Hogyan lehet gyümölcsöző az életem?
Út a kudarcra ítéltségtől az eredményességig

Mit tegyek, ha azt gondolom, alkalmatlan vagyok a sikerre? Hogyan érhetem el a céljaim, ha a kudarcra ítéltség sémában szenvedek? Hogyan álljak a kudarchoz? Melyek a eredményesség zálogai? Hogy tűzzem ki a céljaimat, ha jól szeretnék lenni? Melyek a kreatív személyiség jellemzői? Hogyan fejlesztehetem a kreativitásom? Mi akadályozza meg a kreativitást? Hogyan függ össze az érzelmi intelligencia mindezzel?

10 hét

Ennyi idő alatt tudsz végigmenni a sorozaton.

2012/13. évad

A sorozatban található alkalmak ebben az évadban hangzottak el.

Ingyenes

Csakúgy, mint a hanganyagok, úgy a sorozatra feliratkozás sem kerül semmibe.

Ezekről a témákról (is) hallhatsz a sorozatban

1. A siker zálogai - 9 dolog, amit megtanulhatunk az élsportolóktól

Mi a kudarcra ítéltség séma? Mi a teendő, ha úgy érzem, nincsenek meg ebben azok az adottságok, amelyek lehetségessé tennék, hogy eredményes legyek? Melyek a siker zálogai a sportpszichológia szerint? Melyek a közös vonásai az eredményes élsportolóknak? Mit tanulhatunk tőlük?

2. Hogyan tűzzem ki a hosszú távú céljaimat?

Milyen választ adhatunk a kudarcra ítéltség sémára, milyen cselekvésmódok fakadhatnak a sémából? Hogyan tűzzem ki úgy a céljaimat, hogy azok a hosszú távú jól-létemet elősegítsék? Milyen összefüggésben állnak a szükségleteim és az életcéljaim? Milyen segítséget nyújt a spiritualitás? Miért lehetetlenítik el az énközpontú célok a gyümölcsözést? mi a különbség az énközpontú és a belső, személyes cél között? Miért van fontos szerepe az önfeledtségnek?

3. “Ha valami elég értékes ahhoz, hogy a célunk legyen, azért érdemes dolgozni”

Mi a különbség a vágy, a remény és a cél között? Milyen negatív következményei vannak annak, ha anyagias, külső célokat tűzök ki? Miért fontos, hogy összefüggésbe állítsuk a lehetőségeinket és a korlátainkat? Milyen szerepe van az elköteleződésnek és a bevonódásnak a céljaink elérésében? Miért fontos, hogy legyenek spirituális életcéljaink?

4. Melyek a teljesítmény titkai?

Milyen szerepe van az optimizmusnak és a pesszimizmusnak a hosszú távú céljaink kitűzésében? Ki a krónikus halogató? Mi a cél? Melyek a teljesítmény elemei? Mikor kell gyorsnak, és mikor kell lassúnak lennünk? Hogyan függ össze a gyerekek intelligenciája és eredményessége? Miért nem elég csupán a képesség és a lehetőség a céljaink elérésében? Mire van még szükség?

5. A kreatív személyiség 11 jellemzője

„A kreatív személyben egyszerre van jelen az okosság és a gyermeki naivitás”
Melyen a kreatív személyiség jellemzői? Milyen paradoxonokról beszélhetünk ezzel kapcsolatban? Hogyan jelenik meg az okosság és a naivitás egyensúlya a kreatív személyiségben? Miért fontos, hogy meg tudjuk élni mind a szenvedést, mind a az örömöt?

6. A gyümölcsöző cselekvéseink kulcsa: az érzelmi intelligencia

Miért fontos az érzelmi és a társas intelligencia az életünk gyümölcsözése szempontjából? Melyek az érzelmileg intelligens személy jellemzői? Milyen következményei lehetnek annak, ha elszemélytelenítjük a másikat? Milyen az érzelmi intelligenciánk? Milyen kísérleteket és kutatásokat végeztek ezzel kapcsolatban?

7. “A körülöttünk lévők visszatükröznek bennünket”

Melyek az érzelmi intelligencia további összetevői? Hogyan hozzuk meg a döntéseinket? Milyen kapcsolati hátterei vannak az érzelmi intelligenciának? Hogyan működnek a tükörneuronok? Milyen kapcsolatban állnak az etikai elvek és az együttérzés? Milyen fázisai vannak ennek?

8. “Miközben kudarcot szenvedek, nem szűnök meg szeretni magam”

Hogyan tudok jól megküzdeni a kudarcaimmal? Milyen szerepe van a sikerorientációnak és a belátásnak ebben? Mi a különbség a kudarc és a kudarcélmény között és miért fontos, hogy ezeket megkülönböztessük? Hogyan viszonyuljak a kudarc közepette magamhoz? Mi akadályozhatja meg a kreativitásunk kibontakozását?

9. Hogyan fejleszthetem a kreativitásom? Nézzük meg a világot a másik oldalról is!

Mi a különbség a siker és az eredményesség között? Melyek a kudarckerülő és az eredményorientált személyiség jellemzői? Hogyan fejleszthetem a kreativitásom? Miért fontos, hogy több nézőpontból szemléljük a világot? Milyen szerepe van a meglepetésnek a kreativitásban?

10. Hogyan fejleszthetem a kreativitásom? Foglalkozzunk a kidolgozatlan részeinkkel!

Milyen további lehetőségeink vannak a kreativitás fejlesztésére? Mit jelent, hogy foglalkozzunk a kidolgozatlan részeinkkel?

Kezdj bele a folyamatba!

Hetente egy előadást küldünk el Neked e-mailben.

E-mail

Add meg e-mail címed és elküldjük a heti előadást, valamint heti részleteket a blogból.

Megosztom
Megosztom
Megosztom

Fő támogatónk:

További támogatóink