Tavaszi bortúra
a pálferisekkel

május 15-16

Fizetési tudnivalók

Amennyiben rendelkezel már tiket.hu- s regisztrációval, abban az esetben a jegyvásárlást a “Bejelentkezés” -s gombbal könnyedén véghezviheted. Ha nem rendelkezel, azonban szeretnél beregisztrálni, akkor egy egyszerű e-mail+jelszó vagy google (gmail) fiókkal is könnyedén és biztonságosan megteheted.

Bejelentkezés után, az űrlap kitöltését követően a “Bankkártyás fizetés” gombra kattintva tudod biztosítani a helyed a bortúrára.

Ha pedig nem rendelkezel és nem szeretnél tiket.hu-s regisztrációt, abban az esetben is tudsz jelentkezni a bortúrára, azonban a számlázási adatokat külön szükséges megadnod a jelentkezés folyamán.

Időpont

Programok

Kiválasztott program díja

2021. MÁJUS 15-16.

Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap délig): 23.000 Ft

(túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 7 tételes, szombat esti szállás, vasárnapi reggeli)


Túra részvételi díj (péntek estétől vasárnap délig):
 30.000 Ft
(péntek esti szállás, túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 7 tételes, szombat esti szállás és vasárnapi reggeli)

Jelentkezés

NÉV

E-mail

Telefon

UTazás

Étkezés

Jelige a szobabeosztáshoz

Elfogadod-e, hogy ellentétes neművel vagy egyszobában?

Egyéb kérdés, megyjegyzés

Powered BY

részletes PRogram

BorMozi a Móri borvidéken (Csetvei Pince)

Tartsatok velünk!* Lehetőségetek lesz a túrázáson és kikapcsolódáson kívül sok optimista és életvidám emberrel megismerkedni!

A természetben együtt töltött túranapot a szívélyes vendéglátás koronázza meg a Mór szívében található Csetvei Pince feletti borteraszon.
Könnyed vértesi gyalogtúránk után, minőségi borokat kóstolunk a Csetvei Kert varázslatos hangulatú domboldalában és a BorMozi élményével gazdagodunk.
A részvétel szabadon választott – Kedv, Vágy és Hangulat kérdése!
Várunk Benneteket sok szeretettel!

*A programon való részvételhez védettségi igazolvány szükséges, amelyet a szállásadó ellenőrizhet.

Esetleges kérdéseidet a kommunikacio@palferi.hu e-mail címre várjuk.

„BORMOZI”

Szeretnénk az egykori kertmozik varázslatos nyáresti hangulatát visszacsempészni Mór városának fantasztikus látványa mellett. Szombat este a Csetvei Pince egy különleges 7 tételes kóstolót biztosít a vendégek számára a Csetvei Kertben a vacsora és a moziélmény mellé.
A borkóstolót követően a Csetvei Pince tételeiből tudtok vásárolni és fogyasztani a helyszínen.
Továbbá a büfében szörpök, szénsavmentes és szénsavas ásványvíz, hot-dog, zsíros kenyér, ropi és mogyoró vásárolható.

Találkozó

Május 15-én, szombat reggel 09.30-kor találkozunk a Gaja – völgyi Tájcentrum parkolójában
Cím: 8052 Fehérvárcsurgó, külterület
Budapestről 2 óra utazási idővel érdemes számolni.
Megközelítés: Budapest – M7 – Székesfehérvár – 81-es út – Fehérvárcsurgó

Túraútvonal

Szombat: Gaja – patak körtúra
Gaja-völgyi Tájcentrum – Gaja-patak – Ádám-Éva fa – Sobri Jóska barlang – Károlyi-kilátó – Alba Regia Forrás – Gaja-völgyi Tájcentrum
https://www.alltrails.com/explore/map/gaja-patak-kortura/

Könnyed 8 kilométeres körtúra 250 m szintemelkedéssel.
Vasárnap: Séta a Csókakői Várban és környékén
A túraútvonal változás jogát fenntartjuk!

Borkóstoló

Csetvei Pince, http://www.csetveipince.hu/
7 tételes kóstoló: Panna Rose 2020, Királyleányka 2020, Zöldveltelini 2020, Ezerjó 2020, Ezerjó 2019, Chardonnay 2019, Pinot Noir 2019

Csetvei Krisztina egy Szabadkához közeli kisvárosban látta meg a napvilágot. Gyermekkorát már Budapesten töltötte majd tizenévesen családjával Szentendrére költözött és a Budapesti Műszaki Egyetem elvégzése után marketing munkakörben gyakornokként kezdett el tevékenykedni az akkor nemrég induló és épülő Béres szőlőbirtok és Pincészetnél. Itt rengeteget tanult és nem csak a bor marketingről hanem a borok készítésének sajátosságairól is. 2006 telén a Béres családtól karácsonyi ajándékként egy WSET alapfokú bortanfolyamot kapott ajándékba, amelyet sikeresen elvégzett, majd a WSET felsőfokú tanfolyamán is kitűnően szerepelt. Később Londonban a világ egyik legnagyobb borversenyén az International Wine Challenge versenyén kóstolt és bírált mint segédbíráló. Innen már nem volt visszaút a borászkodáshoz vezető úton…
„Amikor először jártam Móron, úgy éreztem haza értem. A táj, a szőlő és a bor iránti tisztelet és szeretet olyan erős érzelmi kötődést váltott ki, hogy közös családi erővel, kitartó munkával felépítettük a Csetvei Pincét. Egy álom vált valóra, melyet szeretnék most megosztani!” – Csetvei Krisztina
Termesztett fajták Móron: olaszrizling, kékfrankos, Somlón: olaszrizling, juhfark + felvásárolt szőlő (Királyleányka, Ezerjó, Chardonnay, Pinot Gris)

Szállás

Belvárosi Vendégház (Mór) superior szobáiban
http://www.belvarosivendeghaz.hu/vendeghaz/belvarosi-vendeghaz-mor-galeria.html
Lehetőség van már pénteken délután/este is csatlakozni a csoporthoz a szálláson, a péntek esti szállás díja külön fizetendő.

A közös, nem szabadtéri helységekben külön személyzet ügyel arra, hogy egyidőben csak 1 személy tartózkodhasson azokban (mosdó, toilet).

Részvételi díj

Túra részvételi díj (szombat reggeltől vasárnap délig):
23.000 Ft
 (túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 7 tételes, szombat esti szállás, vasárnapi reggeli)

Túra részvételi díj (péntek estétől vasárnap délig):
30.000 Ft
 (péntek esti szállás, túravezetés, szombati vacsora, borkóstoló 7 tételes, szombat esti szállás és vasárnapi reggeli)

Utazás

Egyénileg vagy telekocsi rendszerben. Segítünk az autókat összeszervezni.

Étkezés

Az étkezés módját (normál, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes) az űrlapon tudod megadni.
Mindenkinél legyen 2 napra elegendő hideg élelem, vásárlásra szombat reggel már nincs lehetőség illetve elegendő folyadék a szombati túrára. Javasolt mennyiség: 1,5 liter

Ruházat, felszerelés

Kényelmes túraöltözet, több rétegben, esőkabát vagy esőponcsó, túra bakancs vagy beszálló cipő, kemény talpú rövid szárú túra cipő, túra zokni (+ tartalék mindkét napra), kamásli, 10-20 literes hátizsák, túrabot (saját igény szerint), nedves törlőkendők kicsi kiszerelésben, sapka, napszemüveg, naptej.

Móri borvidék

Két hegység, a Vértes és a Bakony között húzódik meg a festői szépségű Móri árok. A honfoglaláskor már lakott település volt a mai Mór helyén. Ide telepedett le a honfoglaláskor Árpád törzse. 1327-ben Károly Róbert a települést Csókakő várához csatolta, ami a Csák nemzetségbeli Csák Péter és Csák István birtokában volt. A XIV. századi iratok már rendszeresen említik a szőlőt. Mór község nevével csak a XV. században találkozunk. A kódexek tanúsága szerint a vidék szőlőkultúrája a XVI. századig szépen kifejlődött, amelyet a török hódoltság akasztott meg. A felvonuló csapatok pusztítási miatt a vidék csaknem elnéptelenedett. A XVIII. század megalapozási időszaka egy új gazdasági korszaknak. Valószínűleg ekkor találkozott és forrott össze a borvidék és az ezerjó története. Az elpusztult, elmenekült lakosság helyett német telepesekkel népesült be a vidék. Ekkor telepedtek le Mórott a Kapucinusok is, akik a környék legjobb szőlőművelői lettek.A múlt században a borvidék jelentősége egyre növekedett. Volt időszak, amikor a nagy külföldi kereslet folytán a tokaji borok után a móri borok értékesültek a legmagasabb áron.
A homokkal kevert lösz és a homok talajokon a filoxéra kevesebb gondot okozott, mint a kötöttebb talajú borvidékeken. 1901-ben kérvényezte Mór község képviselő testülete, hogy “Mór és vidéke, mint önálló borvidék szerepelhessék”, mert addig a Neszmélyi borvidékhez tartozott.

Jellemző szőlőfajtái: ezerjó, királyleányka, tramini, chardonnay, rajnai rizling

A borvidék talaja változatos, de jellemző a lösz, az erdőtalaj és a homok is. Klímája kedvező, bár hűvösebb az átlagnál. Enyhe tél, sok légmozgás, mely a betegségeknek nem kedvez. A nap sugarai nyáron a szőlők nagy részét egész nap érik. Éghajlata általában a Dunántúl északi részeire jellemző és hazai viszonyainkat tekintve közepes értékű a szőlőtermesztésre. A hegyek, dombok déli, délnyugati oldalain a kedvező mező- és mikroklíma viszonylag jó termőhelyi viszonyokat alakít ki.

A borvidék területe: 890 hektár
Települései: Csákberény, Csókakő, Mór, Pusztavám, Söréd, Zámoly településeknek a szőlőkataszter szerint I. és II. osztályú határrészei.

Previous
Next

Fő támogatónk:

További támogatóink