„Az élő és igaz Isten szakadatlanul hív mindenkit a vele való találkozásra az imában.”

Beszélgetős, kötetlen imaalkalmak a keddi alkalmak előtt

Időpont

Minden kedden 18.30-19.30 között.

Helyszín

A Szent Imre Gimnázium földszinti 9-es terme. Szentségimádások (minden hónap 2. keddjén): Szent Imre Gimnázium, 1. emeleti kápolnája. Térj be hozzánk!

Közösségünk

Ökumenikus. Vannak közöttünk régi és új arcok. Vannak közöttünk katekéták és keresők. Megbízást kaptunk Erdő Péter bíboros úrtól, az Eucharisztikus Kongresszus előkészítésére a Pálferis közösségben.

Gyere akár profi, akár teljesen kezdő vagy a témában 🙂 
Ha már megtapasztaltad a nyári tábori közös imaalkalmak meghitt hangulatát, feltöltő erejét – vagy épp, hogy még nem.
Ha boldog vagy és örömödből másoknak is adnál. Ha fáradt/letört vagy. Ha kérnél vagy ha épp hálát adnál.
Ha érzéseidet/gondolatodat megosztanád és/vagy másokat is meghallgatnál. Ha szeretnél feltöltődni, megpihenni. Ha megújulnál életed valamely területén. Ha közösségre, személyességre vágysz. Ha találkoznál másokkal és Istennel. Ha hamarabb érkezel / van egy szabad órád előadásig – ide beférsz és nem kell rá jegyet venned.  Itt nem kell elköteleződni – bármikor és akárhányszor jöhetsz.

A 2018-as évad alkalmai és témája

Ebben a fél évben továbbra is színes imaalkalmainkra szeretettel várunk Benneteket! Idén sem maradhatnak el a dicsőítő és hálaadó imaalkalmaink, illetve most már hagyományossá váló szentségimádásink. A többi imaalkalmunkon Istentiszteleti liturgiáinkkal foglalkoznánk mélyebben, amely segítheti, hogy azokat jobban átélhessük. Katolikus, evangélikus, református egymás szertartásaiba, hagyományaiba is betekintést kaphat, amellyel látókörünk bővülhet és az ökumenizmus irányába közösen lépéseket tehetünk. 

Tavalyi év óta Szentségimádásaink:

Az Eucharisztikus Kongresszus 2020-ban kerül megrendezésre Magyarországon. (Itt tudsz bővebben tájékozódni róla: http://www.iec2020.hu/)Ennek előkészületeibe mi is  szeretnénk bekapcsolódni, lehetőséget biztosítani arra, hogy minden hónap második keddjén Pál Feri alkalmainak hallgatói számára Szentségimádás lehessen. Ezek az alkalmak a Szent Imre Gimnázium első emeleti Kápolnájában lesznek!

A 2018 év tervezett alkalmai:

Október 2.  SzentségimádásOktóber 9. Katolikus Szentmiséről és hagyományokról 1.részOktóber 16. Katolikus Szentmiséről és hagyományokról 2.részOktóber 23. (Nem lesz imaalkalom)November 6. Evangélikus Istentiszteletről és hagyományokrólNovember 13. SzentségimádásNovember 20. Református Istentiszteletről és hagyományokrólNovember 27. DicsőítésDecember 4. Ökumenikus párbeszéd napjainkbanDecember 11. SzentségimádásDecember 18. Karácsonyi alkalom

Kik vagyunk mi, milyen tapasztalataink vannak az Imacsoportban?

“Jó együtt haladni Isten felé és jó együtt növekedni! :-)”“Nagyszerű barátokat adott nekem az Úristen, itt a Szentlélek munkálkodik!”“Igazi közösség teremtő hely, ahol megnyugodhat a lélek.”“Első alkalommal vagyok itt, köszönöm, hogy itt lehettem.”“Jó a közösségben együtt lenni, csodálatos embereket ismertem meg, akik között nagy szeretetet tapasztaltam, jó együtt növekedni.”“Itt mindig találkozom az Úrral. Megtartó közösség, barátság, kegyelmi ajándék számomra a Pálferis imacsoport.”“Jöttem (immáron három éve), itt ragadtam, lelki közösségre találtam!”“Van olyan, hogy csak az ima segíthet…”“Azért szeretem az imacsoportot, mert nem csak Isten kegyelmét érzem akkor, amikor összejövünk, hanem azt is, hogy fiatalodom. J”“Gyertek az imaórára! Tegyünk együtt lelki megújulásunkért!”“Fény, elcsendesülés, béke és nyugalom. Szeretem.”“Az imacsoportban hitben mélyülök, Isten közelebb kerül hozzám. Az ima ereje csodás, ez saját élményem, megtapasztaltam. Gyertek!”“Miért ne? Ének, Zene, Ima”

Mi vár Téged az imaalkalmakon?

Sokszínűség!Istenhez sokféle módon juthatunk közelebb, ezt szeretnénk átélni és lehetőséget adni másoknak is.Szeretünk:Énekelni és dicsőíteni Isten nagyságát, ez lélekemelő.Bekapcsolódni a Taizei imádságba, mert így még inkább egységben lehetünk.Elcsendesülni, szemlélődni az Úr szavain és figyelni a Szentlélek vezetésére.Hitbeli témákat felvetni és azokról kiscsoportokban beszélgetni.Az Úr jelenlétében lenni és csak rá figyelniLelki napról megosztások

Előadások, részletek korábbi programjainkról

Fő támogatónk:

További támogatóink