folyamatnak tekinteni?

8. „Istennel szemben nem élek a hatalmam eszközeivel”

Hogyan függ össze az erkölcsiség és a hitelesség a meghitt istenkapcsolattal? Mit jelent meghitt helyzeteket teremteni az Istennel való kapcsolatomban? Hogyan tehetem a testemet az istenkapcsolat részévé? Hogyan válhat még a gyűlölet is az istenkapcsolatom elősegítőjévé? Mit jelent, hogy Istennel szemben nem élek a hatalmam eszközeivel? Hogyan van Isten kiszolgáltatva ebben a világban? Hogyan használjuk az Istent arra, hogy az élet realitása elől hozzá meneküljünk, és ez hogyan akadályozza az intimitást? Mit jelent elfogadni az Istennel való kapcsolat kockázatát, az ezzel járó sebezhetőséget?

9. „Ha rábízom magam Istenre, az nem jelenti a vágyaim feladását"

Hogyan vállalhatok felelősséget az istenkapcsolatban? Hogyan jellemezheti kölcsönösség az Istennel való kapcsolatomat? Milyen szerepet játszik a játékosság az istenkapcsolatban? Hogyan vannak jelen a saját akaratom, vágyaim, személyem az istenkapcsolatban? Miért fontos az elköteleződés a meghitt istenkapcsolatban?

Kezdj bele a folyamatba!

Hetente egy előadást küldünk el Neked e-mailben.

E-mail

Add meg e-mail címed és elküldjük a heti előadást, valamint heti részleteket a blogból.

Megosztom
Megosztom
Megosztom

Fő támogatónk:

További támogatóink