Szenvedély az elköteleződésben
A kiégés füstölgése vagy a szenvedély lobogása?

Hogyan őrizhető meg a szenvedély tüze egy olyan társkapcsolatban, amelyben tartósan, elégedetten szeretnénk lenni? Mit tehetünk azért, hogy a kiégés helyett a szenvedély tüze jelenjen meg a kapcsolatban? Hogyan fejleszthető az erotikus intelligencia? Mi segíthet a szenvedély fölszításában? Hogyan jelenik meg a hűség dilemmája a társkapcsolatban? Miért olyan fájdalmas a hűtlenség? Hogyan hat a szerelem belső logikája a szenvedély ellen? Melyek a szenvedély és a vágy lehetőségei egy tartós, elkötelezett társkapcsolatban?

8 hét

Ennyi idő alatt tudsz végigmenni a sorozaton.

2015/16. évad

A sorozatban található alkalmak ebben az évadban hangzottak el.

Ingyenes

Csakúgy, mint a hanganyagok, úgy a sorozatra feliratkozás sem kerül semmibe.

Ezekről a témákról (is) hallhatsz a sorozatban

1. “A szenvedély tüze azért loboghat, mert van levegő”

Mi a különbség a szenvedély lobogása és a kiégés füstölgése között? Hogyan lesz a nagy Ő-ből nagy MI, és ez miért fontos nekünk? Miért fontos a képzelőerő és a távolság a szenvedély fönntartásában? Hogyan fokozza a félelem a vágyat? Hogyan jelenik meg az önkifejezés a szenvedélyes szerelemben? Mit jelent az ünneplés kultúrája a szenvedélyben? Hogyan élhetem meg a szabadságom a vágyban úgy, hogy közben tisztelem a másikat?

2. Hogyan fejleszthető az erotikus intelligencia?

Mi az erotikus intelligencia? Milyen szerepek betöltését várják el tőlünk a családban, a háasságban? Hogyan reagálhatunk ezekre a szerep-elvárásokra? Milyen nehézségeket okoz nekünk a szerelemből való házasodás a szenvedélyben? Miért nagy dilemma számunkra a biztonság és a szenvedély közötti választás? Mi a szabad erotikus kultúra alapja? Miért fontos a szabadság a szenvedélyben? Mit jelen, hogy realitásnak tartom azt, hogy legyen harmadik? Miért nehézség a szexuális élet szempontjából, amikor a nőből anya lesz? Mit jelent a biztonságos szex és hogyan akadályozhatja ez a másik magamévá tevését?

3. “A szexualitás hihetetlen ellentmondásos” - alapdilemmák a társkapcsolatban

Milyen megoldhatatlan alapfeszültségek jelenhetnek meg a szenvedélyben? Miért jelenik meg bennünk belső konfliktusként az alkalmazkodás, a gátlásosság és az önszabályozás? Milyen dilemmák vannak jelen a szexualitásban? Miért olyan nagy belső feszültség számunkra a hűség? Miért olyan fájdalmas a hűtlenség?

4. Az erotika kultúrájában válunk igazán sebezhetővé

Milyen negatív következményekkel jár, ha teljesen különválasztjuk a nappali és az éjszakai életünket? Melyek a szeretői viszony tulajdonságai? Milyen szerepe van a titoknak, a kockázatnak az erotika kultúrájában? Milyen következményei vannak annak, ha ki akarjuk hagyni a rejtettséget, a kockázatot? Hogyan engedhetem közelebb magamhoz a szenvedély világát? Milyen mítoszok vannak jelen az erotikus kultúrában? Miért érdemes jó kislányból rossz kislánnyá és jó kisfiúból rossz kisfiúvá válni az erotika fölszításában?

5. “Mit tehetek azért, hogy lássam a szemében a vágyat?”

Hogyan függ össze az “együtt” időtartama és a szenvedély kockázata? Hogyan jelenik meg a szerelemben az anya-gyerek kapcsolat dinamikája? Hogyan van jelen a szexualitásban az anya-gyerek kapcsolat logikája? Mit kezdjünk a veszteségtudatunkkal azokkal kapcsolatban, akik már nem lehetnek a miénk? Hogyan lehetünk tudatosak az erotika kultúrájában? Hogyan lehet jelen az etika kultúrája a szenvedélyben?

6. Közös játék és küzdelem - a szenvedély lehetőségei a tartós társkapcsolatban

Melyek a szenvedély és a vágy lehetőségei egy elkötelezett társkapcsolatban? Milyen konkrét lépéseket tehetünk a szenvedély fönntartásáért? Milyen szerepe van a közös kalandoknak, a játékosságnak, a gyermeki részeink felfedezésének?

7. “Átadom magam a vágyamnak” - a szenvedély lehetőségei a tartós társkapcsolatban 2.

Hogyan hat a szerelem belső logikája a szenvedély ellen? Milyen konkrét lépéseket tehetünk a szenvedély fönntartásáért? Miért fontos, hogy tiszteljük a másik önállóságát? Milyen szerepe van a látványos veszekedéseknek a szenvedélyben?

8. A szenvedélyes szerelem révén találkozunk saját magunkkal

Milyen félelem akadályozhatja bennünk a szenvedély fönntartását? Hogyan vannak jelen ezek a félelmek a társkapcsolatban? Hogyan jelenhetnek meg a szorongásunk alapformái? Milyen hatással vannak a különböző életkorok, és az azokban szerzett tapasztalataink a szenvedélyre?

Kezdj bele a folyamatba!

Hetente egy előadást küldünk el Neked e-mailben.

E-mail

Add meg e-mail címed és elküldjük a heti előadást, valamint heti részleteket a blogból.

Megosztom
Megosztom
Megosztom

Fő támogatónk:

További támogatóink