.

Eredet és átváltozás

Képmeditáció és kreatív önismereti műhely, 2019. január

„Amit szívedbe rejtesz,
szemednek tárd ki azt;
amit szemeddel sejtesz,
szíveddel várd ki azt.”   /József Attila/

Ha szeretnéd jobban megérteni, honnan hová tart az utad, mindeközben hogyan látsz, mi az, ami megérint, – ha szeretnél belső világod képeivel közvetlenebb kapcsolatba kerülni, akkor itt a helyed.

Ha megállsz egy rövid időre, és hagyod magadban megtapasztalni mindazt, ami a belső csendben kibontakozik, új élményekben lesz részed. Arra hívlak, hogy a csoport biztonságos terében adj magadnak időt erre az oldott jelenlétre. Elfogadva saját ritmusod várd meg, amíg hangolódni tudsz mélyebb valóságod felmerülő képeire, és bízz abban, hogy mindezek segítségével új utakat találsz majd a másokkal, a tágabb világoddal történő találkozásokhoz is.

Belső képeink minden életszakaszban tartogatnak számunkra meglepetéseket. Mit üzen egy szokatlan szín, a téged megszólító tér, egy jól ismert forma, vagy a felidézett mozdulatok? Hogyan hat egy karakteres vonás, miért ejt zavarba egy apró részlet? Minden megtalált szempont lehetőséget ad a növekedésre, formálja látásodat. A képmeditáció tárgya műalkotás, természeti kép, aktuális témát felidéző külső vagy belső kép és saját alkotás egyaránt lehet. Fedezd fel a hívó kép mögött a belső képben rejlő erőforrásaidat! A meditációhoz kapcsolódó kreatív, mozgásos és relaxációs gyakorlatok a látvány és az ennek nyomán keletkező érzések, benyomások mentén kérdések megfogalmazására és a saját élmények megkülönböztetésére adnak lehetőséget. A csoportban történő megosztás segít alkotó módon együtt látni a különféle belső tapasztalatokat.

 

A csoport első alkalma nyitott, a második alkalmon elköteleződünk a teljes csoportfolyamatra, ettől kezdve a csoport állandó tagokkal, zárt csoportként működik tovább a pálferis csoportnormák szerint. A jelentkezéshez, kérlek, hogy néhány sorban írj arról, miért választod a csoportot. Ezt követően a csoport indulása előtt még egy személyes interjúra kerül sor.

 

Ha mindez felkeltette az érdeklődésedet, szeretettel várlak a csoportba!

Csoportvezetők: Verba Andrea, művészettörténész, vallástanár, mentálhigiénés szakember
Időtartama: 2019. januártól júniusig kéthetente, kedd esténként 18.00 és 21.00 óra között.
Találkozások időpontja: Január 8-tól minden második kedden 18:00-21:00.
Létszám: Max. 10 fő
Helyszín: 1065 Budapest, Nagymező u. 49. I. emelet 1. balra az első ajtó. Kapucsengő: 50
Jelentkezési határidő: december vége
Díj: 5500 - Ft/fő/alkalom
Elérhetőség: szolofurt7@gmail.com