.

Kincskereső Női Mesecsoport – 2018. ősz

EZ A CSOPORT BETELT ÉS ELINDULT ÉS BETELT. A CSOPORTVEZETŐ SZÍVESEN VÁLASZOL KÉRDÉSEDRE: borbelyveronika@gmail.com

Útkeresőknek és úton lévőknek

„Mert ahol van a ti kincsetek, ott van a szívetek is” (Mt 6,21)

„Milyen kincsekre lelnek a mesék szereplői vándorlásuk, küzdelmük, útkeresésük során?”

 

Mesecsoportjaimat Kincskereső Meseterápia Módszer® segítségével vezetem. A módszer lényege: mesék segítségével felfedezni a személyiségünkben rejlő, még feltáratlan lelki kincseket, belső értékeinket.

Mivel a mesék az emberi lélek alkotásai, a Kincskereső Meseterápia Módszer® a mesék lélektani elemzésével közelíti meg a mesehősök próbatételeinek, megküzdéseinek értelmét és célját.

A csoportfolyamat célja, hogy a mesék jelképes nyelve segítségével a résztvevőket végigkísérjük életútjuk egy- egy szakaszán . Az út a belső világunk felé vezet, ahol az önmagunkra találás a cél. Hiszen a régi korok emberei nem pusztán szórakozásból meséltek, hanem azért, hogy a mesékben felfedezhető bölcsességek segítségével választ találjanak saját életkérdéseikre.

A mese a lélek tükre, belső világunkra nyit ajtót. A mese szereplőiben vágyaink, fantáziáink, indulataink, ösztönvilágunk ölthet testet. A mesék üzeneteiben ott rejlenek megoldásaik kulcsai is  

 

A csoportfolyamat része a különböző eszközökkel és technikákkal való alkotás pl: montázst, kollázst készítünk, olaj- és porpasztell krétával rajzolunk, használjuk a föld adta agyagot. Mesét hallgatunk. Belemerülünk a csendbe. Relaxálunk, belső képekkel dolgozunk. Mindehhez pedig semmi, de semmi előképzettségre, kézügyességre nem lesz szükséged.

Gyere és kóstolj bele, milyen a mesék világába elmerülve eltölteni közösen 4 órát egy megtartó és biztonságot adó női körben.

A csoport maximális létszáma: 10 fő, állandó tagokkal, zárt csoportként működik

A csoporttagok a második alkalom után döntenek az elköteleződésről. Az első alkalom előtt várunk interjúra, személyes egyeztetés alapján.

Szeretettel várok mindenkit, aki nyitott arra, hogy a mesék segítségével útnak induljon, felfedezze belső rejtett kincseit és a mélyben szunnyadó erőforrásait.

Bővebben: egigeromese.hu

Az itt hirdetett csoport már elindult, de ha felkeltette az érdeklődésedet és kérdésed van, a csoportvezető szívesen válaszol: borbelyveronika@gmail.com

Csoportvezetők: Borbély Veronika (mentálhigiénés szakember, meseterápiás szakember)
Időtartama: Havonta 1 alkalom, szombati napokon, szeptembertől júniusig összesen 10 alkalom
Találkozások időpontja: Havonta 1 alkalom, szombati napokon, 10:00-15:00 (45 perces ebédszünettel)
Létszám: Max. 10 fő
Helyszín: 1065 Budapest, Nagymező utca 49. 1. emelet 1. balra az első ajtó. Kapucsengő: 50.
Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 21.
Díj: 7500 Ft/alkalom