Nagyböjti Lelki
Nap

online és személyes jelenléttel

március 11.

10:00-17:30

Arra születtünk, hogy megtanuljunk szeretni

Előadó: Dr. Székely János, a szombathelyi egyházmegye püspöke, aki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Cigánypasztorációs Bizottságának vezetője, a Caritas in Veritate Bizottság elnöke, valamint tagja az Oktatási, a Hivatásgondozó és a Felnőttképzési Bizottságnak. 2010-től a Magyarországi Keresztények és Zsidók Tanácsának elnöke.

Helyszín: A Káposztásmegyeri Szentháromság Templom, 1048 Budapest, Nádasdy Kálmán u. 2-4.

A lelki nap témája: Arra születtünk, hogy megtanuljunk szeretni.

„Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet ez a három: de ezek közül legnagyobb a szeretet.” 1Kor 13,13;

A létünk Forrása a teremtő Isten, aki örök szeretet, örök élet áradás, örök szülés és születés. Akkor élek jól, ha megértem ezt a titkot, amiből vagyok, ha harmóniába kerülök vele, ha engedem, hogy rajtam is átáradjon. Ennek az útjait fogjuk végiggondolni az egyén életében, a családban, a gyermeknevelés során, szenvedések idején, a tágabb közösség, és a nemzetek együttélése terén.

A nap folyamán lesz szentmise, előadás, áhítat, szentségimádás és közbenjáró ima. A zenei szolgálatot a Cantate Domino zenekar végzi, a szentmisén pedig a Pálferis Kamarakórus énekel.

Helyszíni részvétel

1600 Ft részvételi díj
  •  

ONLINE RÉSZVÉTEL

800 Ft részvételi díj
  •  

Interjú Béri Renátó Atyával a Lelki napról

„Kezdődik a tánc – avagy a Szentháromság újrafelfedezése”

Az idei Nagyböjti Lelkinapon Béri Renátó atya vezet minket az elmélyülésben, aki pár szóban elmondta miért ezt a témát választotta, hogyan építi fel előadását és miként készülhetünk a lelkinapra.

Renátó atya szerint a keresztény lelki élet és általában a keresztény hit legfontosabb információja az, hogy Isten nincs egyedül, sosem volt egyedül, hanem egy három személyben létező valóságról van szó. És azt veszi észre a keresztény gyakorlatban, hogy ez az információ, mint hittani információ, mint dogma, hogy Isten szentháromság, ez jelen van a keresztények mindennapjaiban, de olykor csupán információs szinten, a fejünkben él ez a gondolat.

Tapasztalata szerint nagyon sokszor a keresztények kiválasztanak egyet a háromból, ahhoz viszonyulnak, azzal élnek meg egy kapcsolatot, de érezhető, hogy mennyire más az, amikor valaki egy személyű, vagy egy három személyű Istennel él kapcsolatban. Ez kihat az Isten képünkre, kihat a saját magunkkal megélt és a másik emberrel megélt kapcsolatokra is.

Ezért újra rá kell csodálkoznunk a Szentháromságnak a titkára, mert lehet, annyira megszoktuk, vagy annyira belenőttünk ennek a titoknak az információs részébe, hogy talán már rá se csodálkozunk és észre se vesszük, hogy ez mennyire forradalmi újdonság, és milyen óriási és fantasztikus dolog, hogy Isten három személyben létezik.

 

Szűcs Veronika, a rendezvény főszervezője elmondta még: nagy öröm, hogy idén újra személyes részvétellel lehetséges megrendezni a Pálferis lelkinapot. Az esemény április másodikán délután fél 2-től este 9-ig tart a Szent Margit Gimnázium kápolnájában, a Villányi úton a 11. kerületben. Különlegesség, hogy egyben online is lehet követni, tehát aki vidéki vagy külföldről szeretné hallgatni Béri Renátót, akkor az interneten is megteheti.

Az alkalmon szentmise, előadás, áhítat és szentségimádás, illetve közbenjáró ima is lesz. A zenei szolgálatot a Cantate Domino látja el, ők rendszeresen szerepelnek a Babér utcában is, Pál Feri atya vasárnapi miséin is. A szentmisén pedig a Pálferis Kamarakórus énekel, Vörös Bogi vezetésével.


Az interjút Ivády Zsuzsi készítette.

Részletes program

9:15 Helyszíni regisztráció (a helyszínen résztvevőknek)
10:00 Lelki nap kezdete: közös éneklés, zenés áhítat
10:30 Tanítás
12:00 Szeretetvendégség
12:45 Kiscsoportos beszélgetés
14:00 Szentmise
15:00 Közbenjáró ima az Oltáriszentség jelenlétében
17:30 Zárás, hazaindulás

*A programváltozás jogát fenntartjuk. 

A Pálferis Imacsoportról

A program szervezője a Pálferis imacsoport. A szerveződés célja, hogy egymással beszélgetve, taize dalokat énekelve, elmélkedve mélyítsük Istenkapcsolatunkat. Az alkalmak szabadon látogathatók akár rendszeresen, akár alkalmanként. Gyere bátran, nem baj, ha kezdő vagy a témában. Bővebben a csoport tevékenységéről itt olvashatsz.

Fő támogatónk:

További támogatóink