Hogyan bocsássak meg?
A hiteles megbocsátás lépései

Mi a megbocsátás? Melyek a megbocsátás hiteltelen formái? Melyek a megbocsátás lépései? Milyen negatív érzések merülhetnek fel a megbocsátás kapcsán és miért fontos az ezekkel való szembenézés? Melyek a megbocsátás mellett való döntés fázisai? Melyek a megbocsátást ellehetetlenítő tényezők? Melyek a hiteles megbocsátás feltételei? Mi segíthet nekem a megbocsátásban? Hogyan segít a vallás a megbocsátásban? Mi a különbség a megbocsátás, a gyógyulás és a kibékülés között?

6 hét

Ennyi idő alatt tudsz végigmenni a sorozaton.

2005/6. évad

A sorozatban található alkalmak ebben az évadban hangzottak el.

Ingyenes

Csakúgy, mint a hanganyagok, úgy a sorozatra feliratkozás sem kerül semmibe.

Ezekről a témákról (is) hallhatsz a sorozatban

1. A megbocsátás folyamatában megváltozik a múlthoz való viszonyunk

Melyek az elhanyagoltan fölnőtt felnőtt jellemzői? Melyek a gyermek szülősítésének formái? Mi a megbocsátás? Mi a különbség a megbocsátás és a gyógyulás folyamata között? Hogyan határozhatjuk meg a megbocsátást spirituális folyamatként? Melyek a megbocsátás hiteltelen formái? Mi a megbocsátás első lépése?

2. A megbocsátás folyamatában szembenézünk a negatív érzelmeinkkel

Milyen negatív érzések jelennek meg a megbocsátás kapcsán? Hogyan akadályozhatja a félelem a megbocsátást? Mi mindentől félhetünk? Milyen következményei lehetnek egy feldolgozatlan traumának? Milyen fázisokból áll a negatív érzésekkel való szembenézés folyamata? Milyen alapon döntünk úgy, hogy bosszút állunk? Mit jelent az újrajátszás és az összehasonlítás, és ezek hogyan vannak jelen a megbocsátás folyamatában? Mit eredményez bennünk a megváltozott élethelyzettel való szembenézés?

3. „Ahogy eddig hozzáálltam a sérelemhez, az sehova se vezetett” – döntés a megbocsátás mellett

Milyen fázisai vannak a megbocsátás mellett való döntésnek? Mi motivál bennünket arra, hogy döntsünk a megbocsátás mellett? Mit takar a munkafázis folyamata? Mi történik a megbocsátás mellett való döntés után? Mit jelent a helyzet átkeretezése? Hogyan változik a tetteshez és az önmagamhoz való viszonyom? Mi történik az elmélyülés fázisában?

4. Mi az, ami a szívünk mélyén ellehetetleníti a megbocsátást?

Hogyan értelmezhető a megbocsátás az én-te kapcsolatok viszonyában? Hogyan függ össze a személyiségfejlődés a megbocsátással? Hogyan fejleszti a gyászfeldolgozás a megbocsátásra való képességünket? Mi az, ami a szívünk mélyén nem engedi elmélyülni a megbocsátást? Milyen szerepe van a megvetésnek, a projekciónak és a leértékelésnek? Melyek a hiteles megbocsátás feltételei? Hogy történt meg ez a megbocsátási folyamat Pál Feri életében?

5. Mi segíthet nekem a megbocsátásban?

Hogyan jelennek meg a céljaim a megbocsátásban? Hogyan befolyásolja a megbocsátást a tettessel való viszonyom? Hogyan segíthet engem a vallás a megbocsátásban? Mi a különbség a megbocsátás és a gyógyulás között? Mi a különbség a megbocsátás és a kibékülés között? Milyen szerepe van az önmagamnak való megbocsátásnak?

6. Honnan tudom, hogy valóban megbocsátottam, nem csak elnyomtam a haragomat?

Honnan tudom, hogy valóban megbocsátottam, nem csak elnyomtam a haragomat? Kérdések az egész évaddal kapcsolatban.

Kezdj bele a folyamatba!

Hetente egy előadást küldünk el Neked e-mailben.

E-mail

Add meg e-mail címed és elküldjük a heti előadást, valamint heti részleteket a blogból.

Megosztom
Megosztom
Megosztom

Fő támogatónk:

További támogatóink